Hvordan Optimere og Defragmentering Harddisk i Windows 10?

5 minutes read
Skrevet af
Opdateret den
Defrag and Optimize your Drive in Windows 10

Nogle gange bliver filer på Windows 10's harddisk fragmenteret, og det er tidskrævende at kontrollere de mange steder på dit drev, for din computer. Som følge heraf reduceres computerens ydeevne. For at kunne køre Windows 10-systemet mere effektivt skal du optimere harddisken, der er knyttet til din computer, ved at defragmentering Windows 10.

Ligesom andre OS vælger Windows 10 automatisk den optimering, der passer til dit drev. Som standard kører Optimer Drives Utility automatisk på en ugentlig skema på det tidspunkt, der er indstillet til automatisk vedligeholdelse. Men du kan også optimere drev på din pc manuelt!

Hvordan Fungerer Optimer Drev?

Når du kører dette værktøj til at diskfragmentering Windows 10, bliver de spredte filer re-arrangeret og besat pladsen sammenhængende på lagerpladsen. Denne ordnede styring af filer på harddisken vil forbruge meget mindre tid til at læse og skrive filerne. Resultatet bliver, at Windows 10 PC'ens ydeevne øges med den øgede dataoverførsel.

Når du har brugt dette værktøj, vil du se en forbedring i starttiden for filer samt programmer, der er tilgængelige på harddisken.

Hvor Ofte Kræves Defragmentering til din Computer?

Faktisk er der ikke noget bestemt sæt regler eller tal for at defragmentere en harddisk, men det ville være godt, hvis du defragter drevet, når fragmenteringen ligger i mellem 5-7%. Du skal også gøre defragmentering, når du finder træghed i operativsystemet.

Hvordan Optimere og Defragmentering Harddisk i Windows 10?

En af de nemmeste måder at få adgang til Optimer Drives Utility er at skrive Defrag i søgefeltet og vælge Defragment and Optimize Drives-indstillingen.

Den næste metode til at åbne Optimer Drives Utility er via Kontrolpanel.

  • Åbn Kontrolpanel på din computer
  • Gå til System og sikkerhed
  • I vinduet System og sikkerhed klikker du på Defragmentering og optimerer din drev-mulighed, der er placeret under Administrative Tools
  • Vælg det drev, du vil defragtere, og klik på knappen Optimer for at starte processen
  • Skynd dig ikke! Lad Windows 10 fuldføre processen

Analyserer Windows 10 Defragmentering Diskdrev

I vinduerne Optimer drev finder du yderligere en mulighed sammen med Optimer kaldet Analyser. Dette er et alternativ til Optimer, som kan bruges til at analysere harddisken.

Ved at klikke på denne knap vil værktøjet Optimer drev analysere det valgte drev, og derefter kan du se, hvor stor en procentdel af fragmenteringen der er sket på det pågældende drev.

Afhængigt af denne information kan du nemt afgøre, om du skal optimere og diskfragmentering Windows 10.

Planlægning af Processen - Diskfragmentering

Processen med diskfragmentering Windows 10 er som standard indstillet som en gang om ugen. Du kan dog planlægge processen dagligt såvel som månedligt ved hjælp af Optimer Drives. For at gøre dette skal du først klikke på knappen Skift indstillinger, der er placeret i Schema optimerings sektionen. Fra det næste vindue får du mulighed for at skifte mellem månedlige, ugentlige og daglige indstillinger. Kontroller også, om indstillingen Kør på et program er tændt. Når du først har klikket på knappen Vælg, betyder det, at du har valgt et drev, som du vil medtage i Defragmentationsplan.

En vigtig note om Solid State drev (SSD'er)!

Da SSD'er har en anden stil med filarrangementer, og de har en god læse- og skrivehastighed og ikke bremse som traditionelle harddiske, kræver de ikke at være fragmenteret. Defragmentering kan gøre dem nede i deres levetid. Selv du kan også medtage SSD-drev til optimeringsplan.

Hvis Systemgendannelse er aktiveret på Windows 10, bliver SSD-drevet imidlertid defragmenteret automatisk, når det føles, at det skal gøres. Du kan Windows 10 til at håndtere denne indstilling, da det bedre ved, hvad der er godt for din computer.

Ligesom defragmentering og optimering er der et andet aspekt kaldet Formatering af konti, hvorved du hurtigere din computer og hastigheden på eksterne lagringsenheder. Nå er formatering en god ide. Men nogle gange kan du miste dine dyrebare data, hvis du ikke har taget en backup før formatering. Så vedligeholdelse af sikkerhedskopier er en klog ide!

Du kan også lære hvordan man får data tilbage fra formateret ekstern harddisk ved hjælp af Remo Hard Drive Recovery Software og få jobbet udført i et par enkle trin.

About the Author: Remo Software