Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook

Als Outlook-gebruiker bent u wellicht bekend met het bericht “Mailbox vol: uw mailbox is vol, u kunt mogelijk geen items verzenden of ontvangen”, waardoor gebruikers beperkt zijn in het verzenden of ontvangen van items. Dit bericht verschijnt meestal wanneer u uw Outlook-mailbox volledig hebt opgebruikt.

Als u een volledige mailbox-fout tegenkomt, wat een van de meest voorkomende Outlook-fouten is, zal dit artikel u begeleiden bij het verhogen van de .pst- en .ost-bestandsgroottelimieten in verschillende versies van Outlook, zoals Outlook 2019, 2016, 2003, 2007, 2010. Dus laten we diep duiken en kennis maken met de methoden die u kunt gebruiken verhogen maximale bestandsgrootte Outlook.

Hoe Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook?

Het is een bekend feit dat in Outlook 2003 en 2007 de maximale limiet voor .pst- en .ost-bestanden is ingesteld op 20 GB, maar met Outlook 2010 en hoger is dat niet het geval zoals aanbevolen

De limiet van .pst- en .ost-bestanden is 50 GB. Gewoonlijk wordt de limiet van de bestanden in een programma ingesteld door het Windows-register, daarom is de registerwaarde MaxLargeFileSize-registervermelding 50 GB, terwijl de registervermelding WarnLargeFileSize 47,5 GB is. U kunt echter de maximale bestandsgrootte van PST- en OST-bestanden verhogen met behulp van de onderstaande methoden.

MaxLargeFileSize waarde in het register verwijst naar de maximale grootte van .ost- en .pst-bestanden. Zodra de maximale grootte is bereikt, staat Outlook niet toe dat .ost- en .pst-bestanden verder groeien.

Terwijl WarnLargeFileSize registerwaarde verwijst naar de maximale gegevenslimiet. Zodra de maximale datalimiet volledig is verbruikt, staat Outlook het niet meer toe om verder te groeien.

Notitie: Het verschil in waarden tussen de MaxLargeFileSize-registervermelding van het .pst- en .ost-bestand en de WarnLargeFileSize-registervermelding moet ten minste 5% zijn, zodat de interne processen niet worden gehinderd.

Stappen naar Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook via Registry

Volg de onderstaande stappen om de .pst- en .ost-bestandsgroottelimiet te verhogen door wijzigingen aan te brengen in het register:

Notitie: Men kan beide methoden gebruiken om de limieten voor de PST- en OST-bestandsgrootte te verhogen. De onderstaande methode wordt getoond voor het PST-formaat, maar u kunt dezelfde stappen gebruiken om ook de OST-bestandsgrootte te vergroten.

Stap 1: Klik op Windows Start knop type Run en raak Enter.

Stap 2: Zodra de Run dialoogvenster verschijnt, typ Regedit en klik op OK.

Stap 3: Navigeren naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook\PST

Stap 4: Klik op PST en Right-click op het.

Stap 5: Kiezen MaxLargeFileSize vanuit het rechterdeelvenster.

Stap 6: Klik op Modify en typ vervolgens de waarde.

Stap 7:  Klik op OK knop.

Stap 8: Herhaal nu stap 4 en stap 6 door te kiezen WarnLargeFileSize als een optie.

Notitie: Men moet MaxLargeFileSize- en WarnLargeFileSizeRegistry-waarden maken als ze niet bestaan. Volg de onderstaande stappen om registerwaarden te maken.

Stap 1:  Klik op Windows Start knop type Run en raak Enter.

Stap 2:  Zodra de Run dialoogvenster verschijnt, typ Regedit en klik op OK.

Stap 3:  Navigeren naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook

Stap 4: Klik met de rechtermuisknop op Outlook optie en ga dan naar New optie, selecteer vervolgens Key.

Stap 5: Typ nu PST en klik dan op Enter.

Stap 6: Klik met de rechtermuisknop op PST optie en ga dan naar New optie.

Stap 7:  Selecteer nu DWORD(32-bit) Value optie beschikbaar.

Stap 8: Type MaxLargeFileSize en klik dan op ENTER.

Stap 9: Edit DWORD Value venster verschijnt. Selecteer de optie Decimaal en voer vervolgens een waarde in onder het Value data box en klik vervolgens op de Ok knop.

Stap 10: Nu, kun je doorgaan herhalen van de stappen 5 en stap 7 naar een ander te creëren DWORD(32-bit) Value voor WarnLargeFileSize en sluit vervolgens het register.

Notitie: De waarde die moet worden ingevoerd in het vak Waardegegevens, moet in megabytes of gigabytes zijn. Om dergelijke waarden in te voeren, moet u een conversiecalculator gebruiken, zoals Memory and Storage Converter.

Als de mailbox vol is, kunt u de neiging hebben om e-mails te verwijderen om ruimte vrij te maken voor het verzenden of ontvangen van e-mails. In het geval dat een deel van de e-mails in uw mailbox ontbreken kunt u gebruik maken van Remo PST reparatietool om cruciale Outlook-gegevens te herstellen. Het kan u ook helpen bij het herstellen van ernstig beschadigde of corrupte PST-bestanden met een paar simpele klikken. Download de software nu !!

Download Remo Recover for Recycle Bin recovery

Tips om Outlook efficiënt te beheren:

  • Het wordt aanbevolen om regelmatig ongewenste e-mails en bijlagen te verwijderen.
  • Blokkeer ongewenste e-mails, zoals promotionele e-mails, wat helpt om ruimte te besparen.
  • Organiseer uw e-mails met regelmatige tussenpozen in mappen.

Conclusie:

De bovengenoemde methode kan u helpen om de limieten voor de PST- en OST-bestandsgrootte te verhogen. Deze informatie zal verder worden bijgewerkt zodra we in de nabije toekomst nieuwe problemen met Outlook tegenkomen. Stel dat als u problemen tegenkomt die hierboven niet worden genoemd, u ons dit laat weten in de commentaarsectie hieronder en laat ons weten of dit artikel u heeft geholpen of neem contact op met ons technische ondersteuningsteam voor meer informatie.

Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook was last modified: mei 11th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*