Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook

3 minuten lezen
Written by
 
Updated on
november 2, 2023

Als Outlook-gebruiker bent u wellicht bekend met het bericht "Mailbox vol: uw mailbox is vol, u kunt mogelijk geen items verzenden of ontvangen", waardoor gebruikers beperkt zijn in het verzenden of ontvangen van items. Dit bericht verschijnt meestal wanneer u uw Outlook-mailbox volledig hebt opgebruikt.Max grootte bestand outlook.

Als u een volledige mailbox-fout tegenkomt, wat een van de meest voorkomende Outlook-fouten is, zal dit artikel u begeleiden bij het verhogen van de .pst- en .ost-bestandsgroottelimieten in verschillende versies van Outlook, zoals Outlook 2019, 2016, 2003, 2007, 2010. Dus laten we diep duiken en kennis maken met de methoden die u kunt gebruiken maximale bestandsgrootte outlook.

Hoe Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook?

Het is een bekend feit dat in Outlook 2003 en 2007 de maximale limiet voor .pst- en .ost-bestanden is ingesteld op 20 GB, maar met Outlook 2010 en hoger is dat niet het geval zoals aanbevolen.Maximale grootte outlook gegevensbestand

De limiet van .pst- en .ost-bestanden is 50 GB. Gewoonlijk wordt de limiet van de bestanden in een programma ingesteld door het Windows-register, daarom is de registerwaarde MaxLargeFileSize-registervermelding 50 GB, terwijl de registervermelding WarnLargeFileSize 47,5 GB is. U kunt echter de maximale bestandsgrootte van PST- en OST-bestanden verhogen met behulp van de onderstaande methoden.

MaxLargeFileSize waarde in het register verwijst naar de maximale grootte van .ost- en .pst-bestanden. Zodra de maximale grootte is bereikt, staat Outlook niet toe dat .ost- en .pst-bestanden verder groeien.

Terwijl WarnLargeFileSize registerwaarde verwijst naar de maximale gegevenslimiet. Zodra de maximale datalimiet volledig is verbruikt, staat Outlook het niet meer toe om verder te groeien.De maximale grootte van het outlook-gegevensbestand

Notitie: Het verschil in waarden tussen de MaxLargeFileSize-registervermelding van het .pst- en .ost-bestand en de WarnLargeFileSize-registervermelding moet ten minste 5% zijn, zodat de interne processen niet worden gehinderd.

Stappen naar Verhogen Maximale Bestandsgrootte Outlook via Registry

Volg de onderstaande stappen om de .pst- en .ost-bestandsgroottelimiet te verhogen door wijzigingen aan te brengen in het register:

Notitie: Men kan beide methoden gebruiken om de limieten voor de PST- en OST-bestandsgrootte te verhogen. De onderstaande methode wordt getoond voor het PST-formaat, maar u kunt dezelfde stappen gebruiken om ook de OST-bestandsgrootte te vergroten.

Stap 1: Klik op Windows Start knop type Run en raak Enter.

Stap 2: Zodra de Run dialoogvenster verschijnt, typ Regedit en klik op OK.

Stap 3: Navigeren naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook\PST

Stap 4: Klik op PST en Right-click op het.

Stap 5: Kiezen MaxLargeFileSize vanuit het rechterdeelvenster.

Stap 6: Klik op Modify en typ vervolgens de waarde.

Stap 7:  Klik op OK knop.

Stap 8: Herhaal nu stap 4 en stap 6 door te kiezen WarnLargeFileSize als een optie.

Notitie: Men moet MaxLargeFileSize- en WarnLargeFileSizeRegistry-waarden maken als ze niet bestaan. Volg de onderstaande stappen om registerwaarden te maken.

Stap 1:  Klik op Windows Start knop type Run en raak Enter.

Stap 2:  Zodra de Run dialoogvenster verschijnt, typ Regedit en klik op OK.

Stap 3:  Navigeren naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook

Stap 4: Klik met de rechtermuisknop op Outlook optie en ga dan naar New optie, selecteer vervolgens Key.

Stap 5: Typ nu PST en klik dan op Enter.

Stap 6: Klik met de rechtermuisknop op PST optie en ga dan naar New optie.

Stap 7:  Selecteer nu DWORD(32-bit) Value optie beschikbaar.

Stap 8: Type MaxLargeFileSize en klik dan op ENTER.

Stap 9: Edit DWORD Value venster verschijnt. Selecteer de optie Decimaal en voer vervolgens een waarde in onder het Value data box en klik vervolgens op de Ok knop.

Stap 10: Nu, kun je doorgaan herhalen van de stappen 5 en stap 7 naar een ander te creëren DWORD(32-bit) Value voor WarnLargeFileSize en sluit vervolgens het register.

Notitie: De waarde die moet worden ingevoerd in het vak Waardegegevens, moet in megabytes of gigabytes zijn. Om dergelijke waarden in te voeren, moet u een conversiecalculator gebruiken, zoals Memory and Storage Converter.

Als de mailbox vol is, kunt u de neiging hebben om e-mails te verwijderen om ruimte vrij te maken voor het verzenden of ontvangen van e-mails. In het geval dat een deel van de e-mails in uw mailbox ontbreken kunt u gebruik maken van Remo PST reparatietool om cruciale Outlook-gegevens te herstellen. Het kan u ook helpen bij het herstellen van ernstig beschadigde of corrupte PST-bestanden met een paar simpele klikken. Download de software nu !!

Download Remo Recover for Recycle Bin recovery

Tips om Outlook efficiënt te beheren:

  • Het wordt aanbevolen om regelmatig ongewenste e-mails en bijlagen te verwijderen.
  • Blokkeer ongewenste e-mails, zoals promotionele e-mails, wat helpt om ruimte te besparen.
  • Organiseer uw e-mails met regelmatige tussenpozen in mappen.

Conclusie:

De bovengenoemde methode kan u helpen om de limieten voor de PST- en OST-bestandsgrootte te verhogen. Deze informatie zal verder worden bijgewerkt zodra we in de nabije toekomst nieuwe problemen met Outlook tegenkomen. Stel dat als u problemen tegenkomt die hierboven niet worden genoemd, u ons dit laat weten in de commentaarsectie hieronder en laat ons weten of dit artikel u heeft geholpen of neem contact op met ons technische ondersteuningsteam voor meer informatie.

Scroll naar boven