Hoe Problemen met Outlook Synchronisatie Repareren?

Synchronisatie is een ingebouwd proces in Microsoft Outlook dat regelmatig plaatsvindt wanneer de PST-bestanden of het OST-bestand worden bijgewerkt. Dat is als en wanneer de Outlook e-mails verzendt en ontvangt of een andere map wordt bijgewerkt, tegelijkertijd wordt de Exchange Server zelfs bijgewerkt over deze wijzigingen. Als u bijvoorbeeld een e-mail bewerkt, verwijdert, verzendt of ontvangt in Microsoft Outlook, worden de wijzigingen ook bijgewerkt op de Microsoft Exchange-server.

Soms kan dit proces worden onderbroken en kan uw Outlook e-mails mogelijk niet synchroniseren. Afhankelijk van de instellingen van uw e-mailaccount, de hoeveelheid Outlook-gegevens en verschillende andere redenen, kan het synchronisatieproces worden gestopt vanwege een groot OST bestand.

In zo’n geval kunt u in Outlook geen e-mails ontvangen en verzenden vanuit uw Outlook-profiel. U moet het probleem op zijn vroegst oplossen om verdere schade te voorkomen. Volg dus de stappen in de onderstaande sectie en weet hoe u het probleem met e-mailsynchronisatie in Outlook kunt oplossen. Voordat u echter probeert te repareren, converteert u het OST-bestand naar PST met OST naar PST converter tool en maak een back-up van de Outlook-gegevens.

5 Manieren om Outlook synchronisatieproblemen op te lossen
Controleer of uw OST-bestand is gesynchroniseerd of niet
Profielinstellingen wijzigen om Outlook te synchroniseren
Synchroniseer Outlook-mappen opnieuw naar probleem met e-mailsynchronisatie
Leeg de map “Synchronisatieproblemen \ Lokale fouten”
Repareer uw OST- of PST-bestand om Outlook Email Sync-probleem te repareren

Snelle oplossing:
Als u Outlook-synchronisatieproblemen ondervindt vanwege een beschadigd of beschadigd PST-bestand en u uw kostbare Outlook-gegevens wilt herstellen, raden we u aan om uw Outlook-gegevensbestand te repareren met Remo Repair Outlook. Download Remo Repair Outlook om problemen met uw Outlook-gegevensbestand meteen op te lossen.

download now

Hoe Controleren of OST Bestand is Gesynchroniseerd of niet?

Voordat u probeert de Outlook-synchronisatiefout met de gegeven methoden op te lossen, moet u controleren of het synchronisatieprobleem tussen uw Microsoft Exchange Server (MES) -postbus en het OST-bestand (offline map) ligt. Volg de onderstaande stappen om te controleren of uw OST-bestand wordt gesynchroniseerd of niet:

Als je het niet weet, alle Imap accounts in Outlook wordt gesynchroniseerd met de online server

Stap 1: Open Outlook en klik met de rechtermuisknop op een van de mappen in je Inbox, Verzonden items, Concepten, etc.

Stap 2: Selecteer Properties en klik op Synchronization tabblad en zoek naar Statistieken voor deze map

Stap 3: Controleer nu de statistieken van de Last Synchronized data.

Als de statistieken niet recent zijn, volg dan de methoden voor probleemoplossing Outlook OST-bestand is niet toegankelijk om de synchronisatiefout te herstellen.

Wijzig Profielinstellingen om Outlook te Synchroniseren

Als het aantal items in de servermap sectie bevat (is hetzelfde als) met dat in de map Offline, worden uw Outlook-mappen correct gesynchroniseerd. Als het aantal items in beide secties verschilt, moet u de profielinstellingen controleren. Volg hiervoor deze stappen:

  • Open Outlook-> File tabblad en selecteer Accountinstellingen
  • Klik in Accountinstellingen op Data Files
  • Controleer nu of de Mailbox – accountnaam is ingesteld op standaard of niet. Als dit niet het geval is, maak het dan standaard. Klik na voltooiing op de Email tab-> Mailbox – accountnaam en klik op Wijzigen
  • Zorg ervoor dat de doos naast Use Cached Exchange Modeis geselecteerd en klik vervolgens op OK
  • Klik op om alle wijzigingen op te slaan Closeen sluit het venster Accountinstellingen
  • Sluit Outlook en open het opnieuw

Notitie: Als u geconfronteerd wordt met een fouten tijdens offline werken in Outlook, lees dit informatieve artikel.

Synchroniseer Outlook Mappen opnieuw met het E-Mailsynchronisatieprobleem

Het opnieuw synchroniseren van uw Outlook-mappen kan deze fout snel oplossen. Volg de gegeven stappen om te weten hoe u Outlook opnieuw kunt synchroniseren.

Stap 1: Klik op Tools tabblad en selecteer Options.

Stap 2: In de Options dialoogvenster, klik op de Mail Setup tabblad.

Stap 3: Controleer de Send immediately when connected vak in de Send / Receive sectie.

Stap 4: Klik op Send/ Receive tabblad en selecteer Perform an automatic Send / Receive when existing.

Stap 5: Klik op de Close knop om het venster te verlaten en dan OK.

Deze methode lost het e-mailsynchronisatieprobleem van Outlook snel op.

Leeg de Map “Synchronisatieproblemen\Lokale Storingen”

Als u de Outlook-mappen helemaal niet kunt synchroniseren, probeer dan de Sync Issues \ Local Failures folder in uw Outlook. Mogelijk kunt u deze map niet zien, tenzij u deze als zichtbaar instelt. Volg de onderstaande stappen om deze map zichtbaar te maken.

Stap 1: Klik op de Folder List pictogram dat zich in de linkerbenedenhoek van uw Outlook bevindt.

Stap 2: Onder de All Outlook Items tabblad, zoek naar de Sync Issues map.

Stap 3: Druk op de “+” knop en vouw het uit om de drie submappen te zien namelijk Conflicts, Local Failures and Server Failures.

Stap 4: Leeg de Sync Issues map door alle berichten te selecteren en ze te verwijderen en exit Outlook als je klaar bent.

Reparatie OST Bestand om Outlook Email Sync Probleem Repareren

Als hiermee het probleem niet wordt opgelost, is uw OST-bestand mogelijk beschadigd. Om dit op te lossen, moet u een nieuw OST-bestand maken en proberen alle mappen opnieuw te synchroniseren. Hiervoor moet u eerst het oude OST-bestand hernoemen, een nieuw maken en vervolgens het nieuwe PST-bestand synchroniseren met de Microsoft Exchange Server-mailbox. Hierdoor worden uw synchronisatieproblemen met Outlook opgelost. Hiermee worden Outlook 2013-synchronisatieproblemen, synchronisatieproblemen in Outlook 2016, 2010 en eerdere versies opgelost.

Als u echter een nieuw OST-bestand maakt, is het synchronisatieprobleem mogelijk opgelost, maar verliest u uw volledige OST-gegevens. Probeer in plaats daarvan uw corrupte OST-bestand te repareren.

Download het om uw corrupte OST-bestand te herstellen Remo Reparatie Outlook PST tool en start het. Specificeer de locatie van het corrupte OST-bestand en dat is alles, de tool voert het volledige reparatieproces uit en geeft u een gezond OST-bestand, met intacte gegevens. Wanneer u klaar bent, werkt uw Outlook correct zonder enige Outlook-synchronisatiefout.

download now

Ook verbreekt uw server soms onverwacht de verbinding en ontvangt u een foutmelding zoals “Outlook Error Number: 0×800ccc0f. Dit kan over het algemeen gebeuren tijdens het verzenden / ontvangen van een e-mail. Onthoud op dat moment dat het repareren van fout 0x800ccc0f in Outlook eenvoudig is.

Hoe Problemen met Outlook Synchronisatie Repareren? was last modified: oktober 26th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*