MOV Reparatie 2021 | Corrupte MOV Bestanden Repareren op Windows en Mac

Op zoek naar een eenvoudige manier om een beschadigd MOV-bestand te repareren? Geen zorgen! Dit artikel bevat alles wat u moet weten om MOV-video's op Windows of Mac te repareren. Als u op zoek bent naar professionele MOV-reparatiesoftware, dan kunt u Remo Video Repair gebruiken. Deze tool heeft een eenvoudige gebruikersinterface om corrupte, beschadigde, niet-afspeelbare .mov-, .mp4- en .avi-video's met slechts een paar klikken te repareren.

De Het MOV-videobestandsformaat is wijdverspreid populair geworden onder Mac-, Windows- en iOS-gebruikers, grotendeels dankzij de capaciteit voor video-inhoud van hoge kwaliteit. De unieke mogelijkheid om meerdere mediatracks, waaronder video, audio, ondertitels en bewerkingsgegevens, te consolideren in één enkel bestand vergroot de wereldwijde aantrekkingskracht ervan, vooral voor videobewerkingstaken..

Het is echter belangrijk om te weten dat MOV-video's, net als andere formaten, gevoelig kunnen zijn voor corruptie. Deze gevoeligheid kan leiden tot afspeelproblemen of incompatibiliteit met mediaspelers zoals QuickTime, VLC of Windows Media Player. Het kan frustrerend zijn om deze uitdagingen tegen te komen tijdens het afspelen van uw cruciale of favoriete MOV-video's.  

In dit artikel ontdek je eenvoudige en betrouwbare methoden om corrupte MOV-video's gratis te repareren.

Als u op zoek bent naar een hulpmiddel om uw corrupte MOV-bestanden te repareren, probeer dan Remo Video Repair. Deze tool is ontworpen met een gebruiksvriendelijke interface om snel verschillende MOV-afspeelproblemen op te lossen, waaronder MOV-video die niet wordt geopend, problemen met audio-videosynchronisatie en het afspelen van MOV-bestanden zonder geluid. Bovendien dit MOV-videoreparatiesoftware is compatibel met alle versies van Windows- en Mac-besturingssystemen, inclusief de nieuwste Windows 11 en macOS Ventura.

Inhoudsopgave:

Hoe Beschadigde MOV-Bestanden Repareren ?

Toen ik probeerde een van de video's te openen die ik een paar maanden geleden had gemaakt, zagen er tot mijn schrik sommige er verschrikkelijk uit en sommige weigerden gewoon te spelen. Waarom kunnen mijn video's niet gewoon worden afgespeeld? Hoe MOV of MP4? Welke is de Beste Video Formaat

Ja, je kunt je video's repareren en ze opnieuw laten afspelen, en dat ook zonder een cent uit te geven. Er zijn verschillende manieren om een beschadigd MOV-bestand te repareren. Ze kunnen goed werk leveren, afhankelijk van hoe beschadigd het videobestand is.

3 Eenvoudige Manieren Om Een Beschadigd Mov Bestand Gratis Te Herstellen

Problemen met videocompressie: Wanneer u grote videobestanden probeert te comprimeren, inspecteert de videocompressietool de pixels in elk frame van het videobestand en comprimeert deze door identieke pixels bij elkaar te groeperen. Een slechte videocompressie geeft je dus fragmentarische beelden zonder opvallende details.

Gebroken video header: Videobestanden hebben headers die betrekking hebben op de film en dienen als routekaart met betrekking tot het geven van aanwijzingen aan uw computer. Het headerbestand bevat alle technische informatie om de video soepel te laten verlopen. Gebroken video header voorkomt dat uw computer de video afspeelt of zelfs opent.

Stroomonderbreking terwijl video's opnemen: Dit is de meest voorkomende reden van allemaal. Tijdens het opnemen van video's is het headerbestand het laatste element dat naar een video wordt geschreven, en een onderbreking in de voeding leidt tot een onjuiste header-schrijfbewerking, waardoor de video corrupt en onafspeelbaar wordt.

Er kunnen verschillende andere redenen zijn die schade of corruptie aan een video kunnen veroorzaken. De methoden voor probleemoplossing die betrokken zijn bij video bestand repareren kan volledig afhangen van het videoformaat.

Laten we nu 3 verschillende methoden bekijken om een beschadigd MOV-bestand te repareren, maar voor een snelle en veiligste manier om een MOV-bestand te repareren, maakt u gebruik van Remo Repair for MOV. De tool is exclusief gebouwd en gespecialiseerd voor uw videobestand. Download en probeer de tool nu gratis.

Reparatie Beschadigde MOV Video Bestanden op Mac met QuickTime Player

De nieuwste QuickTime 7.7.9-speler wordt geleverd met veel nieuwe functies voor het bewerken, bijsnijden, herhalen, opslaan en terugzetten van de videobestanden. En ja, QuickTime-spelers kunnen licht beschadigde video's automatisch repareren. Als een MOV- of MP4-video ernstig is beschadigd het gooit een Black Screen foutmelding.

QuickTime 7.7.9 heeft de functie om de eigenschappen van de beschadigde videobestanden te controleren. Om dat te doen:

Rennen QuickTime player en selecteer Show Movie Inspector van Windows tabblad. Dit laat u de details weten, zoals - Film-FPS, Video-indeling, FPS afspelen, Pixelinformatie, Duur, Gegevenssnelheid, Gegevensgrootte, enz. Als de MOV-video is beschadigd en QuickTime 7 een zwart-schermfoutbericht weergeeft, dan is de ' Movie Inspector' toont de details in de metadata van het videobestand.

Repareer Beschadigd MOV Bestand met VLC

We kennen VLC als een mediaspeler om gewoon video's of films te bekijken. Waar we ons niet van bewust zijn, is dat het functies heeft die in staat zijn om je beschadigde MOV- of MP4-video's te herstellen. Verrassend, maar waar. De volgende keer, wanneer uw VLC-speler u vraagt om beschadigde of niet-afspeelbare video's te repareren, klikt u op JA en volgt u de onderstaande stappen:

 1. Start VLC-speler en ga naar ‘Media’, en selecteer vervolgens ‘Convert/Save
 2. Klik ‘Add’om de video te selecteren die moet worden gerepareerd.
 3. Om profielinstellingen te bewerken of te controleren, vink het vakje aan ‘Show more options’ en raak ‘Convert/Save’ knopways to repair corrupt mov file vlc video repair1
 4. Nu wordt het venster Converteren geopend. Onder ‘Settings’ kop Selecteer de gewenste codec in de vervolgkeuzelijst.
 5. Geef een naam voor het doelbestand en blader naar een locatie om het bestand op te slaan.
 6. Raken Start

Repareer een Beschadigd MOV Bestand door de Bestandsextensie te Wijzigen

 1. Begin met het maken van een kopie van de originele MOV-video en wijzig de bestandsextensie in AVI
 2. Start VLC-speler, ga naar ‘Tools’ tabblad en selecteer ‘Preferences’,
 3. Selecteer in het venster Voorkeuren op het bovenste lint ‘Input/Codecsways to repair corrupt mov file vlc video repair2
 4. In het ‘Files’ selecteer ‘Always Fixvlc video repair3
 5. Klik Save en volg de stappen vermeld in Optie 1

2. Reparatie MOV-Bestand Met Remo Video Reparatie

Remo Video Reparatie-tool wordt ten zeerste aanbevolen voor het moeiteloos repareren van beschadigde MOV-bestanden veroorzaakt door problemen zoals kapotte videoheaders, compressieproblemen, bewerkingsproblemen, codecfouten, enz. Het ondersteunt het repareren van video's die zijn gemaakt met iPhones, digitale camera's, drones, smartphones en meer, inclusief MOV- en MP4-bestanden die zijn opgenomen met verschillende cameramerken zoals GoPro, Canon, Nikon en populaire DSLR-modellen. Deze MOV Video Repair-tool is compatibel met de nieuwste versies van Mac- en Windows-besturingssystemen, inclusief macOS Ventura en Windows 11.

Stap 1: Start de Remo Video Repair-software op uw Mac- of Windows-computer. Als uw beschadigde MOV-video op een SD-kaart is opgeslagen, kunt u de SD-kaart op uw systeem aansluiten of het videobestand naar het systeem kopiëren.

Launch Remo Video Repair on Windows or Mac

Stap 2: Klik in het hoofdscherm op de Select File om het corrupte MOV-bestand te kiezen dat u wilt herstellen, en klik vervolgens op de knop Repair knop.

Select Corrupt MOV File

Stap 3: Als uw MOV-video ernstig beschadigd is, zal de software u vragen dit te doen Choose Reference File voor het geavanceerde MOV-videoreparatieproces. Zorg ervoor dat de referentievideo met hetzelfde apparaat en dezelfde instellingen is opgenomen.

repairing corrupt MOV file

Stap 4: Zodra het corrupte MOV-bestand is gerepareerd, kunt u op de knop Preview om het gerepareerde resultaat te verifiëren. Als u tevreden bent, klikt u op de Save knop om het naar de gewenste locatie te herstellen.

Preview and Save Repaired MOV file

3. Repareer een Beschadigd MOV-Videobestand Met QuickTime Player

De nieuwste versie van QuickTime, 7.7.9, introduceert een overvloed aan nieuwe functies, zoals videobewerking, bijsnijden, herhalen, opslaan en terugzetten van bestanden. Opvallend is dat de QuickTime-speler kleine beschadigde MOV-video's automatisch kan repareren. Als een video ernstig beschadigd is, geeft de QuickTime-speler een foutmelding op een zwart scherm weer. In dergelijke gevallen kunt u betrouwbare MOV-reparatiesoftware gebruiken, zoals Remo Video Repair.

Volg de stappen om snel in QuickTime 7.7.9 te navigeren en de eigenschappen van een beschadigd MOV-videobestand te verifiëren:

1. Lanceer de QuickTime Player.

Launch QuickTime Player

2. Van de Windows tabblad en selecteer Show Movie Inspector.

Choose Show Movie Inspector

Deze functie biedt volledige details over de MOV-video, inclusief film-FPS, videoformaat, speel-FPS, pixelinformatie, duur, datasnelheid, datagrootte en meer.  

Notitie: Als je wilt begrijpen waarom QuickTime speelt video's af zonder enig geluid. Ik raad dit informatieve artikel ten zeerste aan.

Conclusie:

Het repareren van MOV-bestanden is eenvoudig en gemakkelijk als u betrouwbare methoden gebruikt. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u regelmatig een back-up maakt van uw cruciale MOV-videobestanden. Op deze manier kunt u verschillende scenario's voor gegevensverlies vermijden, waaronder videocorruptie.

Met behulp van dit artikel kunt u uw beschadigde of corrupte MOV-bestanden eenvoudig gratis repareren met behulp van VLC en QuickTime Player. Als u MOV-video echter niet kunt repareren met behulp van gratis methoden of als u op zoek bent naar professionele videoreparatiesoftware, dan kunt u vertrouwen op Remo Video Repair-software. Deze tool zorgt voor een veilige en gemakkelijke reparatie van uw MOV-, MP4-, AVI- en andere videobestandsformaten.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 410