Hoe Gespleten RAW + JPEG Bestand Gebruik Lightroom naar Gespleten RAW + JPEG Bestand

Telkens wanneer u op een foto klikt met een DSLR, neemt de camera de gegevens op die zijn vastgelegd en verwerkt deze vervolgens. Dit bestand wordt een JPEG (Joint Photographic Experts Group) genoemd. Dit formaat biedt grote voordelen voor zowel beginners als professionele fotografen.

Er is een andere optie genaamd RAW in elke camera. Elke camera heeft zijn eigen manier om de gegevens die het van de beeldsensor ontvangt na het klikken op een foto te behandelen en creëert zijn eigen bestand om het op te slaan. Deze bestanden worden RAW-afbeeldingen genoemd. Deze RAW-formaten zijn verschillend voor elke camera, b.v. CRW / CR2 voor Canon, NEF voor Nikon etc.

Waarom zou u een JPEG-bestand willen gebruiken?

JPEG-foto’s zijn de bestanden die door de camera worden opgevangen en verwerkt. Wanneer een foto wordt gemaakt, vult de camera bewerkingen in zoals scherpte, contrast en verzadiging enz. Waardoor het er nog beter uitziet. Deze foto’s worden meer gecomprimeerd, wat van invloed is op de kwaliteit van de foto. Omdat deze bestanden zijn gecomprimeerd, nemen ze uitzonderlijk minder opslagruimte in beslag. Een groot voordeel van een JPEG-bestand is dat het gemakkelijk ter plekke kan worden gedeeld. Dit is wat het zo haalbaar maakt om te gebruiken. Wanneer JPEG-afbeeldingen worden vastgelegd en opgeslagen op de geheugenkaart van de camera, bestaat de kans dat er gegevens van de geheugenkaart verloren gaan tijdens de bestandsoverdracht. In dergelijke gevallen kunt u verloren gegevens van uw geheugenkaart herstellen met behulp van software voor gegevensherstel.

Waarom zou je een RAW-bestand willen gebruiken?

Aan de andere kant is een RAW-bestand een foto die onveranderd wordt vastgelegd en opgeslagen. Ze zijn niet bewerkt. Je moet deze bestanden verwerken om ze er beter uit te laten zien. Omdat ze in hun ongekookte versie zijn, bevatten deze bestanden veel componenten waaruit een RAW-bestand bestaat. Geen van hen wordt weggegooid, zoals in het geval van een JPEG-bestand. Ze bevatten alle kleurgegevens, hooglichten en schaduwdetails. Daarom zijn het enorme bestanden, bijna 3 keer groter dan een JPEG-bestand, waardoor het moeilijk is om deze bestanden te delen. Ze zijn niet deelbaar.

Wat is fotograferen in de RAW + JPEG-modus?

Elke camera heeft een optie waarmee je foto’s kunt maken in de RAW + JPEG-modus. De foto’s die in deze modus zijn gemaakt, hebben de letter J in een vak met een schaduw erachter in de rechterbovenhoek van de afbeelding, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. Dit symbool wordt gebruikt om ze te identificeren als opgenomen in de RAW + JPEG-modus. Wanneer u in deze modus op een afbeelding klikt, wordt deze vastgelegd in zowel RAW- als JPEG-indeling en worden ze samengevoegd tot één afbeelding. Ze overlappen elkaar.RAW Image

Hoe Gespleten RAW + JPEG Bestand Gebruik Lightroom naar Gespleten RAW + JPEG Bestand:

Heel vaak komt het voor dat u deze RAW + JPEG-combinatie wilt scheiden terwijl u eraan werkt. Gebruik Lightroom naar gespleten RAW + JPEG bestand. Met Lightroom kunt u het RAW-bestand importeren en ziet het bijgevoegde JPEG-bestand als een normaal gegevensbestand. U kunt deze bestanden scheiden door wijzigingen aan te brengen in de voorkeursinstellingen. Als u na het voltooien van de import foto’s mist die u mist, probeer dan verloren foto’s te herstellen.

Hier ziet u hoe u voorkeursinstellingen wijzigt:

  1. Voor het importeren van nieuwe foto’s
  2. In de Generalsectie onder Preferences, vink de optie aan die zegt Treat JPEG files next to raw files as separate photos.
  3. Sluit de Preferences.

Beide RAW en de JPEG bestanden worden behandeld als onafhankelijke bestanden en u kunt ze afzonderlijk bekijken en eraan werken.

  1. Voor reeds geïmporteerde foto’s

Voor reeds geïmporteerde foto’s waarvoor de Behandel JPEG-bestanden naast onbewerkte bestanden als afzonderlijke foto’s niet was ingeschakeld, biedt Lightroom u een optie om hetzelfde te synchroniseren voor de geïmporteerde foto’s. Volg onderstaande stappen:

  1. In de Generalsectie onder Preferences, vink de optie aan die zegt Treat JPEG files next to raw files as separate photos.
  2. Ga naar de map met alle RAWfoto’s waarvoor u wilt importeren respective JPEGs.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Synchronize folder.
  4. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u wordt gevraagd of u dat wilt Import new photos.
  5. Controleer het en klik OKom de respectievelijke te importeren JPEGs.
  6. Selecteer in het algemene tabblad met voorkeuren Current/Previousimport collectie tijdens het importeren.

Voordelen van fotograferen in RAW + JPEG-modus

JPEG- en RAW-afbeeldingen hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar ze vullen elkaar absoluut op alle mogelijke manieren aan wanneer ze worden opgenomen in de RAW + JPEG-modus. Stel je voor dat je de voordelen van beide formaten tegelijk gebruikt? d.w.z. alle kleurgegevens, highlights, rijkdom aan details behouden en ze tegelijkertijd delen? Het is een win-win als je kijkt naar de profs gecombineerd. Vandaar dat de meeste mensen foto’s maken in de RAW + JPEG-modus.

Conclusie

De meeste fotografen fotograferen in de RAW + JPEG-modus als een licentie om de JPEG’s te bewaren en aan de RAW’s te werken. U kunt de JPEG’s na de scheiding ook verwijderen als u denkt dat uw bewerkte RAW’s er beter uitzien dan de JPEG’s om ruimte op uw schijf te besparen. U bespaart veel ruimte omdat de RAW’s zelf 70% meer in beslag zouden nemen dan de JPEG’s.

Als u de verwijderde JPEG’s echter terug wilt krijgen, kunt u dit als volgt doen verwijderde foto’s terughalen. Het is veilig om verwijderde / verloren foto’s te herstellen met behulp van bekwame software voor fotoherstel, omdat u te maken heeft met afbeeldingen van superieure kwaliteit. U kunt schade aan uw foto’s voorkomen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Hoe Gespleten RAW + JPEG Bestand Gebruik Lightroom naar Gespleten RAW + JPEG Bestand was last modified: juni 9th, 2020 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*