Windows OOBE Update naar Windows 11

De langverwachte Windows 11-update is hier. Microsoft, na de gebruikers te hebben geplaagd met vroege afbeeldingen en video's van de nieuwe gebruikersinterface, is eindelijk begonnen met het toestaan van gebruikers om upgrade van Windows 10 naar Windows 11. Spannende nieuwe functies zoals een volledig opnieuw ontworpen zoekmenu, geoptimaliseerd voor gaming en nog veel meer dwingende redenen om te upgraden naar Windows 11. In dit artikel gaan we alles bespreken wat u moet weten over upgraden naar Windows 11.

Inhoudsopgave:

Hoe Weet ik of Mijn PC Windows 11 Ondersteunt?

Als u een enkele pc-gebruiker bent en enthousiast bent om te upgraden naar Windows 11, is het raadzaam te wachten tot Windows alle problemen die zich tijdens een Windows 11-upgrade kunnen voordoen, heeft opgelost en opgelost. Als u voldoet aan de minimale vereisten om te upgraden naar Windows 11, wordt verwacht dat uw pc aan deze normen voldoet:

Verwerker1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor
RAM4GB
OpslagMinimaal 64 GB
TPMBetrouwbare programmamodule 2.0
SysteemfirmwareUEFI, geschikt voor veilig opstarten
Grafische kaartDirectX 12 of hoger met WDDM 2.0-stuurprogramma
Weergave720p, 8-bits per kleurkanaal, minimaal 9-inch diagonaal
Microsoft accountWindows 11 Home vereist een Microsoft-account om de eerste installatie van het besturingssysteem voor het eerste gebruik te voltooien.

Hier is hoe naar Windows 11 met Windows OOBE upgrade

Windows 11 is nu beschikbaar voor geselecteerde pc's die aan alle bovengenoemde geschiktheidscriteria voldoen. Als uw pc een van die geselecteerde pc's is, krijgt u de update-optie wanneer u op zoek bent naar een update van uw pc. Microsoft rolt de Windows-update in fasen uit en de wereldwijde uitrol zal naar verwachting eind zomer 2022 plaatsvinden.

De geselecteerde Windows-gebruikers krijgen echter een update genaamd Windows 10 OOBE-update genaamd KB5005716. Met deze update kun je upgraden naar Windows 11 Home or Professional gemakkelijk. Er zit echter een addertje onder het gras in deze Windows OOBE-update en we zullen er in de latere secties van het artikel in meer detail over praten. Laten we begrijpen wat Windows OOBE betekent.

Wat is OOBE in Windows?

Microsoft verwijst naar deze OOBE in Windows als Out of the Box Experience. Wanneer u Windows 10 of Windows 11 op uw pc installeert, wordt u door een installatieproces geleid. Na voltooiing van dit installatieproces kunt u het nieuwe Windows-besturingssysteem gebruiken. Deze kant-en-klare ervaring of OOBE is de eerste gebruikerservaring bij het opstarten van Windows. Hier moeten gebruikers de initiële hardware- en softwareconfiguratie op de computer uitvoeren.

Tijdens dit proces wordt u gevraagd om enkele keuzes te maken, zoals het accepteren van de licentieovereenkomst, het selecteren van het land, de taal en de toetsenbordindeling, inloggen op een Microsoft-account en nog veel meer, waaronder privacy-instellingen en andere primaire configuraties.

Windows OOBE Update naar Windows 11

Windows OOBE KB5005716-update is een update die voornamelijk is ontworpen voor nieuwe Windows-apparaten die worden uitgevoerd op Windows-versies 2004, 20H2, 21H1 en zelfs 21H2. Deze optie om te upgraden naar Windows 11 is alleen beschikbaar vanaf het Windows OOBE-scherm. De vangst hier is dat u uw apparaat opnieuw moet instellen of Windows 10 schoon moet installeren. Er is geen andere legitieme manier om Windows 11 handmatig te downloaden.

upgrade to Windows 11

In eenvoudige bewoordingen moet u het bestaande Windows 10-apparaat opnieuw instellen en opnieuw opstarten om het OOBE-scherm te openen om te upgraden naar Windows 11. Dit zal handig zijn voor de meeste gebruikers die nieuwe laptops kopen waar ze zeker het Windows OOBE-scherm zullen betreden . Zelfs in het Windows OOBE-scherm is er een optie voor gebruikers om te kiezen tussen Windows 10 en Windows 11. Afhankelijk van uw keuze zal Windows doorgaan en het besturingssysteem van uw keuze installeren.

Het resetten van het apparaat om te upgraden naar Windows 11 leidt tot gegevensverlies. Het is belangrijk dat u een volledige back-up van uw gegevens maakt voordat u doorgaat met het resetten van uw computer en het upgraden naar Windows 11.

In het geval dat u per ongeluk doorgaat zonder de back-up van gegevens, raakt u al uw gegevens kwijt en de enige manier om verloren gegevens terug te krijgen tijdens de Windows-update is om gebruik te maken van een gegevens herstel software zoals Remo Recover.

Laatste woorden:

Hoewel Microsoft Windows 11 officieel heeft gelanceerd, wordt het alleen beschikbaar gesteld op bepaalde in aanmerking komende apparaten en regio's. Het is belangrijk om te begrijpen dat de reden achter dit soort releases is om gemakkelijk de problemen en bugs op te lossen die zich kunnen voordoen zodra de gebruikers upgraden naar Windows 11.

Het is dus een soort testfase voor Microsoft en als u een gebruiker bent met slechts één pc, wordt het toch aanbevolen om te wachten en te upgraden wanneer deze beschikbaar is voor uw pc in plaats van te gaan voor een Windows OOBE-update waarvoor u schone installatie van het besturingssysteem. Laat ons uw mening over de Windows OOBE KB5005716-update weten in het commentaargedeelte hieronder.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 410