Hoe corrupte MOV-videobestanden op Mac of Windows te repareren?

9 minutes read

Op zoek naar een eenvoudige manier om MOV-videobestanden te repareren? Maak je geen zorgen, dit artikel heeft je gedekt. Of u nu een Mac-gebruiker of een Windows-gebruiker bent. Tijdelijke oplossingen en MOV-fixers zoals Remo Video Repair, QuickTime en VLC Media Player, een gratis MOV-reparatieoplossing, al deze oplossingen kunnen u helpen kapotte MOV-bestanden te repareren.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

De MOV-videobestandsformaat is wijdverspreid populair geworden onder Mac-, Windows- en iOS-gebruikers, grotendeels dankzij de capaciteit voor video-inhoud van hoge kwaliteit. De unieke mogelijkheid om meerdere mediatracks, waaronder video, audio, ondertitels en bewerkingsgegevens, te consolideren in één enkel bestand vergroot de wereldwijde aantrekkingskracht ervan, vooral voor videobewerkingstaken.

Het is echter belangrijk om te weten dat MOV-video's, net als andere formaten, gevoelig kunnen zijn voor corruptie. Deze gevoeligheid kan leiden tot afspeelproblemen of incompatibiliteit met mediaspelers zoals QuickTime, VLC of Windows Media Player. Het kan frustrerend zijn om deze uitdagingen tegen te komen tijdens het afspelen van uw cruciale of favoriete MOV-video's.

Als u dit leest, weet ik zeker dat uw MOV-bestanden corrupt, kapot of beschadigd zijn geworden en dat u op zoek bent naar verschillende MOV-bestandsherstelprogramma's om ze gratis te repareren.

Dan is dit artikel hier om uw MOV-bestanden afspeelbaar te maken, ongeacht wat er mogelijk mee is gebeurd.

Hoe corrupt of beschadigd MOV-videobestanden repareren?

Ik raad gebruikers altijd aan om hun videobestanden op een andere videospeler af te spelen. Dit zal u helpen bepalen of het probleem bij de MOV-bestanden of bij de videospeler ligt.

Als u het zeker weet, ligt het probleem bij uw MOV-bestanden. U kunt verschillende oplossingen proberen, zoals het gebruik van een professionele videoreparatietool zoals Remo Video Repair Software. In geval van kleine corruptie raad ik u aan het bestand opnieuw op te slaan met behulp van QuickTime Player. Later kunt u oplossingen proberen, zoals het importeren van het problematische MOV-bestand in iMovie en het exporteren ervan. Daarnaast heb ik ook uitgelegd hoe VLC Media Player gebruikers kan helpen beschadigde MOV-bestanden te repareren.

Laten we dus zonder te verspillen het beschadigde herstelproces voor MOV-videobestanden starten.

Methode 1: beschadigde MOV-bestanden Repareren met behulp van Remo Video Reparatie Software

Remo Video reparatie tool wordt ten zeerste aanbevolen voor het moeiteloos repareren van beschadigde MOV-bestanden die worden veroorzaakt door problemen zoals kapotte videoheaders, compressieproblemen, bewerkingsproblemen, codecfouten, MOV-video die niet wordt geopend, problemen met audio-videosynchronisatie en het afspelen van MOV-bestanden zonder geluid, enz.

Het ondersteunt het repareren van video's die zijn gemaakt met iPhones, digitale camera's, drones, smartphones en meer, inclusief MOV- en MP4-bestanden die zijn opgenomen met verschillende cameramerken zoals GoPro, Canon, Nikon en populaire DSLR-modellen. Deze MOV Video Repair-tool is compatibel met de nieuwste versies van Mac- en Windows-besturingssystemen, inclusief macOS Ventura en Windows 11.

Stappen om MOV-bestanden op Mac te repareren met behulp van Remo Video Reparatie Software

Stap 1: Lanceer de Remo Video Repair software op uw Mac- of Windows-computer. Als uw beschadigde MOV-video op een SD-kaart is opgeslagen, kunt u de SD-kaart op uw systeem aansluiten of het videobestand naar het systeem kopiëren.

Launch Remo Video Repair on Windows or Mac and start the repair mov files process

Stap 2: Vanuit het hoofdscherm klikt u op de Select File om het corrupte MOV-bestand te kiezen dat u wilt herstellen, en klik vervolgens op de knop Repair button.

Select Corrupt MOV File that you want to repair

Stap 3: Als uw MOV-video ernstig beschadigd is, zal de software u hierom vragen Choose Reference File voor het geavanceerde MOV-videoreparatieproces. Zorg ervoor dat de referentievideo is opgenomen met hetzelfde apparaat en dezelfde instellingen.

repairing corrupt MOV file

Stap 4: Zodra het corrupte MOV-bestand is gerepareerd, kunt u klikken op de Preview button om het gerepareerde resultaat te verifiëren. Als u tevreden bent, klikt u op de Save button om het te herstellen naar de gewenste locatie.

Preview and Save Repaired MOV file

Zodra het herstelproces voor beschadigde MOV-bestanden is voltooid, slaat Remo het gerepareerde bestand op de gewenste locatie van uw keuze op.

Methode 2: Repareer beschadigd MOV-videobestand QuickTime Player gebruiken

Als uw MOV-bestanden enigszins beschadigd zijn, kan dit te wijten zijn aan ontbrekende metagegevens, onjuiste indexering en diverse kleine fouten.

QuickTime Player kan het bestand herschrijven met metagegevens en de juiste structuur.

Hier leest u hoe u QuickTime kunt gebruiken om kleine problemen en problemen met videobestanden op te lossen.

1: Lanceer de QuickTime Player op uw Mac-systeem.

2: Klik op de File option in de menubalk en selecteer "Open File" uit de vervolgkeuzemenubalk. Navigeer naar de locatie van uw corrupte, kapotte of beschadigde MOV-bestand en open het.

3: Controleer of de QuickTime Player het bestand gemakkelijk kan afspelen. Als dit het geval is, geeft dit aan dat het bestand gemakkelijk kan worden gerepareerd.

4:Klik op de File option,gevolgd door op te klikken Export As an option. U wordt gevraagd de gewenste resolutie te kiezen.

5: Kies de location waar u het nieuwe bestand wilt opslaan. Geef het ook een nieuwe naam en klik op de Save button.

6: Zodra het bestand op de opgegeven locatie is opgeslagen. Ik raad u aan het MOV-bestand in QuickTime en andere videospelers af te spelen om te zien of het probleem is opgelost.

Methode 3: Reparatie beschadigd MOV-bestand VLC gebruiken

Velen van ons kennen VLC misschien alleen als mediaspeler voor het bekijken van video's of films. Het biedt echter feitelijk functies waarmee u uw beschadigde MOV-, MP4- en AVI-video's gemakkelijk kunt repareren. Dit komt voor velen misschien als een verrassing, maar het is inderdaad waar. De enige beperking van deze methode is dat de VLC-speler ernstige MOV-videocorruptie niet kan herstellen, hoewel kleine videoproblemen wel kunnen worden gerepareerd.

A) Enable Always Fix Feature:

Deze methode omvat het inschakelen van de functie "Altijd repareren" in de VLC-voorkeuren. Door deze functie in te schakelen, verbetert u de mogelijkheden van VLC om problemen met het afspelen van MOV-video's als gevolg van corruptie of fouten op te lossen en op te lossen.

1.Maak een kopie van de originele corrupte MOV-video.

2. Wijzig de bestandsextensie van het gekopieerde .mov-bestand naar de .avi-bestandsindeling.

3. Start de VLC-speler, ga naar het Tools tab, en selecteer Preferences.

4. In de Preferences window:

a) Selecteer Input/Codecs op het bovenste lint.

Choose Input / Codecs in VLC

b) Selecteer de Always Fix optie: Mac-gebruikers kunnen deze optie vinden in het Codecs/Mixers section,terwijl Windows-gebruikers het kunnen vinden in het Files section.

Select Always Fix option

5. Klik Save om de wijzigingen te bevestigen.

B) Gebruik de functie voor bestandsconversie:

Deze methode maakt gebruik van de conversiefunctie van de VLC-mediaspeler, die tijdens de conversie kan proberen kleine fouten en corruptie in uw MOV-videobestand te herstellen. Het is raadzaam een ​​kopie van het beschadigde MOV-bestand te maken voordat u doorgaat met de onderstaande stappen.

1. Open VLC Media Player: Start VLC op uw Mac- of Windows-computer.

2. Toegang tot de mediaconverter:

a) Windows: Klik in de menubalk van VLC op de Media en selecteer Convert/Save.

Choose Convert / Save

b) Mac: Klik in de menubalk van VLC op de File tab en selecteer Convert/Stream.

Choose Convert / Stream to repair mov files on Mac

3. Voeg het MOV-bestand toe:

a) Windows:Klik op Toevoegen om de MOV-video te selecteren die moet worden gerepareerd.

Click on ADD button to choose corrupt MOV to repair mov files by converting them

b) Mac: Blader via de Convert/Stream-vensters door de corrupte MOV-video en klik op Openen.

Choose corrupt MOV on Convert/Stream

4. Conversie-instellingen en uitvoerformaat configureren:

a) Windows: Nadat u het corrupte MOV-bestand hebt toegevoegd, klikt u op Convert / Save. Nu de Convert/Savevenster wordt geopend en kies Video - H.264 + MP3 (MP4) als Profile.

Select Profile as Video - H.264 + MP3 (MP4)

b) Mac: In Convert & Stream window, Kies Video - H.264 + MP3 (MP4) als profiel.

Choose Profile as Video - H.264 + MP3 (MP4) on Mac

5. Kies Bestemming en hernoem het geconverteerde bestand:

a) Windows: Klik op de knop Bladeren, geef de doelmap voor de geconverteerde video op en klik vervolgens op Start.

Browse location to save repair MOV files on Windows

b) Mac: Klik op de Browse button, specificeer de doelmap voor de geconverteerde video en klik vervolgens op Save.

Browse location to save repair MOV files on Mac

Zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid en het corrupte probleem met het mov-bestand is opgelost. U kunt uw MOV-video eenvoudig en zonder problemen afspelen. Als ze het beschadigde MOV-bestand niet kunnen repareren, kan dit te wijten zijn aan de hoge ernst van videocorruptie. In dergelijke gevallen is uw beste optie om op te vertrouwen vertrouwde videoreparatietools zoals Remo Video Reparatie. Het is ook belangrijk om software te selecteren die uitvoerig is getest in verschillende scenario's voor videocorruptie en die een bewezen staat van dienst heeft in het succesvol herstellen van beschadigde videobestanden van elk videobestandsformaat.

Conclusie:

Het repareren van MOV-bestanden is eenvoudig als u betrouwbare methoden gebruikt. Het is echter belangrijk om regelmatig een back-up van uw cruciale MOV-videobestanden te maken om verschillende scenario's voor gegevensverlies, waaronder videocorruptie, te voorkomen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe beschadigde of beschadigde MOV-bestanden te repareren gratis met behulp van VLC en QuickTime-speler. Als u MOV-video echter niet kunt repareren met behulp van gratis methoden of als u op zoek bent naar professionele videoreparatiesoftware, kunt u vertrouwen op Remo Video Repair-software. Deze tool zorgt voor een veilige en gemakkelijke reparatie van uw MOV-, MP4-, AVI- en andere videobestandsformaten.

About the Author: Remo Software