Email Versleuteling: Wat is het en Hoe te coderen MS Outlook en persoonlijke mails

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Aangezien het aantal cyberbeveiligingsbedreigingen toeneemt, wordt het hoog tijd dat we beveiligingsmaatregelen wat serieuzer nemen. Of het nu op persoonlijk of zakelijk niveau is, niemand is veilig voor cyberdiefstal. Een van de methoden om te beveiligen is gegevensversleuteling. Om uw e-mails te beschermen tegen snuffelende ogen, moet u ze versleutelen/coderen. In dit artikel zullen we het hebben over wat codering is en hoe u uw e-mails ook in MS Outlook en andere persoonlijke accounts kunt coderen.Wat is een versleutelde e mail?

Welke codering van e-mails betekent?

Versleuteling is een methode om uw e-mailinfo of -gegevens om te zetten in codes die niet door niet-goedgekeurde mensen kunnen worden geopend. Om het nog eenvoudiger te begrijpen te maken, is de beste metafoor van codering die van een slot-en-sleuteltechniek. Om een slot te openen, heb je op dezelfde manier een sleutel nodig, om versleutelde gegevens te openen heb je een coderingssleutel nodig. Het is logisch als we hetzelfde mechanisme ook voor berichten gebruiken. laten we leren hoe we versleutelde e-mails naar verschillende e-mailclientservers kunnen sturen.

Versleutel e-mails in MS Outlook

Microsoft Outlook biedt een ingebouwde beveiligingsfunctie. Ga tijdens het schrijven van een e-mail naar ‘File’ dan‘Properties’ en klik vervolgens op ‘Security Settings’ en vink het vakje aan met de tekst ‘Encrypt message contents and attachments’ en klik tenslotte op OK. Nadat u klaar bent met het opstellen van uw e-mail, klikt u op Send zoals gewoonlijk.Versleutelen e mail in microsoft outlook.

coderen MS Outlook en persoonlijke mails

Als u wilt dat al uw uitgaande e-mails worden versleuteld, klikt u op de ‘File’ tabblad kies dan‘Options’ in die selectie ‘Trust Center’ en toen ‘Trust Center Settings’. Om nu elk e-mailbericht te versleutelen, klikt u op ‘Email Security’ zodra het raam opengaat. Vink nu het vakje aan dat luidt als ‘Encrypt contents and attachments for outgoing messages’. U kunt zelfs een specifieke digitale id kiezen door in hetzelfde venster naar Instellingen te gaan.Gecodeerde email.

coderen MS Outlook

De ontvanger van de e-mail moet een overeenkomende digitale ID hebben om toegang te krijgen tot de e-mails. Anders zien ze deze melding:

“Dit item kan niet worden weergegeven in het leesvenster. Open het item om de inhoud te lezen”.

Desondanks, als ze proberen te openen, zien ze het onderstaande bericht:

"Sorry, we hebben problemen met het openen van dit item. Dit kan tijdelijk zijn, maar als u het opnieuw ziet, wilt u misschien Outlook opnieuw starten. Uw Digital ID-naam kan niet worden gevonden door het onderliggende beveiligingssysteem".

Versleutelen e-mails met behulp van Mailvelope

Mailvelope is een browserextensie die beschikbaar is voor zowel Firefox als Chrome. Je kunt het zelfs op Chromebook en Linux gebruiken. Bovendien werkt het zowel op Mac als op Windows. Dit is een erg handig hulpmiddel omdat het elke e-mail versleutelt zonder dat u een ander hulpmiddel voor een andere e-mailclient hoeft te installeren.E mail versleutelen outlook

Download om te beginnen de app via de Chrome- of Firefox-browserextensie. Klik na het downloaden op het Mailvelope-hangslot.

Nu moet u twee sets sleutels genereren, hiervoor moet u op 'Opties' klikken. Vul het formulier in door uw gegevens in te vullen en te verzenden. Daarna worden uw sleutels gegenereerd. Voeg nu die sleutel toe aan de 'Sleutelring' en gebruik s2018 RSA-codering en hoger. Om het hoger in te stellen, klik op Advanced en vul uw gegevens in en verzend. Uw sleutels worden in dit stadium gemaakt.

coderen persoonlijke mails

Zodra dit is gebeurd, moet u de sleutels downloaden en verzenden naar de ontvangers die u toegang wilt geven tot de versleutelde e-mails. Het beschermen van de sleutels is hier zeer cruciaal, zonder welke het hele idee van codering een verspilling is.

Gecodeerde e-mails opstellen

Als het gaat om het schrijven van een e-mail, zouden u en uw ontvangers uw openbare sleutels moeten hebben uitgewisseld en ook moet u elkaars sleutel verkrijgen door Sleutel importeren te kiezen. Om de sleutel te krijgen, moet u de openbare sleutel van uw ontvanger in het kleine tekstvak invoeren en op de knop Importeren drukken.Bijlagen versleutelen outlook

Open nu uw persoonlijke e-mail en begin met schrijven zoals u normaal doet. Tijdens het typen zie je aan de rechterkant een klein logo. Wanneer u erop klikt, wordt het omgeleid naar een versleuteld berichtenvenster. Het zorgt er ook voor dat alle voltooide e-mails worden opgeslagen in de concepten op uw standaard e-mailclientserver.

Als u voor de zekerheid een versleutelde e-mail ontvangt, houdt u de muisaanwijzer op het bericht en verschijnt er een pictogram van een envelop. Voer het wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en u bent klaar om te gaan.Codering van e mails betekent.

Conclusie:

Nu kunt u uw vertrouwelijke documenten veilig delen via de e-mail zonder bang te hoeven zijn voor misbruik. Terwijl je met je MS Outlook aan het spelen bent, voor het geval je sommige belangrijke e-mails of andere attributen hebt verwijderd of verloren, of je PST is beschadigd, onthoud dat met behulp van een repareren Outlook gereedschap u kunt het probleem eenvoudig oplossen en al uw gegevens ophalen.

About the Author: Remo Software