Reparatie Onleesbare SD Kaart Op PC Telefoon

SD-kaarten worden gebruikt in veel digitale apparaten zoals mobiele Android-telefoons, DSLR’s, camera’s of camcorders om de geheugenruimte uit te breiden. En het wordt gebruikt als een middel om een back-up te maken van belangrijke gegevens, zoals foto’s, video’s, audiobestanden of tekstdocumenten.

How to fix unreadable SD card on PC and Phone

Er zijn verschillende scenario’s waarin uw SD-kaart onleesbaar kan worden voor uw Windows of telefoon. In dergelijke gevallen kunt u zich angstig voelen omdat u geen toegang hebt tot uw foto’s of bestanden die zijn opgeslagen op de onleesbare SD-kaart. In dit artikel leest u hoe u kunt herstellen en onleesbare SD kaart PC telefoon reparatie met behulp van betrouwbare methoden.

Hoe Gegevens Herstellen van Onleesbare SD Kaart?

Maak gebruik van de Remo Recover-software om gemakkelijk gegevens van elk merk SD-kaart te herstellen. Deze software is compatibel met de nieuwste versies van Windows- en Mac-besturingssystemen, waaronder Windows 10 en macOS Big Sur.

Deze tool helpt je verloren of verwijderde video terughalen, foto’s, audiobestanden, documenten, enz., van een geformatteerde, beschadigde of onleesbare micro-/SD-kaart. Met deze tool kunt u ook gegevens herstellen van interne en externe schijven zoals een CF-kaart, XD-kaart, SDHC- of SDXC-kaart, pen drive, externe harde schijf, enz.

Remo Recover is een speciaal ontworpen tool met geavanceerde Deep scan-algoritmen om onleesbare en niet-detecteerbare SD-kaarten sector voor sector grondig te scannen. En herstelt met slechts een paar klikken meer dan 300 bestandsindelingen zoals afbeeldingen, video’s, audio, documenten, enz. Download deze software nu!!!

free-download-for-win free-download-for-mac

Instructies om gegevens van onleesbare SD kaart te herstellen:

 1. Download en installeer Remo Recover-software op uw Windows of Mac en sluit uw onleesbare SD-kaart aan op uw systeem.
 2. Start deze tool en selecteer de Recover Partitionsoptie in het hoofdscherm.

Recover files from unreadable SD card on Windows or Mac

 1. Selecteer nu de onleesbare SD-kaart en klik op de Scan knop om te beginnen met het herstellen van bestanden.
 2. Nadat de tool het scannen van de onleesbare SD-kaart heeft voltooid, kunt u dubbelklikken op de herstelde foto’s of video’s om ze gratis te bekijken en op de Save optie om uw gegevens te herstellen naar de gewenste locatie.

Preview recovered files from unreadable SD card

Notitie: Klik op de Deep Scan optie, als u de gewenste bestanden niet hebt gevonden van de onleesbare SD-kaart in de normale scan.

Tips om succesvol bestanden te herstellen van onleesbare micro/SD kaart:

 1. Wanneer uw micro-/SD-kaart niet kan worden gelezen op Windows, Mac of mobiele telefoon, herstel dan eerst de gegevens ervan en repareer vervolgens de onleesbare SD-kaart. Dit voorkomt permanent gegevensverlies.
 2. Probeer geen onbetrouwbare manier om een micro-/SD-kaart te repareren die niet kan worden gelezen op een telefoon of computer, dit kan uw SD-kaartgegevens beschadigen.

Hoe Onleesbare SD Kaart PC Telefoon Reparatie?

Nadat u bestanden van een onleesbare of beschadigde SD-kaart hebt hersteld met behulp van de Remo Recover-tool, is de volgende stap onleesbare SD kaart PC telefoon repareren. Hieronder volgen de beproefde methoden om onleesbare SD-kaarten te repareren.

 1. Maak onleesbare Micro SD-kaart schoon
 2. Stuurprogramma’s bijwerken voor SD-kaart die geen media leest of toont
 3. Opdrachtprompt uitvoeren
 4. Fix SD-kaart leest niet met Windows Verkenner
 5. Formatteer onleesbare SD-kaart met Schijfbeheer
 6. Geef de SD-kaartsleuf een nieuwe vorm

Methode 1: Maak onleesbare Micro/SD kaart schoon

Als er stofdeeltjes op de SD-kaart/geheugenchip aanwezig zijn, kunnen deze niet worden gelezen door de smartphone of Windows-computer. Controleer daarom of het metalen gedeelte zwart is of stofdeeltjes bevat of niet. Als je er een vindt, moet je deze schoonmaken met een katoenen doek en de SD-kaart in je mobiele telefoon of kaartlezer plaatsen om hem opnieuw te gebruiken.

Alert: Als uw SD-kaart op de telefoon kan worden gelezen en niet op een Windows-computer, heeft uw kaartlezer mogelijk een probleem. Controleer tijdens een dergelijk scenario of de kaartlezer correct is aangesloten op uw Windows-pc. Als de kaartlezer correct is aangesloten, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 2: stuurprogramma’s bijwerken voor SD-kaart die geen media toont

SD-kaart kan niet worden gelezen op een Windows-computer als de stuurprogramma’s niet zijn bijgewerkt. Daarom volgen de stappen om apparaatstuurprogramma’s op Windows bij te werken om toegang te krijgen tot mediabestanden vanaf een SD-kaart.

 1. Sluit de onleesbare SD-kaart aan op uw computer met de melding Geen media in Schijfbeheer
 2. Klik met de rechtermuisknop op My Computer of This PC icoon
 3. Selecteer Manageen klik vervolgens op Device Manager

fix unreadable SD card that does not show media in Disk management.

 1. Onder Disk drives, u zult uw corrupte of onleesbare SD-kaart vinden
 2. Klik met de rechtermuisknop op en kies Update driver

Update driver to fix unreadable SD card error

 1. Kiezen Search automatically for updated driver softwareen wacht tot het proces volledig is afgelopen

Search automatically for updated driver software to fix unreadable SD card error

 1. Start vervolgens uw computer opnieuw op om uw onleesbare SD-kaart opnieuw te gebruiken zonder media in Schijfbeheer

Methode 3: Voer de opdrachtprompt uit in Windows 10

Deze methode is handig om beschadigde SD kaart repareren geen bestanden of foto’s lezen of weergeven op een smartphone of Windows-computer.

 1. Sluit uw onleesbare SD-kaart aan op uw computer en type cmdbij Windows startmenu
 2. Opdrachtprompt openen met beheerdersrechten

Command Prompt with administrative permission

 1. TypeChkdsk f: /r

chkdsk built-in function

Notitie: Vervangen F met uw onleesbare SD-kaart stationsletter

 1. Druk op Enter
 2. Volg het proces en wacht tot de verificatie is voltooid om de onleesbare SD-kaartbestandssysteemfout op te lossen.

Als de bovenstaande stappen u niet helpen het probleem met de SD-kaart op te lossen, kunt u doorgaan naar de volgende methode.

Methode 4: Maak gebruik van Windows verkenner

Als u een onleesbare SD-kaart formatteert of opnieuw formatteert, worden alle aanwezige gegevens gewist, dus u moet een back-up maken voordat u deze methode uitvoert om de onleesbare SD-kaart te repareren. In het geval, als de SD kaart wordt niet herkend, ga dan naar de volgende methode.

 • Klik in Explorer met de rechtermuisknop op de SD-kaart die niet leest en klik op de Format optie
 • Specificeer nu de file system, volume label, controleren op de Quick Format optie en klik op de Start knop
 • Hierna krijgt u een waarschuwingsbericht waarin staat dat bij het formatteren alle gegevens op de schijf worden gewist. Maar aangezien u al bestanden van de onleesbare SD-kaart hebt hersteld, kunt u klikken op OK en ga je gang met het formaat.
 • Wanneer u een bevestigingsbericht krijgt waarin staat dat het formatteren voltooid is, kunt u op de OK

Meestal kunt u uw niet-leesbare SD-kaart niet formatteren in Windows Verkenner vanwege de hoge mate van corruptie. Blader in dergelijke gevallen omlaag naar de onderstaande methode.

Notitie: Als uw mobiele telefoon geen SD-kaart kan lezen die op pc of camera kan worden gelezen, kan dit komen door het formatteren met een incompatibel bestandssysteem. Het formatteren van een SD-kaart op de telefoon is niet hetzelfde als het formatteren ervan op uw Windows. Een bepaald bestandssysteem, bijvoorbeeld FAT32, wordt bijvoorbeeld niet gelezen op een smartphone met een FAT16-bestandssysteem. U moet dus een onleesbare SD-kaart formatteren naar FAT16 van FAT32 en omgekeerd.

Methode 5: Onleesbare SD kaart formatteren met schijfbeheer

Meestal is een onleesbare SD-kaart niet toegankelijk in Windows Verkenner, maar kan deze worden gelezen in Schijfbeheer. Hieronder volgen de stappen om uw micro-/SD-kaart te formatteren die niet leesbaar is met Schijfbeheer. Maar zorg ervoor dat u uw gegevens hebt hersteld met behulp van de Remo Recover-tool om scenario’s voor gegevensverlies te voorkomen.

 • Druk de Windows knop en R
 • Type mscin het venster Uitvoeren en klik op OK.
 • Zoek in Schijfbeheer uw niet-herkende SD-kaart> klik er met de rechtermuisknop op> klik op de Format 

format unreadable SD card on Windows

 • Selecteer nu de Quick format optie en klik op OK.

Notitie: U kunt de naam ook wijzigen Volume Label en verander de File system naar NTFS. Het is optioneel.

Methode 6: Geef de SD kaartsleuf een nieuwe vorm

Het ontwerp van de Micro SD-kaartsleuf is meestal delicaat voor sommige ultradunne mobiele telefoons. Dus als deze sleuf wordt samengedrukt wanneer de dikte van de batterij de vereisten overschrijdt. In deze situatie kunt u de batterij vervangen en de sleuf een nieuwe vorm geven om de SD-kaart te repareren die niet leest op het telefoonprobleem.

Soms, wanneer de geheugenkaartsleuf van uw mobiele telefoon kapot is of de SD-kaart zelf beschadigd is, kan uw mobiele telefoon of Windows de SD-kaart en de bestanden die erop zijn opgeslagen niet lezen.

Reparatie Onleesbare SD Kaart Op PC Telefoon was last modified: september 14th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*