10 Belangrijke Do's en Don'ts Wanneer SD-kaart is beschadigd

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Niemand zal klaar zijn om hun belangrijke bestanden te verliezen, ook dat mediabestanden opgeslagen op een SD-kaart. Maar er zijn enkele redenen waarom je mediabestanden van de SD-kaart verliest. Een van deze factoren is SD-kaart corruptie. Er zijn talloze oorzaken waardoor de SD-kaart beschadigd raakt en ontoegankelijk wordt. We kunnen voorzorgsmaatregelen nemen om een ​​SD-kaart te vermijden, maar sommige situaties zijn onvoorspelbaar, wat leidt tot SD-kaartbeschadiging, zelfs na het nemen van preventieve maatregelen.

Do's en Don'ts Wanneer SD-kaart is beschadigd

Maar er zijn enkele do's en don'ts die je moet volgen na corruptie met SD-kaarten. Het helpt u te voorkomen dat de SD-kaart verder beschadigd raakt.

Belangrijke stappen die u moet nemen nadat uw SD-kaart is beschadigd -

  • Start het apparaat opnieuw op

Of het nu gaat om een ​​camera of een smartphone waarin u een beschadigde SD-kaart hebt, start deze opnieuw op. Omdat rebooting u helpt om veel problemen op te lossen die resulteren in beschadiging van de SD-kaart.

  • Het elimineren van schrijfbeveiliging

Als de SD-kaart ontoegankelijk is, komen we tot de conclusie dat deze is beschadigd. Maar dit is niet het geval. Soms heeft u mogelijk geen toegang tot uw SD-kaart vanwege schrijfbeveiliging. Zorg er daarom voor dat de SD-kaart niet tegen schrijven is beveiligd. Als het schrijfbeveiligd is, verwijder de schrijfbeveiliging van de SD-kaart.

  • Scannen met behulp van antivirussoftware

Als uw SD-kaart beschadigd is als gevolg van een virusinfectie, voer dan Anti-virussoftware uit om een ​​virusinfectie van de SD-kaart te verwijderen. Gebruik betrouwbare antivirussoftware in plaats van een proefversie. Gratis versie kan het virus niet detecteren op uw SD-kaart.

  • Repareren slechte sectoren

Als slechte sectoren de oorzaak zijn van beschadiging van de SD-kaart, dan moet je ze repareren. Om slechte sectoren te repareren, verbindt u uw SD-kaart met de computer en voert u een foutcontrole uit. Het scant, lokaliseert en repareert slechte sectoren op uw SD-kaart.

  • Formatteren van de kaart

In het geval dat beschadiging van het bestandssysteem de hoofdoorzaak is van schade aan de SD-kaart, dan moet u het formatteren om een ​​nieuw bestandssysteem in te stellen.

  • Gebruik de Remo Geheugenkaart Herstel Gereedschap

In het geval dat een van de bovenstaande methoden u niet helpt om het probleem op te lossen, kiest u voor de laatste kans Remo Geheugenkaart Herstel Gereedschap. Het helpt je om gegevens te herstellen van een beschadigde SD-kaart. Jij kan herstel foto's van beschadigde SD-kaart eenvoudig gebruik van deze tool. Later kunt u uw kaart vervangen.

Dit zijn de technieken die je kunt kiezen zodra je SD-kaart corrupt is geworden om gegevens van een beschadigde SD-kaart te herstellen en herstellen. Evenzo heb ik hieronder enkele punten genoemd die u moet volgen, kort nadat SD-kaart corruptie

  • Neem uw SD-kaart uit het opslagapparaat en stop ermee totdat u uw gegevens terugkrijgt
  • Gebruik de SD-kaart niet op de camera of smartphone als deze een laag stroomverbruik heeft
  • Download nooit onbekende bestanden op uw SD-kaart omdat er mogelijk virussen in zitten
  • Vermijd het abrupt verwijderen van de SD-kaart van elk apparaat

Als u deze tips en trucs volgt, kunt u het probleem eenvoudig oplossen of op zijn minst uw gegevens terugkrijgen van een beschadigde SD-kaart.

About the Author: Remo Software