Verschil tussen PST-Bestand, PST-Archieven en OST-Bestanden

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Outlook is een van de meest bekende toepassingen die op Windows-computers over de hele wereld worden gebruikt. De meeste officiële e-mails en persoonlijke e-mails worden meestal in Outlook gelezen. Er is een enorme menigte die de voorkeur geeft aan het synchroniseren van al hun mailboxen op Outlook. Het persoonlijke mapbestand op uw Outlook bevat al uw e-mails die door u zijn verzonden of ontvangen. Deze heeft de extensie .pst en wordt Personal Storage Table genoemd. Er zijn andere bestanden die pst-archief worden genoemd en ost-bestanden die informatie bevatten. De meeste gebruikers begrijpen deze bestanden verkeerd, die soms slecht kunnen zijn. Laten we het verschil zoeken tussen pst-bestand, pst-archief en ost-bestanden op uw Outlook.Verschil tussen ost en pst bestand.

Als u door de systeemmappen op uw computer bladert, vindt u mogelijk zoveel pst- en ost-bestanden van Outlook-gegevens. Hun namen kunnen verschillen afhankelijk van de situatie waarin het bestand wordt opgeslagen, maar de extensie zal hetzelfde zijn. Met deze pst- en ost-bestanden wordt een grote hoeveelheid gegevens op de computer opgeslagen. als u het verschil tussen deze bestanden niet kent, kan het gebeuren dat u belangrijke pst-, ost-bestanden corrumpeert of verwijdert. Dus om uw gegevens vanuit Outlook te beheren, moet u kennis hebben van pst-, pst-archief- en ost-bestanden.Verschil pst-bestand archiveren en ost bestand.

PST en OST-bestanden

Het fundamentele verschil tussen de pst-bestanden en de ost-bestanden is hun tastbaarheid. Het betekent dat de pst-bestanden de feitelijke gegevens van alle e-mails uit uw Outlook-mailbox bevatten. Terwijl de os-bestanden gecachte bestanden bevatten die moeten worden gebruikt in gecachte opslag voor uw e-mails. Het ost-bestand op uw computergeheugen is slechts de lokale kopie of de in de cache opgeslagen kopie van uw Outlook-gegevens. De hoofdkopie van Outlook-gegevens wordt opgeslagen op de Outlook-server en een lokale gecachte kopie van de gegevens wordt gemaakt in uw computergeheugen, het ost-bestand.Verschil pst en ost bestand.

Als u de vorige versies van Outlook zoals Outlook 2010 of Outlook 2007 op uw computer gebruikt, wordt de inhoud van uw IMAP-account in de cache gemaakt in een pst-bestand. Outlook heeft dit echter gewijzigd in latere versies van de toepassing. Nu worden uw IMAP-accounts in 2013, 2016 en de nieuwste 2019 gemaakt en in de cache opgeslagen in ost-bestanden.

Er zijn enkele bestanden en mappen in het os-bestand die niet synchroniseren met de Outlook-mailserver en volledig op uw computer staan. Dergelijke mappen zijn gemarkeerd als 'Alleen deze computer'. Dit geeft aan dat die bestanden volledig in uw computergeheugen staan en geen kans hebben om te synchroniseren met de server. In sommige situaties kan uw Outlook de OST mogelijk ook niet synchroniseren met de server. U moet heel voorzichtig zijn bij het maken van een back-upbestand om de gegevens veilig te houden. Een oud of beschadigd bestand kan foutmeldingen geven over het niet openen van ost-bestanden. Met het gebruik van de juiste tool outlook.ost kan niet worden geopend kan worden opgelost. Maar dit kost meer moeite dan het maken van een back-upbestand.

PST-Archieven

De pst-bestanden in Outlook zijn allemaal hetzelfde. Alle pst-bestanden slaan de Outlook-e-mailgegevens op dezelfde manier op. U kunt deze pst-bestanden openen vanaf een andere computer met Outlook. Er is een heel klein maar significant verschil tussen pst-bestanden en pst archief bestand.

Als de pst-bestanden niet zijn gekoppeld aan een live e-mailaccount op de computer, zoals POP3 of IMAP, worden ze pst-archieven genoemd. U kunt uw Outlook-gegevens ook archiveren door een pst-bestand te maken en belangrijke e-mails ernaar te verplaatsen. Er is ook een functie voor automatisch archiveren die u kunt gebruiken om het automatisch te maken. Om dit te doen, kunt u de parameters voor archivering instellen zoals datum/versheid etc. gerelateerd aan de mail.

Als u Outlook 2007 of eerdere versies gebruikt:

Ga naar Bestand > Beheer van gegevensbestanden

Voor Outlook 2010 en Outlook 2013:

Ga naar Bestand > Accountinstellingen > Gegevensbestanden

De enige manier om de OST-map te archiveren is door deze naar PST te converteren met een tool om de OST naar PST te veranderen..

You can create or disconnect any pst file from the Outlook mail server to make it a pst-archive file. however, once archived, this data will not sync with the server anytime. This data will reside on the memory of your computer for transferring or keeping it as an archive of your emails.

About the Author: Remo Software