Verander de Grootte van afbeeldingen op Mac met iPhoto of Voorbeeld

5 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Het gebruik van macOS heeft als voordeel dat het is uitgerust met alle geweldige applicaties waarmee je aan een aantal belangrijke bestanden kunt werken. Er zijn verschillende van dergelijke bestanden die moeten worden gemanipuleerd, bekeken en nog veel meer. Mogelijk moet u documenten lezen, pdf's bewerken of schermafbeeldingen maken of afbeeldingen verkleinen met iPhoto of Preview op macOS.Afbeelding wijzigen op Mac

Er zijn enkele manieren waarop je je afbeeldingen kunt verkleinen op macOS. Er zijn twee zeer goede applicaties die macOS aanbiedt, iPhoto en Preview. Beide toepassingen zijn zeer geschikt voor onze taak. De iPhoto is een voorloper van de beroemde fototoepassing en Preview is een allrounder applicatie die leesdocumenten, pdf's en afbeeldingen kan weergeven.Grootte van afbeelding wijzigen.

Voorvertoning: Wijzig uw afbeeldingen

De Preview-applicatie is een van de cruciale apps in Mac OS. Het is handig voor een aantal verschillende taken, zoals het ondertekenen van PDF's met een touchscreen, het bekijken en manipuleren van afbeeldingen enz. De Preview-app kan redelijk goed presteren met de afbeeldingen. Als het gaat om hun manipulatie, zoals het formaat wijzigen. Het is een zeer goede applicatie voor foto's dan de andere apps op je macOS.

Als u snel van grootte wilt wijzigen, is dit een van de beste toepassingen die u kunt gebruiken. Voorbeeld vereist niet dat u de afbeeldingen in de bibliotheek importeert. De afbeelding kan gewoon worden geopend door te dubbelklikken of te klikken met de voorbeeldoptie. Hiermee ontgrendelt het de beeldverhouding van de afbeelding om vrije grootte toe te staan.Formaat afbeelding wijzigen mac.

Hier ziet u hoe u het formaat van afbeeldingen wijzigt met Voorvertoning:

  • Dubbelklik op de afbeelding of selecteer meerdere afbeeldingen en open met Command-klik om te openen met voorbeeld
  • Ga naar "Tool> Adjust" Size
  • Ga naar "Fit in" het tekstvak en voeg uw aangepaste grootte of vooraf ingestelde grootte in.
  • Klik op het hangslot als u van plan bent uw afbeelding te vergroten of verkleinen.
  • Klik op "OK" en ga naar "Bestand> opslaan" om de afbeelding of te overschrijven
  • Ga naar "Bestand> Exporteren" om de bestandsindeling en de beeldkwaliteit aan te geven.

iPhoto: Wijzig de grootte van uw afbeeldingen met iPhoto

De iPhoto-applicatie is in de afgelopen jaren vervangen door de nieuwe applicatie Foto's. Maar als u Mac OS gebruikt, heeft u waarschijnlijk die iPhoto-app op uw computer. Je kunt zelfs naar de Apple Store gaan om de applicatie op je systeem te krijgen. In het geval dat u de oudere versies van Mac gebruikt. U hebt waarschijnlijk alleen de iPhoto-app en niet de nieuwe app Foto's.Afmetingen van afbeeldingen wijzigen

Als u het formaat van een afbeelding wilt aanpassen met iPhoto, moet u die afbeelding toevoegen aan de iPhoto-bibliotheek. Als u de afbeeldingen van een extern beeldapparaat importeert, is het mogelijk dat deze al in de iPhoto-bibliotheek zijn toegevoegd. Anders kunt u de afbeeldingen slepen en ze optellen. Als er een probleem is met de fotobibliotheek, kunt u de foto's krijgen via herstellen iphoto bibliotheek.formaat afbeeldingen aanpassen op iphone.

Als u klaar bent met het toevoegen van afbeeldingen aan de bibliotheek, kunt u doorgaan met het formaat van de afbeeldingen. De toepassing houdt de beeldverhouding vast en vermijdt ongelijkmatige grootte van de foto's. Hier ziet u hoe u het formaat van afbeeldingen kunt aanpassen met iPhoto:

Start de iPhoto-toepassing en selecteer de foto waarvan u de grootte wilt wijzigen

  • Ga naar "Bestand> Exporteren"
  • Ga naar "Formaat" en selecteer een van de vooraf ingestelde formaten of voer het gewenste formaat in
  • Kies "aangepast formaat" om de breedte en hoogte op te geven of ga naar de dimensie
  • Klik op "Exporteren" en sla het bestand op een specifieke locatie op.

U kunt het bestandstype en de compressiekwaliteit kiezen, samen met de grootte van afbeeldingen in iPhoto. Hiermee kunt u ook een voorvoegsel voor een reeks afbeeldingen maken. Als dit vereist is, is het grootste deel van de afbeeldingen dat u wilt verwerken.Grootte foto wijzigen iphone.

U kunt de grootte van de afbeeldingen aanpassen met behulp van deze toepassingen en exporteren naar de gewenste locatie. De Preview- en iPhoto-applicaties zijn twee van de meest interactieve en eenvoudige apps op je Mac om het formaat van afbeeldingen te wijzigen.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software