Een opmerking over E-mail Bounce in Microsoft Outlook

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Ik denk niet dat je alle termen die in het e-maillexicon worden gebruikt, hoeft te begrijpen. Maar er zijn bepaalde termen, je moet het gewoon begrijpen. Bounce is een voorbeeld. Laten we in dit artikel eens kijken wat deze term precies is en waarom dit gebeurt.

Wat is Stuitertin E-Mails?

In eenvoudige bewoordingen, als een e-mail niet op een bepaald adres kan worden afgeleverd, is het een bounce. In een dergelijk geval zal een bounce-back-e-mail (receipt-e-mail) terugkeren naar de afzender. Deze retourmail bevat het bericht dat de afzender heeft geprobeerd af te leveren en de reden voor het mislukken van de e-mailbezorging.Mail bouncing in Microsoft outlook.

De Twee Soorten E-Mail Stuitert

Zacht stuiteren en harde stuiteren

Niet alle bounce-e-mail behoort tot dezelfde categorie. Afhankelijk van het type bounce, worden bounce-e-mails in tweeën verdeeld: soft bounce en hard bounce. Zoals u denkt, vindt een harde bounce plaats wanneer een e-mail permanent wordt teruggestuurd naar de afzender. De belangrijkste reden voor een harde bounce zal de mismatch van de ontvanger zijn.E-mail bounce MS outlook.

Bij soft bounces wordt de e-mail die u hebt verzonden echter herkend door de e-mailserver van de ontvanger, maar wordt deze naar u teruggestuurd omdat de mailbox van de ontvanger vol is. Het kan ook om vele andere redenen gebeuren: de e-mailserver is tijdelijk niet beschikbaar, de e-mailgrootte is overschreden, enz.

Inhoud van een bouncebericht

Gewoonlijk bevat een bouncebericht de tijd en de datum waarop het bericht is teruggestuurd, details van de mailserver die de mail heeft teruggestuurd en tot slot de RFC-code en de reden voor de bounce.Inhoud van berichten outlook.

Over het algemeen worden zachte bounces weergegeven met een 4XX-code en harde bounces met een 5XX-code. Hoe dan ook, sommige ISP's volgen deze conventie niet.

Om automatisch teruggestuurde berichten in Outlook te verwijderen

Helaas is er geen optie in Outlook om automatisch teruggestuurde e-mails van Outlook te verwijderen. Hoe dan ook, u kunt enkele tools of plug-ins van derden gebruiken. Easy Mail Merge, Incredimail, etc. zijn enkele van die tools.Automatisch bericht in outlook.

Er zijn bepaalde dingen waar u voorzichtig mee moet zijn - om geen belangrijke e-mails te verwijderen terwijl u deze teruggestuurde items in Outlook verwijdert. Het herstellen van verwijderde Outlook-e-mails zal geen moeilijk proces zijn, zolang er geavanceerde tools zijn om PST te repareren om verwijderde gegevens terug te krijgen.E-mail stuiteren Outlook.

Soms kunnen er situaties zijn waarin u gewoon geen toegang hebt tot uw e-mails. Hier is hoe MS Outlook gegevensbestanden dat kan niet worden geopend repareren. Maar het is altijd goed om dergelijke onnodige situaties te vermijden.

Redenen voor E-Mail Stuiteren

·         Niet-bestaand e-mailadres

Als de bounce-e-mail is gemarkeerd als 'niet-bestaand e-mailadres', is het e-mailadres dat u hebt getypt verkeerd of is de persoon met het adres mogelijk gestopt met het gebruik van de e-mail en heeft deze gesloten.

·         Onbestelbare e-mail

Als de teruggestuurde e-mails zich in de categorie "Onbestelbaar" bevinden, geeft dit aan dat de ontvangende e-mailserver tijdelijk niet beschikbaar is, overbelast was of niet kon worden gevonden.

·         De mailbox van de ontvanger is vol

Als de ontvanger te veel e-mails in zijn inbox heeft, kunnen ze er geen meer ontvangen, je e-mails worden teruggestuurd totdat er ruimte voor is.

·         Geblokkeerde e-mail

Als de e-mailadressen in de categorie "Geblokkeerd" zijn geplaatst, heeft de ontvangende server de inkomende e-mail geblokkeerd.

About the Author: Remo Software