MOV Reparatie 2021 | Corrupte MOV Bestanden Repareren op Windows en Mac

Waarom wordt mijn video niet afgespeeld?

Toen ik probeerde een van de video’s te openen die ik een paar maanden geleden had gemaakt, zagen er tot mijn schrik sommige er verschrikkelijk uit en sommige weigerden gewoon te spelen. Waarom kunnen mijn video’s niet gewoon worden afgespeeld? Hoe MOV bestand repareren?

MOV bestand repareren die corrupt of beschadigd zijn met een professionele MOV-reparatietool van Remo. Verander uw niet-afspeelbare MOV-video’s in slechts 3 klikken in gezonde afspeelbare videobestanden.

Downloaden en probeer nu zelf het corrupte MOV bestanden repareren.

free-download-for-win free-download-for-mac

Ja, je kunt je video’s repareren en ze opnieuw laten afspelen en dat ook zonder een cent uit te geven. Er zijn verschillende manieren om een beschadigde MOV bestanden repareren. Ze kunnen vrijwel goed werk doen, afhankelijk van hoe beschadigd het videobestand is.

Laten we, voordat we naar de oplossing gaan, eens kijken waarom MOV-video’s niet worden afgespeeld.

Waarom is mijn MOV-bestand beschadigd?

Problemen met videocompressie: Wanneer u grote videobestanden probeert te comprimeren, inspecteert de videocompressietool de pixels in elk frame van het videobestand en comprimeert deze door identieke pixels bij elkaar te groeperen. Een slechte videocompressie geeft je dus fragmentarische beelden zonder opvallende details.

Gebroken video header: Videobestanden hebben headers die betrekking hebben op de film en dienen als routekaart met betrekking tot het geven van aanwijzingen aan uw computer. Het headerbestand bevat alle technische informatie om de video soepel te laten verlopen. Gebroken video header voorkomt dat uw computer de video afspeelt of zelfs opent.

Stroomonderbreking terwijl video’s opnemen: Dit is de meest voorkomende reden van allemaal. Tijdens het opnemen van video’s is het headerbestand het laatste element dat naar een video wordt geschreven, en een onderbreking in de voeding leidt tot een onjuiste header-schrijfbewerking, waardoor de video corrupt en onafspeelbaar wordt.

Er kunnen verschillende andere redenen zijn die schade of corruptie aan een video kunnen veroorzaken. De methoden voor probleemoplossing die betrokken zijn bij video bestand repareren kan volledig afhangen van het videoformaat.

Laten we nu 3 verschillende methoden bekijken om een corrupte MOV bestanden repareren;

Download Remo MOV Repair om uw videobestand veilig en zonder fouten te repareren

Beschadigde MOV Videobestanden Repareren op Mac met QuickTime Player

De nieuwste QuickTime 7.7.9-speler wordt geleverd met veel nieuwe functies voor het bewerken, bijsnijden, herhalen, opslaan en terugzetten van de videobestanden. En ja, QuickTime-spelers kunnen licht beschadigde video’s automatisch repareren. Als een MOV- of MP4-video ernstig is beschadigd het gooit een Black Screen foutmelding.

QuickTime 7.7.9 heeft de functie om de eigenschappen van de beschadigde videobestanden te controleren. Om dat te doen:

Rennen QuickTime player en selecteer Show Movie Inspector van Windows tab. Dit laat u de details weten, zoals – Film-FPS, Video-indeling, FPS afspelen, Pixelinformatie, Duur, Gegevenssnelheid, Gegevensgrootte, enz. Als de MOV-video is beschadigd en QuickTime 7 een zwart-schermfoutbericht weergeeft, dan is de ‘ Movie Inspector’ toont de details in de metadata van het videobestand.

Beschadigde MOV Bestanden Repareren met VLC

We kennen VLC als een mediaspeler om gewoon video’s of films te bekijken. Waar we ons niet van bewust zijn, is dat het functies heeft die in staat zijn om je beschadigde MOV- of MP4-video’s te herstellen. Verrassend, maar waar. De volgende keer, wanneer uw VLC-speler u vraagt om beschadigde of niet-afspeelbare video’s te repareren, klikt u op JA en volgt u de onderstaande stappen:

 1. Start VLC-speler en ga naar ‘Media’, en selecteer vervolgens ‘Convert/Save
 2. Klik ‘Add’ om de video te selecteren die moet worden gerepareerd.
 3. Om profielinstellingen te bewerken of te controleren, vink het vakje aan ‘Show more options’ en raak ‘Convert/Save’ knop
 4. Nu wordt het venster Converteren geopend. Onder ‘Settings’ kop Selecteer de gewenste codec in de vervolgkeuzelijst.
 5. Geef een naam voor het doelbestand en blader naar een locatie om het bestand op te slaan.
 6. Raken Start

Notitie: Je hebt zelfs de mogelijkheid om Add een nieuw profiel of naar Delete een bestaande.

ways to repair corrupt mov file vlc video repair1

Corrupte MOV Bestanden Repareren door de Bestandsextensie te Wijzigen

 1. Begin met het maken van een kopie van de originele MOV-video en wijzig de bestandsextensie in AVI
 2. Start VLC-speler, ga naar ‘Tools’ tabblad en selecteer ‘Preferences’,
 3. Selecteer in het venster Voorkeuren op het bovenste lint ‘Input/Codecs
 4. In het ‘Files’ selecteer ‘Always Fix
 5. Klik Save en volg de stappen vermeld in Optie 1

ways to repair corrupt mov file vlc video repair2

vlc video repair3

MOV Bestand Repareren met Remo Repair MOV

Als u het beschadigde MOV-bestand nog steeds niet kunt repareren met de bovengenoemde methoden, zou uw laatste redmiddel een professional zijn video reparatie tool.

Remo MOV reparatiesoftware is de meest aanbevolen tool om gemakkelijk beschadigde MOV bestanden repareren als gevolg van een kapotte videoheader, compressieprobleem, codec-problemen, enz. De software kan video’s en films repareren die zijn gemaakt op elke digitale camera, drone-camera, CCTV, smartphone, QuickTime enzovoort. Expert in het repareren van MOV- en MP4-bestanden die zijn gemaakt met GoPro, Canon, Nikon en alle andere DSLR-modellen, Apple-apparaten en meer. Het is beschikbaar in zowel Windows- als Mac-versies en wordt geleverd met technische ondersteuning als je hulp nodig hebt.

Downloaden, installeer en start de gratis versie van de software op basis van uw besturingssysteem. Remo Repair MOV werkt goed op Windows 10, Windows 8 en 8.1, Windows 7, Vista, XP, Windows Server 2003, 2008 & 2012, Windows 2000, en op alle macOS inclusief macOS Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra, El Capitan, Yosemite, bergleeuw, sneeuwluipaard, enz.

free-download-for-win free-download-for-mac

Bekijk nu een voorbeeld van uw beschadigde MOV-bestanden met deze gratis demo.

Stap 1: Vanuit het hoofdscherm selecteer een gezonde video door te klikken ‘Healthy File’ (Het kan een andere video zijn, maar moet dezelfde codec hebben, d.w.z. de video moet vanaf hetzelfde apparaat worden opgenomen) – een gezond videobestand fungeert als referentiepunt om het beschadigde MOV bestanden repareren.

main screen of Remo Repair MOV software to repair a corrupt MOV file

Stap 2: Selecteer nu het pad van het beschadigde bestand door te klikken op ‘Corrupted File’.

select the corrupt MOV file along with a healthy MOV file to start the repair process

Stap 3: Klik ‘Repair’ om het reparatieproces te starten.

the software starts repairing the corrupt MOV file

Stap 4: Zodra het MOV-videobestand is gerepareerd, kunt u een voorbeeld van het gerepareerde MOV-videobestand bekijken door erop te dubbelklikken.

Once the repairing process is complete, the user can preview the repaired MOV file

Met de gratis versie van de software kunt u alleen een voorbeeld van de gerepareerde video’s bekijken. Om het op te slaan, moet u het product kopen.

Conclusie:

Met Remo Repair MOV verandert u uw niet-afspeelbare en beschadigde MOV-video’s in een soepel afspelen van een gezond bestand. Had ik al gezegd dat het ook MP4-bestanden repareert? Ja, het kan verschillende videobestandsindelingen repareren die zijn gemaakt van verschillende bronnen, zoals de DSLR, camcorder, smartphone en digitale camera’s met avc1-, mp4v- en mjpeg-codecs.

MOV Reparatie 2021 | Corrupte MOV Bestanden Repareren op Windows en Mac was last modified: oktober 21st, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*