Verklein PSD-Bestandsgrootte Zonder Kwaliteit in te Leveren

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

U weet hoe belangrijk afbeeldingen zijn voor uw website. Ze versterken de identiteit van het merk en zorgen voor uithangborden. Vooral productfoto's spelen een cruciale rol in de ervaring van een online shopper. Wanneer afbeeldingen zijn geoptimaliseerd, genereren ze ook veel nieuw verkeer naar uw website, waardoor de verkoop wordt gestimuleerd. Slechte foto's zijn dus geen optie.Verklein PSD-bestandsgrootte.

Stel dat u foto's uploadt die erg groot zijn, dan kunnen ze de laadtijd van de pagina vertragen en resulteren in hogere bouncepercentages, wat de verkoop verlaagt. En als je een afbeelding hebt verkleind, weet je hoe dit de kwaliteit van de afbeelding beïnvloedt.PSD bestandsgrootte verkleinen.

Het is echter mogelijk om de afbeeldingsgrootte te verkleinen zonder concessies te doen aan de kwaliteit ervan. Lees verder om te weten hoe:

In deze zelfstudie worden de stappen voor Adobe Photoshop CC 2017 uitgelegd. Deze stappen kunnen afwijken voor andere Photoshop-versies.PSD bestand verkleinen zonder kwaliteitsverlies.

U moet de beeldverhouding bepalen en of de foto moet worden bijgesneden, wat bepaalt wat voor soort foto het is en waar deze op de site zal worden geplaatst. Als u een afbeelding bijsnijdt voor een miniatuur, selecteert u een beeldverhouding van 1:1.

Vervolgens moet u de afbeeldingsgrootte en compressiekwaliteit wijzigen, wat kan worden gedaan met Photoshop's Save for Web tool. Ga naar File – Export – Save for Web (Legacy). In het venster Opslaan voor web moet u op verschillende functies letten.

  • 2-UP (en 4-UP):Het biedt een vergelijking van de originele foto met het gecomprimeerde bestand
  • Compressiekwaliteit:U kunt kiezen uit lage, gemiddelde, hoge, zeer hoge en maximale voorinstellingen, afhankelijk van uw compressievereisten en bestandsgroottebehoeften
  • Bestandsformaat:JPEG-indeling is toegestaan voor de meeste compressie
  • Afbeeldingsgrootte:Om de afmetingen van de afbeelding in te stellen. Houd de verhoudingen beperkt door ervoor te zorgen dat het vergrendelingspictogram of de schakelaar is geselecteerd. Dit zorgt ervoor dat het beeld niet wordt vervormd.
  • Kwaliteitsschuifregelaar:Schaal de kwaliteit om de compressie te verhogen met behoud van de fotokwaliteit
  • Afbeeldingsbestandsgrootte en downloadsnelheid:Het toont de huidige bestandsgrootte, de bestandsindeling van de geoptimaliseerde foto inclusief de huidige downloadsnelheid van de afbeelding

Terwijl de grootte van een afbeeldingsbestand in Photoshop wordt verkleind, vereist elke afbeelding een individuele aanpassing om de beste afbeeldingskwaliteit en compressie te vinden. Enkele van de gratis webtools om de bestandsgrootte van afbeeldingen te verkleinen en ze ook te bewerken zijn Canva en Pixlr.Verklein de psd-bestandsgrootte outlook.

Extra info: Als je problemen hebt met PSD-bestanden zoals corruptie of ontoegankelijkheid, dan kun je reparatie PSD bestand op Mac met behulp van deze PSD-reparatietool.

Er zijn veel plug-ins op de markt die het proces voor het wijzigen van het formaat van afbeeldingen eenvoudiger en geautomatiseerd maken. Zorg er dus voor dat u betrouwbare tools gebruikt om afbeeldingen te bewerken, comprimeren of vergroten/verkleinen. Dit komt omdat als u onbetrouwbare tools gebruikt, uw foto's beschadigd kunnen raken. Als uw PSD-bestand beschadigd is, of PSD einde bestandfout het bestand ontoegankelijk heeft gemaakt, het Photoshop-bestand niet kan worden geopend, enz., dan kunt u deze betrouwbare PSD-reparatietool gebruiken om de problemen op te lossen

About the Author: Remo Software