Repareren VLC Player Stotteren of Vertraagd bij het Afspelen van HD Video

Als de video die u online of op een VLC-mediaspeler bekijkt, stottert of continu stopt en afspeelt. Deze vertragingsreactie door het netwerk, de mediaspeler, het Windows- of Mac-systeem is video-achterstand.

Mogelijk ervaart u videovertragingen en stotteren of andere storingen tijdens het afspelen van video’s op VLC of Windows Media Player. Dit achterblijven of stotteren van video kan verschillende redenen hebben, gaande van de verouderde mediaspeler tot grafische kaarten, tot onjuiste instellingen in de VLC-speler, tot Windows 10 hardware- of softwareproblemen, tot corrupte video’s.

In deze gids leert u hoe u video- of VLC-vertragingen om welke reden dan ook kunt oplossen met behulp van beproefde methoden.

Hoe Repareren VLC Player Stotteren of Vertraagd bij het Afspelen van HD Video?

Sectie 1: Videovertraging oplossen met VLC-mediaspeler Deel 2: Videovertraging verhelpen met een Windows-computer Deel 3: Videovertraging verhelpen met software
Wijzig de parameter voor het opslaan van bestanden Upgrade grafische / beeldschermstuurprogramma’s Herstel video met behulp van Video Repair-tool
Schakel hardwaredecodering uit Installeer apparaatstuurprogramma’s opnieuw free-download-for-win
Converteer HD-video Installeer Windows-update free-download-for-mac

Remo video repair testimonial to repair video lagging and stuttering

Reparatie VLC Player Stotteren of Vertraagd bij het Afspelen van HD Video

VLC is een bekende mediaspeler die bijna alle audio- en videoformaten ondersteunt. Ongeacht de compatibiliteit, kan het gebeuren dat VLC achterblijft of hapert tijdens het afspelen van HD-video’s.

Als u gefrustreerd bent door vertraging van de video in de VLC Player of Windows Media Player. Dan is dit gedeelte met eenvoudige en betrouwbare methoden om VLC-vertraging tijdens het afspelen van video op te lossen iets voor jou!

1.       Wijzig bestand caching parameter

In het geval dat de achterblijvende HD-video wordt opgeslagen op uw lokale harde schijf. Volg daarna de onderstaande stappen om de waarde van de bestandscaching te wijzigen om videovertraging en stotteren te verhelpen.

 1. Ga naar het VLC media player.
 2. Selecteer Tools en klik op het Preferences 

Fix video lag or stutter using VLC player

 1. Ga dan naar Input / Codecs.

Select Input codec option in VLC to fix HD video stutter

 1. Selecteer Alles onder Instellingen weergeven en klik op Input / Codecs.
 2. Hier moet u de File caching (ms) -waarde wijzigen (de standaardwaarde is 300). Mogelijk is deze op een hogere waarde ingesteld, wat ertoe kan leiden dat HD-video’s achterblijven of stotteren. Dus verander de File caching-waarde naar een kleinere waarde (als je de waarde instelt op 1000, wordt er 1 seconde gebufferd).

Change file caching to fix video lagging in VLC media player

[Notitie: Als het haperende videobestand zich op een netwerkshare bevindt, kunt u de cachewaarde wijzigen voor Network caching (ms)]

2.       Uitschakelen hardware decoding

Hardware decodering inschakelen, kan veroorzaken schokkerige video weergave problemen. Om dit op te lossen, moet u hardwarecodering uitschakelen. Hoewel hardwarecodering vereist is voor het decoderingsproces, veroorzaakt dit soms afspeelproblemen. Daarom is het beter om het uit te schakelen om videovertraging of stotteren te verhelpen.

 1. Open VLC en ga naar Tools > Preferences.
 2. Als u het instellingenvenster ziet, klikt u op Input and Codecsop de linkerzijbalk.
 3. Schakel nu de optie Hardwareversnelde decodering uit.

Disable Hardware-accelerated decoding to fix HD video lag and stutter

Door de bovenstaande methode te gebruiken repareren VLC player stotteren of vertraagd bij het afspelen van hd video. Als u videovertraging echter niet kunt oplossen, kan dit te wijten zijn aan compatibiliteitsproblemen. Ga naar beneden om de andere betrouwbare methoden te vinden om videovertragingen en stotteren te verhelpen.

3.       Converteer HD video

Als u nog steeds problemen ondervindt met VLC-achterblijvende en stotterende problemen tijdens het afspelen van HD-video’s. Converteer vervolgens uw video’s naar een VLC-compatibel formaat met behulp van de volgende stappen.

 • Open VLC en ga naar Media > Selecteer Convert / Save 
 • Ga in het venster Media openen naar File > Klik Add knop om het videobestand te selecteren dat u wilt converteren> Druk op de Convert/Save 

Click Convert/Save option to fix video lag or glitch in VLC media player

 • Selecteer nu de bestemmingsmap en bestandsnaam en druk op Start
 • Wacht tot VLC uw videobestand heeft geconverteerd.

In het geval dat uw video corrupt of beschadigd is, is de enige manier om VLC-vertraging op te lossen, door gebruik te maken van videoreparatiesoftware. MOV- en MP4-videostuttering kan eenvoudig worden verholpen met Remo Repair MOV, dat speciaal ontworpen software is om elke vorm van MP4- of MOV-videocorruptie op te lossen.

 

Reparatie Video Vertraging op Windows PC

Video stotteren kan het gevolg zijn van problemen met uw Windows-pc. Daarom kan het opnieuw installeren en bijwerken van stuurprogramma’s, het installeren van Windows Update of grafische stuurprogramma’s, videovertragingen in Windows gemakkelijk verhelpen.

Voordat u doorgaat met het oplossen van videovertragingen op een Windows-pc, is het raadzaam om te scannen op hardwarewijzigingen om mogelijke hardwarewijzigingen te achterhalen die het probleem hebben veroorzaakt.

Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Druk op Windows key 
 2. OpenDevice Manager en klik op het Action tab en selecteer Scan for hardware change. Als alternatief kunt u ook op een bepaald stuurprogramma klikken en Scannen op hardwarewijziging.
 3. Na voltooiing kunt u proberen uw video zonder problemen af te spelen.

4.       Upgrade display bestuurders

Grafische of beeldschermstuurprogramma’s zijn essentieel om elke video probleemloos af te spelen. Door de beeldschermstuurprogramma’s bij te werken naar de nieuwste versie, kunt u eenvoudig meerdere videofouten oplossen, inclusief videovertragingen.

 1. Druk op Windows key + R en typ mscen klik vervolgens op OK.

 1. Uitklappen Display adaptersen right-click op de displayhardware en klik op het Update driver 

updating graphic adapters

 1. Klik op Search automatically for updated driver software en volg daarna de voor zichzelf sprekende instructies om het beeldschermstuurprogramma bij te werken.

Search automatically for updated driver software

5.       Installeer opnieuw de apparaat bestuurders

Als u de apparaatstuurprogramma’s opnieuw installeert, wordt niet alleen de vertraging van de video gerepareerd. Maar lost ook verschillende fouten op, waaronder Windows Media Speler probleem met video. Hieronder volgen de betrouwbare stappen om gratis HD-videovertragingen en stotteren op Windows te verhelpen.

 1. Ga naarControl Panel > Kiezen View by als grote pictogrammen.
 2. Kiezen Device Manager> Klik op Sound, video and game controllers.
 3. Right-clickon elke optie die beschikbaar is in dat Sound, video and game controllers bestuurder naar opnieuw installeren.

Update device drivers to fix video lagging and stuttering issues

 1. Nu, installde laatste beschikbare updates voor deze stuurprogramma’s.

6.       Installeer Windows update

Video-achterstand kan te wijten zijn aan in afwachting van Windows-updates. Door regelmatig de Windows-updates te installeren, kunnen veel fouten worden opgelost, waaronder de videovertraging. Hieronder staan de stappen om de Windows-update te installeren.

 1. Klik op het Windows-zoekvak en typ Check for updates.

check for updates to fix video lagging

 1. Dubbelklik nu op Check for updatesuit de weergegeven lijst.
 2. Klik op de Check for updatesknop te vinden nieuwe updates te installeren of als u alle beschikbare Windows-updates te vinden, klik dan op Download and install.

Download and install windows update

Zodra het installeren van Windows-updates is voltooid, start u uw Windows-computer opnieuw op. En controleer of je video’s kunt afspelen zonder stotteren of niet.

Notitie: Controleer dit artikel, als je geconfronteerd met een Windows update fout om het gratis te repareren op elke versie van het Windows-besturingssysteem, inclusief Windows 10.

Reparatie Corrupte Video met Behulp van Betrouwbare Video Reparatie Tool

Als u met de bovenstaande methoden video-vertraging of stotteren niet kunt oplossen, kan dit te wijten zijn aan videobeschadiging of -schade. Op dergelijke momenten is de enige manier om videovertragingen of stotteren te verhelpen, met behulp van betrouwbare videoreparatiesoftware, zoals Remo Video Reparatie.

7.       Gebruik de Remo Video Repair tool

Gebruik Remo Video Repair-software om video-achterstand of stotteren gemakkelijk te verhelpen. Deze tool werkt met een alleen-lezen modus-interface om ernstig corrupte of beschadigde video’s te repareren zonder enige wijziging aan de originele of bronvideo. Met deze tool kun je verschillende formaten van beschadigde video’s repareren, zoals MOV, MP4, AVI, MPEG, MPG, M4V, WMV.

free-download-for-win free-download-for-mac

Stappen om video vertraging of stotteren op te lossen met behulp van Remo Video Repair software:

 • Download en installeer Remo Video Repair software.

Remo video repair software to fix video stutter and lag

 • Select de corrupte video waarop u stotteren, vertraging of een andere storing ondervindt.
 • Klik op de Repair 

video lag or stutter repairing process

 • Preview en Save de gerepareerde video.

preview repaired video using Remo Video Repair tool

(Notitie: Als je bent MOV repareren of MP4-video, moet u een gezonde video als referentiebestand aanleveren).

Tips om te overwinnen problemen met stotterende of achterblijvende HD video’s:

 1. Ultra HD- of 4K-video’s haperen of vertragen vanwege hun grootte en formaat. Het afspelen van 4K-video’s is moeilijk vanwege compatibiliteitsproblemen met mediaspelers en computerbronnen zoals RAM, GPU en nog veel meer. Daarom kan het verminderen van de videoresolutie en -grootte videovertragingen en stotteren verhelpen.
 2. U kunt videovertragingen verhelpen door het Windows-besturingssysteem bij te werken naar de nieuwste versie. Door het Windows-besturingssysteem bij te werken, worden compatibiliteits- en systeemprestatieproblemen opgelost.
 3. Het verwijderen van cookies en tijdelijke bestanden kan de videovertraging of bufferprobleem oplossen.
 4. Werk de VLC-mediaspeler altijd bij naar de nieuwste versie om video-stotteren te verhelpen.
 5. Trage internetverbinding reparerenen sluit ongebruikte webvensters.
 6. Werk uw browser bij naar de laatste versie.
Repareren VLC Player Stotteren of Vertraagd bij het Afspelen van HD Video was last modified: april 26th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*