Snelle manieren om Netwerkstation Toewijzen op Windows 10

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Een netwerkschijf is niets anders dan een opslagapparaat op een server waartoe meerdere apparaten toegang hebben. Het is een gedeelde map die u vanuit uw bestandsverkenner kunt openen zoals andere harde schijven op uw computer. Als u een externe schijf aan een netwerk wilt toewijzen, moet u een snelkoppeling naar de gedeelde map maken om toegang te krijgen tot de beschikbare bronnen. Deze procedure voor het maken van snelkoppelingen wordt het toewijzen van een netwerkstation genoemd. Nadat u een snelkoppeling heeft gemaakt, wordt deze weergegeven onder This PC.

Hoe een Netwerkstation toevoegen windows 10 in kaart te brengen?

Er zijn verschillende methoden om een netwerkstation toe te wijzen op Windows 10. Hieronder hebben we 2 snelle manieren opgesomd om een netwerkstation toe te wijzen op Windows 10. U kunt de wizard Netwerkstation toewijzen of de opdrachtprompt gebruiken om een netwerkstation toe te wijzen.Hoe netwerkverbinding maken?

Methode #1: De wizard Map Network Drive gebruiken

  1. In Windows 10 computer, klik op File Exploreren selecteer 'This PC'
  2. Klik op het tabblad 'Computer' en druk op Map Network Drive
  3. Selecteer Map Network Drive in het contextmenu
  4. Specificeer in de Map Network Drive-wizard de stationsletter voor uw netwerkmap
  5. Klik vervolgens op Browse om de map te selecteren die u wilt toewijzen en druk op OK
  6. Klik na het selecteren van de map op de knop Voltooien

U kunt selecteren Reconnect at sign-in als u de map opnieuw wilt verbinden wanneer u zich aanmeldt. Als u verbinding wilt maken met deze netwerklocatie met andere inloggegevens, selecteert u Connect using different credentials selectievakje en voer desgevraagd de benodigde vergunningen in. Ga nu naar This PC en onder Network Location, je zult de rit kunnen zien. Als u de verbinding wilt verbreken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Disconnect optie.Netwerkstation toewijzen wizard.

OPMERKING: wanneer u deze stappen uitvoert, fungeert de schijf die verbinding maakt als netwerkschijf als een externe harde schijf. Zorg er in ieder geval voor dat u een volledige back-up van de gegevens op beide schijven houdt. Omdat er kansen zijn om partities te verliezen op

Methode #2: Opdrachtprompt gebruiken

  1. Open Opdrachtprompt en typ de onderstaande opdracht om een netwerkschijf in kaart te brengen die niet met een wachtwoord is beveiligd

         net use z: \\networkShare\files

  1. Als u een netwerkstation met wachtwoordbeveiliging wilt maken, typt u de volgende opdracht in de opdrachtprompt

         net use z: \\networkShare\files /user:userName PaZZw0rd

Geef de vereiste gebruikersnaam en wachtwoord op. Met deze twee opdrachten wordt een netwerkstation toegewezen. Maar nadat de computer opnieuw is opgestart, worden ze verwijderd.Netwerkschijf toevoegen Windows 10

  1. Als u een netwerkstation wilt toewijzen dat is aangesloten, zelfs na opnieuw opstarten, typt u de volgende opdracht:

           net use z: \\networkShare\files /P:yes

Hier hebben we u snelle manieren getoond om de netwerkschijf op Windows 10 in kaart te brengen. In andere Windows-besturingssystemen moet een vergelijkbare procedure worden uitgevoerd. Maar de procedure om toegang te krijgen tot de Map Network Drive-wizard kan variëren.Hoe netwerkschijf toevoegen?

Zorg ervoor dat je deze stappen zorgvuldig volgt en de gebruikte commando's correct zijn. Elke kleine fout kan uw drive - interne schijf en externe schijf (netwerkdrive) ontoegankelijk maken. Het verliezen van gegevens van dit netwerkstation kan niet alleen uw werk stoppen, zelfs anderen die het gedeelde netwerkstation gebruiken. Remo Harde schijf herstel-software naar herstel verloren partities van uw externe schijf dat wordt in een paar stappen gedeeld op een netwerk en ook op een interne schijf. Maar waarom zou u zo'n risico nemen? U kunt dergelijke problemen voorkomen door regelmatige back-ups te maken. Zorg er ook voor dat u een bijgewerkte back-up kopie hebt voordat u belangrijke acties uitvoert, zoals het toewijzen van de externe schijf aan het netwerk, formatteren, enz.

About the Author: Remo Software