SD Kaart Alleen Lezen

Je hebt een paar bestanden naar je SD-kaart gekopieerd, ineens zie je een melding “The Disk is Write Protected”. Andere gevallen, zoals het proberen om documenten te openen die op de SD-kaart zijn opgeslagen, en u krijgt dezelfde melding.

Op andere apparaten zoals camera’s of telefoons, als de SD-kaart is vergrendeld, ziet u een melding dat opslag is ingesteld op privé.

Dit gebeurt wanneer de SD-kaart is ingesteld op alleen-lezen, dus hier is hoe u de SD-kaart wijzigt van alleen-lezen.

Hoe te Repareren of de Schijf tegen Schrijven is Beveiligd?

Over het algemeen raden de meeste discussieforums in dit scenario gebruikers aan om alleen de SD-kaart te formatteren. Echter, wanneer de SD-kaart is ingesteld op alleen-lezen, je kan SD kaart niet formatteren.

In dergelijke situaties is de enige manier om het probleem op te lossen door de schrijfbeveiliging op de SD-kaart uit te schakelen. In feite zal deze alleen-lezen fout ook optreden op alle soorten opslagstations, zoals USB-stations, interne, externe harde schijven en zelfs op tegen schrijven beveiligde mappen.

De volgende methoden breiden uit hoe u de SD-kaart kunt wijzigen vanuit de modus Alleen-lezen. Dezelfde informatie kan ook worden gebruikt om deze fouten op verschillende opslagstations te verhelpen.

Ontgrendel de SD Kaart om te Wijzigen van Alleen Lezen

Op alle full-size SD-kaarten is er een fysieke schakelaar of is een notch beschikbaar die kan worden gebruikt om de SD-kaart te vergrendelen. Door die inkeping naar het slot te draaien in de aangegeven richting (die wordt aangegeven op de SD-kaart), wordt de SD-kaart alleen-lezen.

Om het alleen-lezen-attribuut te wijzigen, hoeft u alleen de inkeping in de tegenovergestelde richting te verplaatsen. Hiermee wordt het alleen-lezen probleem op de SD-kaart opgelost.

Niet alle opslagstations hebben echter een fysieke vergrendeling. Bijvoorbeeld micro SD-kaarten of USB-drives. In dergelijke apparaten worden alleen-lezen attributen intern ingesteld. Hieronder volgt de manier om het alleen-lezenkenmerk te wijzigen met uw computer.

Hoe Wijzigen SD Kaart Alleen Lezen Kenmerk met Behulp van Diskpart?

Als de SD-kaart intern is vergrendeld voor alleen-lezen, moet u het schijfgedeelte gebruiken om deze te wijzigen. Het proces is echter lastig. Als u cruciale bestanden op de SD-kaart hebt staan, wordt het ten zeerste aangeraden om een back-up te maken van de inhoud van de SD-kaart.

Tegelijkertijd, wanneer een SD is ingesteld op alleen-lezen, worden eventuele wijzigingen op de schijf beperkt. Wat betekent dat u de bestanden niet eens van de schijf kunt kopiëren.

In zo’n ellendige situatie is Remo Recover de enige tool die u kan helpen de gegevens van een schrijfbeveiligde schijf te herstellen. Maak daarom gebruik van Remo om een back-up te maken. Nadat de back-up is gemaakt, kunt u de onderstaande stappen volgen om de alleen-lezen kenmerken te wijzigen.

Notitie: In de volgende sectie vindt u de stappen om een back-up van uw alleen-lezen-station te maken.

Stappen naar wijzigen sd kaart alleen lezen attributen die Diskpart gebruiken

Notitie: Gebruik een beheerdersaccount om het alleen-lezen attribuut te wijzigen met diskpart

  • Tik op Win + R om het hulpprogramma Run te openen, type “diskpart” en druk op enter

using disk part to fix read only error

  • Voer het volgende commando in “list disk” druk op Enter

list disk command

  • Ga nu naar binnen “select disk #” in plaats # voer het nummer van de zorgschijf in (in mijn geval is dit “selecteer schijf 0”)

select disk 0

  • U kunt herkennen schrijfbeveiligde schijfmet behulp van opslaggrootte met genoemd rechts ernaast
  • Voer ten slotte de opdracht in “attributes clear disk read-only” om de alleen-lezen attributen op de SD-kaart te wijzigen

clear attribute read only

Om eerlijk te zijn, kan dit proces worden gebruikt om alleen-lezen attributen op een opslagstation te verwijderen. Tegelijkertijd moet u niet vergeten dat dit een complex proces is. Als u verkeerde opdrachten gebruikt, kunt u alle gegevens op de schijf wissen.

Dit is de reden waarom u een back-up moet maken voordat u het diskpart-commando gebruikt. Sinds jou kan bestand niet verwijderen van alleen lezen SD kaart en het maken van een back-up is slechts een kans. Daarom heb je een tool nodig om de gegevens van SD-kaarten zoals Remo te herstellen. In de volgende sectie vindt u de stappen om een back-up te maken in de volgende sectie.

Hoe Maak je een Backup van een SD Kaart Alleen Lezen?

Remo Recover is gerenommeerde herstelsoftware die gegevens van elk type opslagstation kan herstellen. Aangezien u bestanden niet rechtstreeks van een tegen schrijven beveiligde SD-kaart kunt kopiëren, heeft u Remo nodig om er gegevens uit te extraheren. Remo heeft een unieke functie waarmee u een exact beeld kunt maken van uw alleen-lezen setstation. Hier is hoe je het doet

Download Remo Recover to recover photos and other files for free Download Remo Recover to recover deleted files for free

  • Lancering Remo Software en selecteer het Recover Partitionsoptie
  • Selecteer het alleen-lezen set-station (dit kan een SD-kaart, USB-station of harde schijf zijn)

creating a backup of the write protected drive

  • U herkent de schijf aan de hand van de opslaggrootte die onder aan het scherm duidelijk wordt weergegeven
  • Zodra het station is geselecteerd, klikt u op de optieknop (3 strepen in de rechterbovenhoek) en selecteert u de optie afbeeldingsbestand opslaan

creating image of the read only drive

  • Selecteer een veilige locatie in het venster Opslaan als en sla het afbeeldingsbestand op

saving the backup file from read only drive

Nu u een back-up van de SD-kaart hebt gemaakt, kunt u elke andere methode gebruiken om de alleen-lezen op de SD-kaart te wijzigen.

SD Kaart Alleen Lezen was last modified: april 6th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*