3 Eenvoudige Manieren om een Beschadigd MOV Bestand Gratis te Herstellen

Waarom Mijn Video Niet Wordt Afgespeeld?

Toen ik probeerde een van de video’s te openen die ik een paar maanden geleden had gemaakt, tot mijn schrik, zagen sommige er verschrikkelijk uit en sommigen weigerden simpelweg om te spelen. Waarom kunnen mijn video’s niet gewoon worden afgespeeld? Kan ik ze zelfs repareren? 

Ja, je kunt je video’s herstellen en ze weer laten spelen en ook zonder een cent te spenderen. Er zijn verschillende manieren om een beschadigd MOV-bestand te herstellen. Ze kunnen behoorlijk goed werk doen, afhankelijk van hoe beschadigd het videobestand is.

Voordat we naar de oplossing gaan, laten we kijken waarom video’s niet worden afgespeeld.

Drie Gemeenschappelijke Redenen

Problemen met Videocompressie: Wanneer u grote videobestanden probeert te comprimeren, inspecteert de videocompressie-tool de pixels in elk frame van het videobestand en comprimeert ze door identieke pixels samen te groeperen. Een slechte videocompressie geeft u fragmentarische afbeeldingen zonder opvallende details.

Gebroken Video Header: Videobestanden hebben headers gerelateerd aan de film en dienen als routekaart met betrekking tot het geven van aanwijzingen aan uw computer. Het headerbestand bevat alle technische informatie om de video soepel te laten verlopen. Een video met een kapotte kop zorgt ervoor dat uw computer de video niet kan afspelen of zelfs kan openen.

Stroomonderbreking Tijdens het Opnemen van Video’s: Dit zijn de meest voorkomende redenen van allemaal. Tijdens het opnemen van video’s is het headerbestand het laatste element dat naar een video is geschreven en leidt een onderbreking in de voeding tot een onjuiste headerschrijfbewerking, waardoor de video corrupt en onspeelbaar wordt.

Laten we nu de 3 opties bekijken om verschillende manieren te herstellen om een beschadigd MOV-bestand te herstellen;

 Downloaden Remo MOV Repair om je videobestand veilig te herstellen

Optie 1: Reparatie met Behulp van QuickTime 7 Player

QuickTime 7-speler wordt geleverd met veel nieuwe functies voor het bewerken, bijsnijden, herhalen, opslaan en terugzetten van de videobestanden. En ja, QuickTime 7-speler kan licht beschadigde video’s automatisch herstellen. Als een MOV- of MP4-video’s ernstig beschadigd zijn, gooit het een Black Screen error bericht.

QuickTime 7 heeft de functie om de eigenschappen van de beschadigde videobestanden te controleren. Om dat te doen:

Rennen QuickTime speler en selecteer Show Movie Inspector from Windows dit zal je de details laten weten zoals – Film FPS, Videoformaat, FPS spelen, Pixelinformatie, Duur, Datasnelheid, Gegevensgrootte enz. Als de MOV-video beschadigd is en QuickTime 7 een zwart scherm foutmelding toont, dan is de ‘Movie’ Inspector ‘toont de details in de metadata van het videobestand.

 

Optie 2: Repareer Beschadigde MOV-Bestanden met VLC

We kennen VLC als mediaspeler om alleen video’s of films te bekijken. Waar we ons niet bewust van zijn, is dat het functies heeft die in staat zijn om je corrupte MOV- of MP4-video’s te herstellen. Verrassend, maar waar. De volgende keer dat uw VLC-speler u vraagt om beschadigde of niet-afspeelbare video’s te herstellen, klikt u op YES en volgt u de onderstaande stappen:

 1. Start VLC-speler en ga naar ‘Media’, en selecteer vervolgens ‘Convert/Save
 2. Klik ‘Add’om de video te selecteren die moet worden gerepareerd.
 3. Om de profielinstellingen te bewerken of te controleren, vinkt u het vakje aan ‘Show more options’ en druk op ‘Convert/Save’ knop
 4. Nu wordt het venster Converteer geopend. Onder ‘Settings’ heading Selecteer de gewenste codec in de vervolgkeuzelijst.
 5. Geef een naam voor het doelbestand en blader door een locatie om het bestand op te slaan.
 6. Hit Start

Notitie: Je hebt zelfs de opties om Add nieuw profiel of naar Delete een bestaande.

Keuze 3: Wijzig Bestandsextensie

 1. Begin met het maken van een kopie van de originele MOV-video en verander de bestandsextensie naar AVI
 2. Start VLC-speler, ga naar ‘Tools’ tab en selecteer ‘Preferences’,
 3. Selecteer in het venster Voorkeuren op de bovenste lintselectie ‘Input/Codecs
 4. In de ‘Files’ kiezen ‘Always Fix
 5. Klik Saveen volg de stappen genoemd in optie 1

 

Bonus Tip: Remo Repair MOV

Als je het gecorrumpeerde MOV-bestand nog steeds niet kunt repareren met de bovengenoemde methoden, zou je laatste redmiddel een Video Repair Tool gebruiken – Remo Repair MOV. Deze software kan gemakkelijk repareer corrupte MOV bestanden vanwege een kapotte videolink, compressieproblemen, codec-problemen, etc. De software is beschikbaar in zowel Windows- als Mac-versies en wordt geleverd met technische ondersteuning als u hulp nodig heeft.

Download, installeer en start gratis versie van de software op basis van uw besturingssysteem

 Downloaden Nu (Win)                                             Downloaden Nu (Mac)

Stap 1: Selecteer vanuit het hoofdscherm een gezonde video door op te klikken ‘Healthy File’ (Het kan een andere video zijn maar zou dezelfde codec moeten hebben, d.w.z. de video moet van hetzelfde apparaat worden gemaakt) – een gezond videobestand fungeert als referentiepunt om het beschadigde MOV-bestand te repareren.

 

Stap 2: Selecteer nu het pad naar het beschadigde bestand door op te klikken ‘Corrupted File’.

Stap 3: Klik ‘Repair’ om het reparatieproces te starten.

Stap 4: Zodra het reparatieproces is voltooid, kunt u een voorbeeld van het gerepareerde MOV-videobestand bekijken.

Met de gratis versie van de software kunt u alleen een voorbeeld van de gerepareerde video’s bekijken. Om het op te slaan, moet u het product kopen.

Conclusie:

Met Remo Repair MOV zet je onbespeelbare en gecorrumpeerde MOV-video’s in een soepel spel met een gezond bestand. Heb ik al gezegd dat het ook MP4-bestanden repareert? Ja, het kan verschillende videobestandsindelingen repareren die zijn opgenomen met verschillende bronnen, zoals de camcorder, smartphone en digitale camera’s met avc1, mp4v, mjpeg codecs.

3 Eenvoudige Manieren om een Beschadigd MOV Bestand Gratis te Herstellen was last modified: december 4th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*