Hoe Gespleten RAW + JPEG Bestand Gebruik Lightroom naar Gespleten RAW + JPEG Bestand

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Telkens wanneer u op een foto klikt met een DSLR, neemt de camera de vastgelegde gegevens op en verwerkt deze vervolgens. Dit bestand wordt een JPEG (Joint Photographic Experts Group) genoemd. Dit formaat biedt grote toepassingen voor zowel beginners als professionele fotografen. Er is een andere optie genaamd RAW in elke camera. Elke camera gaat op zijn eigen manier om met de gegevens die hij ontvangt van de beeldsensor nadat hij op een foto heeft geklikt en maakt zijn eigen bestand om deze op te slaan. Deze bestanden worden RAW-afbeeldingen genoemd. Deze RAW-formaten zijn voor elke camera verschillend, b.v. CRW/CR2 voor Canon, NEF voor Nikon enz.Raw bestand gespleten lightroom.

Waarom zou u een JPEG-bestand willen gebruiken?

JPEG-foto's zijn de bestanden die door de camera worden vastgelegd en verwerkt. Wanneer een foto wordt gemaakt, vult de camera bewerkingen in zoals scherpte, contrast en verzadiging enz. waardoor deze er nog beter uitziet. Deze foto's zijn in grotere mate gecomprimeerd, wat van invloed is op de kwaliteit van de foto. Omdat deze bestanden zijn gecomprimeerd, nemen ze uitzonderlijk minder opslagruimte in beslag. Een groot voordeel van een JPEG-bestand is dat het gemakkelijk ter plekke kan worden gedeeld. Dit is wat het zo gebruiksvriendelijk maakt. Wanneer JPEG-afbeeldingen worden vastgelegd en opgeslagen op de geheugenkaart van de camera, bestaat de kans dat gegevens van de geheugenkaart verloren gaan tijdens de bestandsoverdracht. In dergelijke gevallen kunt u verloren gegevens van uw geheugenkaart herstellen met behulp van software voor gegevensherstel.Raw + jpeg bestand splitsen in lightroom.

Waarom zou je een RAW-bestand willen gebruiken?

Aan de andere kant is een RAW-bestand een foto die ongewijzigd wordt vastgelegd en opgeslagen. Ze zijn niet bewerkt. U moet deze bestanden verwerken om ze er beter uit te laten zien. Omdat ze in hun ongekookte versie zijn, bevatten deze bestanden veel componenten waaruit een RAW-bestand bestaat. Geen van hen wordt weggegooid, zoals in het geval van een JPEG-bestand. Ze bevatten alle kleurgegevens, hooglichten en schaduwdetails. Het zijn dus enorme bestanden, bijna 3 keer groter dan een JPEG-bestand, waardoor het moeilijk is om deze bestanden te delen. Ze zijn niet deelbaar.Raw + jpeg-bestand gespleten lightroom.

Wat is fotograferen in de RAW + JPEG-modus?

RAW Image

In elke camera zit een optie waarmee je in de RAW + JPEG modus kunt fotograferen. De foto's die in deze modus zijn gemaakt, hebben de letter J in een vak met een schaduw erachter in de rechterbovenhoek van de afbeelding, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. Dit symbool wordt gebruikt om te identificeren dat ze zijn opgenomen in de RAW + JPEG-modus. Wanneer u in deze modus op een foto klikt, wordt deze vastgelegd in zowel RAW- als JPEG-indeling en worden ze gesandwiched om één enkele afbeelding te vormen. Ze overlappen elkaar.

Hoe Gespleten RAW + JPEG Bestand Gebruik Lightroom naar Gespleten RAW + JPEG Bestand:

Heel vaak komt het voor dat je deze RAW + JPEG-combinatie tijdens het werken zou willen scheiden. Het kan met Adobe’s eigen Lightroom. Lightroom laat je het RAW-bestand importeren en ziet het bijgevoegde JPEG-bestand als een normaal gegevensbestand. U kunt deze bestanden scheiden door wijzigingen aan te brengen in de voorkeursinstellingen. Als u foto's vindt die ontbreken nadat het importeren is voltooid, probeer dan de verloren foto's te herstellen.Raw omzetten naar jpeg lightroom.

Hier ziet u hoe u voorkeursinstellingen wijzigt:

  1. Om nieuwe foto's te importeren
  2. In de General sectie onder Preferences, vink de optie aan die zegt Treat JPEG files next to raw files as separate photos.
  3. Sluit de Preferences.

Beide RAW en de JPEG bestanden worden behandeld als onafhankelijke bestanden en u kunt ze afzonderlijk bekijken en eraan werken.

  1. Voor reeds geïmporteerde foto's

Voor reeds geïmporteerde foto's waarvoor de JPEG-bestanden behandelen naast RAW-bestanden als afzonderlijke foto's niet was ingeschakeld, biedt Lightroom u een optie om hetzelfde te synchroniseren voor de geïmporteerde afbeeldingen. Volg de onderstaande stappen:

  1. In de General sectie onder Preferences, vink de optie aan die zegt Treat JPEG files next to raw files as separate photos.
  2. Ga naar de map met alle RAWfoto's waarvoor u wilt importeren respective JPEGs.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Synchronize folder.
  4. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u wordt gevraagd of u dat wilt Import new photos.
  5. Controleer het en klik OKom de respectievelijke te importeren JPEGs.
  6. Selecteer in het algemene tabblad met voorkeuren Current/Previous import collectie tijdens het importeren.

Voordelen van fotograferen in RAW + JPEG-modus

JPEG- en RAW-afbeeldingen hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar ze vullen elkaar zeker op alle mogelijke manieren aan als ze in de film worden geschoten RAW + JPEG-modus. Stelt u zich eens voor dat u de voordelen van beide formaten tegelijk gebruikt? d.w.z. alle kleurgegevens, accentuering, rijkdom in de details behouden en ze tegelijkertijd deelbaar maken? Het is een win-win als je naar de pro's samen kijkt. Daarom maken de meeste mensen foto's in de RAW + JPEG-modus.

Conclusie

De meeste fotografen schieten in de RAW + JPEG-modus als een licentie om de JPEG's te behouden en aan de RAW's te werken. U kunt de JPEG's na de scheiding ook verwijderen als u denkt dat uw bewerkte RAW's er beter uitzien dan de JPEG's om ruimte op uw schijf te besparen. U bespaart veel ruimte omdat de RAW's zelf 70% meer in beslag zouden nemen dan de JPEG's.

Als u de verwijderde JPEG's echter terug wilt krijgen, kunt u dit als volgt doen verwijderde foto's van SD-kaart herstellen. of harde schijf. Het is veilig om verwijderde/verloren foto's te herstellen met behulp van een bekwame fotoherstelsoftware, omdat u te maken hebt met afbeeldingen van superieure kwaliteit. U kunt schade aan uw foto's voorkomen zonder concessies te doen aan de kwaliteit..

About the Author: Remo Software