Wat Iedereen Moet weten over Beeldresolutie

9 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Sommige veel voorkomende misvattingen in digitale beeldvorming kunnen u leiden naar een wankele uitvoering van uw ideeën in uw foto's; laten we ingaan op de opvattingen en de technische details van de beeldresolutie.

We kennen allemaal op een bepaald moment de term 'beeldresolutie'. De manier waarop het wordt geprojecteerd, creëert een vage perceptie van de betekenis ervan. En de meesten van ons evalueren de capaciteit van een digitaal apparaat om het beeld op te lossen met de term megapixel of pixelcapaciteit. Nou, het is niet de ultieme parameter om de resolutie van je afbeelding te beoordelen. Een enorm aantal pixels in uw afbeelding kan u mogelijk een afbeelding in hoge resolutie leveren.Welke resolutie voor fotoafdruk

Pixels naar resolutie

Het meest misleidde concept van beeldresolutie ontstaat met het gebruik van digitale beeld- en printapparatuur, meestal digitale camera's (DSLR), mobiele telefooncamera's, scanners enz. De resolutie wordt meestal geteld in Dots per Inches (DPI) of Pixels per Inch (PPI).

Iedereen Moet weten over Beeldresolutie

U kunt het onder vele parameters gebruiken die de resolutie van een afbeelding bepalen. Een algemene perceptie stelt dat 'alle afbeeldingen een verzameling pixels zijn die zijn gerangschikt in de vorm van horizontale en verticale rasters, dus een aantal pixels in een afbeelding zou leiden tot een hogere beeldkwaliteit of resolutie'. Maar als je denkt dat een groot aantal pixels afbeeldingen met een hoge resolutie oplevert, is wat je weet over de beeldresolutie verkeerd.Foto hoge resolutie.

Laten we naar de bovenstaande afbeeldingen verwijzen, een afbeelding van 300dpi zou moeten betekenen dat het duidelijk en van hoge kwaliteit is maar niet vanwege de lichtfactor. Terwijl afbeelding 1 dezelfde 300 dpi heeft, maar een afbeelding van goede kwaliteit. Als we naar afbeelding 2 verwijzen, is het slechts 72 dpi, maar de beeldkwaliteit is beter dan afbeelding 3.

Wat is beeldresolutie?

In eenvoudige bewoordingen, de resolutie van een afbeelding is de detaillering van alles dat het construeert. Aanvankelijk werd de resolutie gebruikt om de kwaliteit van analoge afbeeldingen te verwijzen met behulp van lijnparen; deze lijnparen vertegenwoordigen de dichtheid van een donkere en witte lijn per oppervlakte-eenheid in het beeld.Hoge resolutie foto afdrukken

Met de evolutie van digitale fotografie is het concept van resolutie totaal getransformeerd van lijnen naar punten of pixels. Een aantal pixels of pixeldichtheid van een afbeelding bepaalt zeker de detaillering van het digitale beeld. Als een apparaat een 16 Megapixel digitale beeldcamera is die een foto genereert met een beeld van 1600 X 1059 pixels, betekent dit een foto van 96 dpi. Dit zou slechts een voorlopige schaal zijn om de kwaliteit van uw afbeelding te bevestigen. Deze evolutie in digitale fotografie geeft ons de geboorte van onze perceptie van hoge pixeldichtheid betekent een hoge resolutie. Laten we enkele aspecten verkennen om beeldresolutie te kennen.

Optische resolutie;

Het gebruik van lenzen is een belangrijke factor bij het bepalen van de kwaliteit van een afbeelding of het oplossen van een afbeelding. Wanneer het object wordt opgenomen vanuit een bron, hangt dit af van het vermogen van de lens die wordt gebruikt om het licht te registreren. Een telescopische lens heeft een betere lichtopnamecapaciteit dan een normale 18:55 lens, wat alleen maar impliceert dat de beeldresolutie een functie is van de lensopstelling en sterkte om details vast te leggen.Resolutie foto afdrukken

Deze lenzen of andere middelen voor het verzamelen van lichtgegevens hebben een drempelwaarde om de hoeveelheid licht vast te leggen. Een camera met een hogere pixelcapaciteit zou dus nutteloos zijn zonder een goede lens die u voor uw doel kan dienen. Om het simpel te zeggen, de meeste high-megapixelcamera's, die niet in staat zijn om beelden van goede kwaliteit te maken, zijn te wijten aan de lenzen.

Wat Iedereen Moet weten over Beeldresolutie

Lichtoverweging

Het gedrag van het licht in lenzen leidt tot vervorming van het opgenomen beeld. Deze vervorming is een gevolg van de eigenschap van licht dat verschillende golflengten toelaat om te buigen naar verschillende hoeken die bekend staan ​​als diffractie. Dit resulteert in een convergentie van kleuren op een aantal plaatsen in de sensor die een ruis in het uiteindelijke beeld creëren. De diffractie in licht is ook een zeer belangrijke factor bij het genereren van een goed resolutiebeeld.

De vervorming wordt geregeld door een lens van goede kwaliteit, hoewel alle lenzen zijn ontworpen om de vervorming tot een minimum te beperken. Ze helpen om alle golflengten of kleuren te convergeren om op hetzelfde punt af te wijken om de helderheid en resolutie van een afbeelding te behouden. Dit helpt bij het opnemen van geweldige details van het object.

Foto sensor Overweging

Dit is een van de meest complexe aspecten van beeldresolutie, hier zullen we het op een eenvoudige manier proberen te begrijpen. Alle fotosensoren hebben receptoren die verantwoordelijk zijn voor het invangen van fotonen of het waarnemen van licht. Deze receptoren worden geactiveerd wanneer ze worden blootgesteld aan licht. De sensor is gevuld met kleine receptoren die pixels creëren en grotere receptoren die licht vangen. Dit gebeurt allemaal met elektrische signalen, wanneer de sensor wordt blootgesteld aan licht dat zij geleiden, of transformeer het lichtsignaal in een elektrisch signaal dat wordt waargenomen en weergegeven op de monitor of het digitale display.

Iedereen Moet weten over Beeldresolutie

Als er nu een sensor is met een groot aantal pixels om een ​​goede beeldkwaliteit te leveren, verliest het de totale belichting van het licht die verantwoordelijk is voor het opnemen van het totale licht in het beeld. Dus als de sensor is gevuld met een aanzienlijk groot aantal pixels, kan hij het hoge lichtvolume niet waarnemen. Dit introduceert korrels in de uiteindelijke afbeelding of kan het licht niet goed opnemen, wat niet kan worden opgenomen in een afbeelding met een hoge resolutie.

Het is dus moeilijk om een ​​hogere resolutie te bereiken bij weinig licht met sensoren met een hoge pixeldichtheid. Dergelijke sensoren hebben een beperkte reikwijdte in beeldvorming met hoge resolutie, hoewel ze zijn uitgerust met de hoge dichtheid van pixels.

Monitoren / Digitaal Beeldscherm

Er is een aanzienlijk verschil tussen de resolutie van een afbeelding en de resolutie van een monitor. Het kan een kwestie van verwarring zijn, maar laten we een voorbeeld nemen van uw digitale camera en het beeldscherm erin. U kunt een aanzienlijk verschil zien in de kwaliteit en kleur van uw afbeelding op de monitor en in de daadwerkelijke afbeelding.

Het verschil zit in de term zelf, zowel de afbeeldingen als monitoren hebben pixels om foto's te genereren. Een afbeelding heeft pixels die dynamisch van aard zijn. Het betekent dat ze worden ontwikkeld tot beelden op basis van licht. Maar een monitor heeft vaste beeldelementen die ook pixels worden genoemd. Deze vaste pixels worden bestuurd met een controller en een weergavebeeld met het commando dat door een controller wordt gegenereerd.

Afdrukken van afbeeldingen

Het afdrukken van een afbeelding wordt over het algemeen uitgevoerd in twee methoden die worden gebruikt in offset- en kantoorprinters, over het algemeen inktprinten en laserprinten. Met de vooruitgang in de druktechnologie is de kwaliteit van het beeld een van de belangrijkste factoren geworden. Voor draagbare printers worden de afbeeldingen zowel met een laser als met inkt ontwikkeld. Offset volledig afhankelijk van de positionering van stippen op een oppervlak.

Afdrukken is het plaatsen van kleine stippen van verschillende vormen op een oppervlak. Het oppervlak wordt dus blootgesteld aan verschillende groepen inktontgrendelingsmechanismen met verschillende kleuren. Deze kleuren worden nauwkeurig op het oppervlak weergegeven door de machine volgens de afbeelding.

Laserprinten gebeurt met geprogrammeerde computercontrollers. Verbonden met verschillende gekanaliseerde mechanismen om kleine stippen vrij te geven, meer precies op het aangewezen oppervlak. Een combinatie van kleuren en een reeks kleine puntjes construeert een groter beeld op het afdrukoppervlak.

Er is veel wetenschap en mechanismen verbonden aan de beeldvormingstechnologie. Met elke vooruitgang proberen we de ultieme kwaliteit van de ontwikkelde afbeeldingen na te streven.

Ten slotte hebben we gezien dat de resolutie van een afbeelding ligt in de kleine details die het bevat. We hebben het concept van beeldresolutie in een breder aspect gezien dan alleen het evalueren van de beeldresolutie door megapixels te tellen. Dus de resolutie vult niet alleen meer en meer pixels in je afbeelding. Of probeer een beeldapparaat met een enorme dichtheid aan pixels te gebruiken. Een aantal pixels verhoogt de kwaliteit van een afbeelding. Ook zouden meer pixels helpen om de afbeelding in een groter formaat te belichten zonder minieme details te verliezen. Er zijn nogal verschillende aspecten van beeldresolutie die moeten worden overwogen.

Nu u weet wat de beeldresolutie is, begin met opnemen en opslaan op geheugenkaarten met hoge capaciteit. Zorg ervoor dat u afbeeldingen op uw computer op de juiste manier opslaat. Anders hebt u mogelijk een herstelsoftware nodig herstel afbeeldingen na verwijdering beeldbestand van de geheugenkaart.

About the Author: Remo Software