Hoe Photoshop Temp Bestanden op Mac te Vinden?

7 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Photoshop is een zeer veelzijdige tool voor het bewerken van foto's met onbeperkte mogelijkheden. Met behulp van de Photoshop-applicatie kan een gebruiker een enkele pixel manipuleren. Omdat het Photoshop-programma met zoveel gegevens werkt, maakt het daarom tijdens het bewerken veel tijdelijke bestanden. En deze tijdelijke Photoshop-bestanden kunnen enorm veel gigabytes aan ruimte innemen, en als Photoshop niet correct sluit, kunnen deze bestanden op uw schijf blijven staan en enorme ruimte innemen.

Veel Mac-gebruikers weten niet wat ze met tijdelijke Photoshop-bestanden moeten doen en hoe ze deze kunnen vinden. In dit artikel hebben we alle details genoemd die u moet weten over de tijdelijke Photoshop-bestanden op Mac.Hoe tijdelijke bestanden verwijderen ?

Wat zijn Tijdelijke Photoshop Bestanden?

Photoshop werkt met veel gegevens tegelijk en genereert dus behoorlijk wat tijdelijke bestanden tijdens het werken met grote projecten. Photoshop slaat deze verzamelde gegevens van uw werk op in lokale "kras"-bestanden. Dit is de reden waarom de ruimte die wordt ingenomen door de tijdelijke Photoshop-bestanden ook wel een werkschijf wordt genoemd.

Tijdelijke Photoshop-bestanden hebben twee doelen. Een daarvan is dat het voorkomt dat het pc-RAM overbelast raakt. RAM-overbelasting kan ertoe leiden dat de Photoshop-toepassing crasht, wat opnieuw kan leiden tot de einde van het bestand fout op Photoshop.

Om dat te voorkomen, slaat Photoshop deze tijdelijke bestanden op Mac-opslagvolumes op.

Een andere is dat ze een continue back-up van bestanden maken. Als het programma of uw computer crasht, kunt u de bestanden herstellen. Hoewel het de bedoeling is dat deze bestanden automatisch worden verwijderd wanneer u Photoshop sluit. Maar soms blijven ze daar in je Mac-volumes waardoor het overladen wordt met grote bestanden. Uiteindelijk, wanneer de Mac-volumes geen opslagruimte meer hebben, resulteert dit in Photoshop werkschijf fout.

De eigenlijke vraag is dus: waar bevinden zich tijdelijke Photoshop-bestanden op uw Mac en hoe kunt u tijdelijke bestanden photoshop verwijderen op Mac?

Opmerking: Als u per ongeluk de Photoshop-toepassing hebt gesloten zonder het project op te slaan, of vanwege de Photoshop-werkschijffout, is Photoshop onverwacht gecrasht; Mogelijk bent u een totaal verlies van Photoshop-bestanden tegengekomen. Veel van dergelijke factoren, zoals het crashen van applicaties, het stoppen of bevriezen van macOS, enz., kunnen leiden tot verlies van Photoshop-bestanden. Gelukkig kan dat niet-opgeslagen of verwijderde bestanden terughalen in Photoshop op Mac

Wat is de locatie en hoe verwijder ik Photoshop Temp Files Mac?

Tijdelijke Photoshop-bestanden bevinden zich in de standaard tijdelijke map van Mac. Voor een beginnende gebruiker kan het echter een beetje ingewikkeld zijn om er toegang toe te krijgen. Volg daarom de genoemde instructie om toegang te krijgen tot de tijdelijke map van Photoshop op Mac.

Notitie: Voordat u de tijdelijke Photoshop-bestanden op uw Mac opent, moet u ervoor zorgen dat geen van de projecten in de Photoshop-toepassing wordt uitgevoerd. Als er lopende projecten zijn, sla ze dan op en sluit de Photoshop-toepassing op de juiste manier af.

 • Open de Applications map met de Go optie vanaf het startscherm.
 • Blader in het toepassingenvenster totdat u de vindt utility
 • Utility-venster, vindt u mogelijk een lijst met tal van hulpmiddelen, onder hen selecteer de Terminal optie en klik erop, hierdoor wordt het terminalvenster geopend.
 • Typ ten slotte in het terminalvenster een opdracht "open /tmp" (zonder aanhalingstekens) om de tijdelijke map te openen.
 • Wacht even totdat de opdracht wordt verwerkt, na voltooiing wordt de Mac temp-map geopend.
 • Right-clickop de bestanden en klik op Move to Bin
find Photoshop temp files
 • Mac slaat alle tijdelijke bestanden op die betrekking hebben op alle applicaties op deze locatie. Onder deze vind je zelfs de Photoshop temp files. Enkele voorbeelden van de tijdelijke Photoshop-bestanden zijn Photoshop Temp15201, Photoshop Temp18714 en Photoshop Temp795956, enz.

Beperkingen van Photoshop van tijdelijke bestanden

 • Tijdelijke Photoshop-bestanden kunnen zelfs zo groot worden dat de Mac geen opslagruimte meer heeft, wat resulteert in een krasschijffout.
 • Het verwerken van grote tijdelijke bestanden duurt lang en heeft invloed op de prestaties van de PS-toepassing.

Vanwege deze beperkingen wordt aangeraden om de tijdelijke bestanden regelmatig te verwijderen. Er zijn echter een paar voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u de Photoshop-cache of tijdelijke bestanden mac verwijdert.

Hoe Photoshop Cache op Mac te Wissen?

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten voordat u Photoshop Temp-bestanden verwijdert.

 • Zorg ervoor dat al je werk is opgeslagen:

Aangezien tijdelijke Photoshop-bestanden veel informatie bevatten over de momenteel geopende PSD, kan het verwijderen van tijdelijke bestanden zonder uw werk op te slaan het PSD-bestand beschadigen.

 • Sluit alle Adobe- of Photoshop-gerelateerde programma's:

Alle Photoshop-gerelateerde toepassingen zoals Adobe Illustrator, Bridge kunnen conflicten veroorzaken tijdens het verwijderen van de tijdelijke bestanden. Open daarom Taakbeheer en zorg ervoor dat alle Photoshop-gerelateerde toepassingen zijn gesloten.

Als het klaar is, opent u de locatie van de Photoshop Temp-bestanden zoals hieronder vermeld. Selecteer alle tijdelijke Mac Photoshop-bestanden en verwijder ze.Tijdelijke bestanden terugvinden

Library > Application Support > Adobe > Adobe Photoshop > Caches > Temp

Nadat u de Photoshop Temp-bestanden hebt verwijderd, maakt u de map Prullenbak leeg om uw opslagruimte terug te winnen. Hierna kun je zien hoeveel ruimte je hebt bespaard.

Is het veilig om tijdelijke Photoshop-bestanden op Mac te verwijderen?

Het is volkomen veilig om de tijdelijke Photoshop-bestanden van uw Mac-pc te verwijderen. De taak wordt meestal automatisch gedaan door uw computer, maar het gebeurt niet elke keer met Photoshop, dus u kunt de taak handmatig uitvoeren.Tijdelijke bestanden opruimen

Waarom zijn tijdelijke Photoshop-bestanden belangrijk?

Mac Photoshop tijdelijke bestanden hebben ook voordelen, zoals:

 • In plaats van alle tijdelijke bestanden op RAM op te slaan, slaat Photoshop cc grote tijdelijke bestanden op lokale opslagstations op. Door dit te doen, zal Photoshop de stress op uw computer-RAM verminderen.
 • Tijdelijke Photoshop-bestanden fungeren ook als back-up om de PSD-bestanden te herstellen die verloren zijn gegaan in het geval dat Photoshop vastloopt.
 • In sommige scenario's kunt u ook tijdelijke Photoshop-bestanden gebruiken om corrupte Photoshop bestanden repareren op Mac.

Conclusie:

Tijdelijke Photoshop-bestanden op Mac nemen vaak veel ruimte in beslag. Daarom wordt voorgesteld om de tijdelijke Mac PS-bestanden van tijd tot tijd te wissen. Als u problemen ondervindt bij het vinden van tijdelijke Photoshop-bestanden op Mac, helpt dit artikel u bij het vinden ervan. Bovendien moet u, voordat u de tijdelijke Photoshop-bestanden wist, enkele voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het opslaan van alle momenteel werkende PSD-bestanden.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software