NEF-Bestanden Openen in Photoshop met Gemakkelijk

7 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Wanneer we een kijkje nemen in onze galerij met enkele van onze beste herinneringen opgeslagen, realiseren we ons dat het er zeker in slaagt om onze hele dag een goede draai te geven. En waarom zouden het tenslotte geen foto's zijn van goede tijden - inspirerende momenten, momenten met vrienden, familie, creativiteit op zijn motiverende crescendo. Elk van deze momenten heeft zijn eigen speciale plek in onze harten en herinneringen.

Maar zo nu en dan hebben we de behoefte om een ​​klein beetje perfectie toe te voegen aan deze foto's. Dat is waar de noodzaak om de snelste en gemakkelijkste manier te vinden om Photoshop en de bijbehorende functies te gebruiken, van pas komt.

Dus, wat doe je als je een NEF-bestand hebt dat je moet photoshoppen. Het antwoord is simpel: nieuwsgierig? Lees verder om een ​​aantal van uw favoriete herinneringen gemakkelijk te leren kennen en te perfectioneren.NEF bestanden photoshop

Merk om te beginnen op dat NEF niet Grieks of Latijn is, het is een eenvoudige afkorting voor Nikon Electronic Format. Ik denk dat je de verbinding al hebt gemaakt en erachter bent gekomen dat het alleen op Nikon-camera's wordt gebruikt. Nu rijst de belangrijkste vraag, dat wil zeggen, kun je een NEF-bestand openen in photoshop? Het antwoord is 'Ja' dat kan.

Nu je weet dat je NEF-bestanden in photoshop kunt openen, rijst meteen de volgende vraag: hoe pak ik dat aan.

Welnu, er zijn verschillende manieren om NEF-bestanden te openen en elk ervan is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is het hele artikel te lezen, het artikel te kiezen dat bij uw Photoshop-behoefte past en de eenvoudige stappen te volgen

NEF-bestand online openen:

  1. Laten we beginnen met te weten dat als u niet geïnteresseerd bent in het downloaden van uw NEF-bestand, maar in plaats daarvan het online wilt openen, u alleen naar Pics.io hoeft te gaan
  2. Als je naar Pics.io gaat, kun je op de hoofdpagina afbeeldingen slepen en neerzetten of op Bestanden openen klikken. Zodra u het bestand opent of de afbeelding sleept en neerzet, klikt u op de knop Converteren rechtsonder in het scherm. Je vraagt je misschien af waarom ik mijn foto moet converteren en naar wat moet converteren? Ontspan, de reden dat uw bestand wordt geconverteerd, is omdat het NEF-bestand enkele maanden of jaren oud kan zijn en nauwkeurig kan zijn voor het model van uw Nikon-camera. Compatibiliteit is belangrijk tussen de bestandsversie en de app wanneer u wijzigingen in de afbeeldingen wilt aanbrengen. In deze app wordt je NEF-bestand eerst geconverteerd naar een JPG-bestand. En u zult zien dat uw bestand is geconverteerd wanneer u op de knop Converteren klikt. Weet ook dat geen van de foto's is geüpload omdat dit geen servergebaseerde converter is. Nu kunt u doorgaan en de gewenste wijzigingen aanbrengen, of het nu gaat om de maat of de kwaliteit.NEF bestand openen in photoshop
  3. Nadat u de nodige wijzigingen in uw foto's hebt aangebracht, kunt u deze uploaden naar Google Drive, rechtstreeks op Facebook delen of opslaan. Maar onthoud dat dit een betaalde app is. Dat kan u helpen uw foto's van NEF naar JPEG- of JPG-bestand te converteren en vervolgens de photoshop-functies te gebruiken.

Adobe Photoshop gebruiken:

  1. Wanneer uw NEF een NEF-bestandsextensie heeft, weet dan dat het een RAW-beeldbestand is geworden om specifieker te zijn, het is een Nikon RAW-beeldbestand. Je vraagt je misschien af waarom je een bestandsextensie nodig hebt. U hebt het nodig omdat een bestandsextensie een systeem zoals Windows altijd zal helpen om vast te stellen met welk programma op uw computer dat specifieke bestand is verbonden.
  2. Nu je NEF-bestand een RAW-bestand is, wordt het alleen maar eenvoudiger om het in Photoshop te openen. U moet de compatibiliteit controleren met de versie van uw NEF-bestand en uw versie van Adobe photoshop. Soms kan uw RAW-bestandsinformatie nauwkeurig zijn voor het model van uw Nikon-cameramodel. In een dergelijk geval kunt u problemen ondervinden bij het openen van uw bestand in Adobe Photoshop. Maak je geen zorgen! Elk probleem heeft een oplossing, in dit geval hoeft u alleen uw bestandstype naar een ander te converteren. Het is altijd verstandig om het te converteren naar een bestandstype dat compatibel kan zijn met elke versie van photoshop. Er wordt vaak gesuggereerd dat u het moet laten converteren naar het DNG-bestandstype.NEF omzetten naar jpg photoshop.
  3. Om te weten hoe u uw bestandstype naar een DNG-bestandstype kunt converteren, hoeft u alleen maar de Adobe DNG-converter te downloaden. Als u het eenmaal hebt gedownload, dubbelklikt u op het installatiepakket en installeert u het op uw computer. Onthoud dat de Adobe DNG-converter compatibel is met zowel Windows als Mac. Navigeer op uw installatiepakket en u zult Adobe DNG-converter vinden, dubbelklik erop om het te starten.
  4. Nadat u het op uw computer hebt gedownload, geïnstalleerd en gestart, klikt u op Map selecteren en selecteert u degene waarin u wijzigingen wilt aanbrengen. Net daaronder in hetzelfde venster vindt u een Locatie selecteren om geconverteerde afbeeldingen op te slaan. Hieronder vindt u Selecteer naam voor geconverteerde afbeeldingen, u kunt een andere naam kiezen om deze in op te slaan. Als u klaar bent met het kiezen van uw voorkeuren, klikt u op Converteren. Klik op OK als het klaar is. En als je naar je map kijkt, zul je zien dat er je bestand RAW-bestand staat dat je originele bestand was en een DNG-bestand dat je nieuwe geconverteerde bestand is. U kunt nu uw DNG-bestand openen in Adobe photoshop en de gewenste wijzigingen aanbrengen.

Er zijn momenten waarop u door uw foto's bladert en u zich realiseert dat sommige van uw foto's ontbreken of verwijderd zijn, in dat geval kunt u altijd ontdekken hoe u restore NEF files from Nikon gemakkelijk. Dit artikel geeft u een stapsgewijze handleiding zodat u kunt genieten van het beste van uw herinneringen.

About the Author: Remo Software