Verwijderen Beschermde GPT Partitie of EFI-Systeempartitie op Windows

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Er zijn enkele partities op de schijf die beveiligd zijn en niet zomaar kunnen worden verwijderd. Dit zijn EFI-systeempartities of GPT-beschermpartities. Mac reserveert of maakt bijvoorbeeld een partitie van 200 MB tijdens het instellen van een Time Machine-back-up op een externe schijf.

Wanneer u het hulpprogramma Schijfbeheer probeert te gebruiken om deze partities te verwijderen, ziet u dat de optie Volume verwijderen niet werkt. Maar toch, je kunt het verwijderen. Lees verder om te weten waarom ze zijn beveiligd en hoe u ze kunt verwijderen.Beschermde gpt partitie verwijderen.

Probeer dit niet op de interne schijf van uw Mac-systeem. Als u Boot Camp gebruikt om vanaf uw Mac in Windows op te starten, zult u een EFI-systeempartitie opmerken wanneer u uw Mac-machine start. Raak dat niet aan. De scheidingswand is vereist en is niet voor niets verzegeld. Probeer het dus niet te elimineren.gpt partitie verwijderen.

Aan de andere kant wordt een 'GPT-beschermende partitie' of 'EFI-systeempartitie' gemaakt bij het starten van de externe schijf door Mac OS X bij het instellen van Time Machine. Als u die partitie van 200 MB gebruikt voor Time Machine-back-up, laat het dan zo.

Er is maar één reden voor u om die partitie te willen. Wanneer u klaar bent met Time Machine-back-up en deze niet langer voor hetzelfde gebruikt. En wanneer u het probeert te verwijderen, weigert het gewoon. U moet iets meer dan het hulpprogramma Schijfbeheer proberen om die partitie van 200 MB te krijgen voor hergebruik.Wat is beschermde gpt partitie.

De methode waar we het over hebben, verwijdert niet alleen de partitie. Het veegt de hele externe schijf eruit. Hiermee worden alle gegevens van de schijf verwijderd en wordt opnieuw gestart met een nieuwe partitietabel. Maak een kopie van al uw documenten voordat u begint met het wissen van de schijf. Als de back-ups in Time Machine-indeling zijn en geen toegang hebben tot uw Mac-machine, kunt u ze terugzetten op Windows.Beschermde gpt partitie openen.

Noteer het schijfnummer

Er is één gebruik van Schijfbeheertool in dit proces. Om het schijfnummer te noteren dat u wilt verwijderen. De nummering van de schijven begint bij 0 (nul). Het systeem toont mogelijk de externe schijf die u wilt verwijderen als schijf 2, maar in feite de 3e van de lijst. Wees dus voorzichtig bij het schrijven van het schijfnummer. Als u een verkeerd schijfnummer invoert, verwijdert u uiteraard de verkeerde schijf.

Om het hulpprogramma Schijfbeheer te openen, drukt u op Windows + R en typt u diskmgmt.msc. in het dialoogvenster en druk op Enter. U kunt dit doen op alle versies van Windows.

Reinig de verdelingslijst

Om de EFI-beveiligde partitie te verwijderen, moet u de hele schijf samen met andere partities op de schijf wissen. De hele partitietabel wordt verwijderd. En later kunt u het opnieuw partitioneren.EFI-systeempartitie verwijderen windows 10.

Laten we het proces starten door de opdrachtprompt (beheerder) te openen. Klik in Windows 8 en 10 met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram en selecteer Opdrachtprompt (Beheerder). Als u Windows 7 gebruikt, moet u zoeken naar de snelkoppeling Opdrachtprompt in het menu Start en Uitvoeren als beheerder selecteren.

Zodra Windows opent, typt u diskpart en drukt u op Enter. Hiermee start u de opdracht diskpart waar de geavanceerde partitioneringstaak is voltooid.

Typ list disk en druk op Enter om de lijst met schijven te bekijken die op het systeem zijn aangesloten. Vergeet niet dat u Schijfbeheerprogramma hebt gebruikt om het aantal op te nemen en hetzelfde schijfnummer moet hier ook worden weergegeven.

Typ select disk gevolgd door het nummer van de disk. U typt bijvoorbeeld select disk 2 omdat we disk 2 uit het bovenstaande voorbeeld hebben geselecteerd.

Typ vervolgens de opdracht Clean. Hiermee wordt de hele schijf schoongemaakt. Dus wees heel voorzichtig met het schijfnummer dat u selecteert om deze actie uit te voeren.

Hiermee wordt het reinigingsproces beëindigd. Alle partities, inclusief de EFI-beveiligde partitie, worden van de schijf verwijderd, waardoor u een groot leeg stuk van de schijf overhoudt.

En tenslotte typt u exit en verlaat u de opdrachtprompt door het venster te sluiten.

Nieuwe partities maken

Ga nu terug naar Schijfbeheertool en klik met de rechtermuisknop op de lege schijf en kies Initialize Disk. Kies vervolgens een GPT- of MBR-partitietabel en het zal beginnen te werken zoals andere schijven. U kunt ook partities maken. u bent nu vrij van de EFI-beveiligde partitie.

Conclusie

Als u de partities wilt verwijderen die niet gemakkelijk kunnen worden verwijderd, of als u de schijf wilt partitioneren, kunt u de opdracht diskpart clean gebruiken. Als u de verkeerde partitie verwijdert en uw volledige gegevens bent kwijtgeraakt, is het kopen van herstelsoftware de enige oplossing. Er zijn veel betrouwbare tools die ongelooflijk goed werk leveren bestanden na schijfopruiming terugzetten opdracht. Dus zonder tijd te verspillen en met de schijf te spelen, moet u onmiddellijk partitieherstelsoftware krijgen en uw verloren partitiegegevens herstellen.

About the Author: Remo Software