Beschadigde Bestanden USB Stick Terughalen

Mogelijk hebt u een USB-station dat beschadigd is en uw belangrijke gegevens bevat. Mogelijk hebt u een aantal handmatige methoden geprobeerd die niet werkten. In dit artikel hebben we enkele eenvoudige oplossingen gegeven om het probleem op te lossen. Als u uw bestanden snel wilt herstellen, raden wij u aan een professionele USB Recovery-tool te gebruiken.

usb drive connected to laptop

USB stick bestanden terughalen die algemeen bekend staan als flash-drives of pen-drives. Ze staan bekend om hun draagbaarheid en de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens op te slaan. Vanwege zijn eigenschappen is het gemakkelijk om gegevens van het ene apparaat naar het andere over te dragen. Dat gezegd hebbende, USB-drives zijn vanwege deze technische kwetsbaarheid voor corruptie.

Zodra het pen-station is beschadigd, worden bestanden ontoegankelijk op het pen-station, zodat u geen ideeverwijderde herstel van je corrupte USB-stick.

Hoe Raakt een USB-Flashdrive Beschadigd?

Er zijn verschillende redenen waarom een USB-flashstation corrupt, beschadigd of zelfs ontoegankelijk wordt. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn zoals hieronder vermeld:

 • Plotseling uitwerpen van de pen drive van uw laptop of pc zonder te gebruiken “Safely remove option
 • Plotseling afsluiten van het systeem of onderbrekingen tijdens het overbrengen van gegevens van de flashdrive naar een ander opslagapparaat of vice versa
 • Malware of beschadigde bestanden USB stick terughalen op de pen drive maken de gegevens ontoegankelijk
 • Firmwareproblemen op een pen drive of storingen in het besturingssysteem kunnen ook leiden tot gegevensbeschadiging of gegevensverlies

Kan Een USB-Stick Gerepareerd Worden?

Ja, u kunt een verwijderde bestanden usb stick terughalen, maar voordat u doorgaat met het repareren van een beschadigd USB-station, moet u weten wat het probleem is dat u probeert op te lossen. Als u beschadigde bestanden op een USB-station probeert te repareren, is dit vrij moeilijk omdat u een grote verscheidenheid aan bestanden zult hebben. Als u corrupte of beschadigde bestanden op een USB-station hebt met bestanden zoals video's, kantoorbestanden zoals Word of rar. U kunt dit artikel raadplegen over het repareren van beschadigde bestanden.

Als u echter probeert beschadigde bestanden van een USB-stick te herstellen, kunt u de in dit artikel genoemde methoden gebruiken om gemakkelijk een beschadigd USB-station te repareren en gegevens van een beschadigd station te herstellen.

Notitie: Voordat u een van de onderstaande methoden probeert, moet u ervoor zorgen dat uw apparaatstuurprogramma's up-to-date zijn. Probeer de flashdrive op verschillende poorten of computers aan te sluiten om de corruptie in de USB-drive te bevestigen.

Corrupte USB-stick Herstellen Zonder te Formatteren?

 1. Wijs een nieuwe stationsletter toe aan uw corrupte USB
 2. Apparaatstuurprogramma's bijwerken
 3. Schakel USB Drive in Apparaatbeheer in
 4. Herstel bestandssysteemfouten op USB-flashstation
 5. Herstel ontbrekende bestanden van corrupte USB-drive met behulp van de opdrachtprompt

Stationsletter toewijzen

Wanneer een USB-station beschadigd raakt, worden ze meestal onherkenbaar of ontoegankelijk. U kunt dit ontoegankelijke USB-stationprobleem oplossen door Schijfbeheer te gebruiken om een stationsletter toe te wijzen. Volg de onderstaande methoden om een stationsletter toe te wijzen aan een corrupte USB-driveletter:

 • Klik met de rechtermuisknop op Disk Management, schijfbeheer openen
 • Klik in Schijfbeheer met de rechtermuisknop op het USB-schijfnummer en klik op Change Drive letter and Paths
 • Selecteer de stationsletter die al is toegewezen en klik op Change
 • Kies een drive letter uit de vervolgkeuzelijst en wijs het toe aan het corrupte USB-station
 • Probeer nu toegang te krijgen tot de USB-drive vanaf Windows Explorer 

Solution 2: Apparaatstuurprogramma's bijwerken

Soms kunnen verouderde apparaatstuurprogramma’s ook een reden zijn waarom het USB-station niet wordt herkend of beschadigd. Volg de onderstaande methoden om de apparaatstuurprogramma’s bij te werken en corrupte USB-drives te reparere.

 • Om apparaatstuurprogramma's bij te werken, moet u naar: Device Manager door rechts te klikken op Start knop

update device driver

 • Klik in het venster Apparaatbeheer op Schijfstations, selecteer het USB-station en verwijder het apparaat.
 • Nadat u de apparaatstuurprogramma's hebt verwijderd en het USB-apparaat opnieuw hebt aangesloten, worden de nieuwe apparaatstuurprogramma's automatisch bijgewerkt. USB-apparaat zal hierna herkenbaar zijn.

Open de flashdrive door de USB-drive in Apparaatbeheer in te schakelen:

Soms kunnen Flash-drives automatisch worden uitgeschakeld vanwege installatiefouten van het stuurprogramma. Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot de gegevens usb stick terughalen.

 • Open Control Panel, ga naar Hardware and Sound en klik op Device manager.

go to the device manager and navigate to the driver

 • Vouw de . uit Disk Drives lijst
 • Dubbelklik op uw USB-stick en klik op Enable device
 • Klik Next en eindigen

Hoe Bestanden Herstellen van een Corrupte USB-Flashdrive?

Bestandssysteemfouten op USB-Drive Oplossen

Het bestandssysteem op de USB Stick Leeg maar Bestanden zijn er  van een map waarnaar wordt verwezen voor elke gegevenstransactie. Eventuele fouten in de bestandssystemen leiden ook tot beschadigde flashstations en resulteren in gegevensverlies. Hier leest u beschadigde bestanden usb stick terughalen op Windows 10 of Windows 11 kunt oplossen.

 • Ga naar This PC en klik met de rechtermuisknop op de ontoegankelijke pen drive en selecteer Properties
 • Klik op de Tools tabblad en selecteer Check optie

go to the error chceking tool properties

 • Controleer zowel de Automatically fix file system errors en Scan for and attempt recovery of bad sectors dozen
 • Klik op Start en het scanproces zal beginnen. Wacht tot het proces is voltooid en klik op Close

Notitie: Als uw systeem op een eerdere versie van Windows draait, zoals Windows XP, Windows Vista, Windows 7, enz. Volg deze stappen om uw bestandssysteemfouten van de USB-drive te herstellen.

 • Ga naar My Computer en klik met de rechtermuisknop op de ontoegankelijke pen drive en selecteer Properties
 • Klik op de Tools tabblad en selecteer Rebuild
 • Nadat het scanproces is gestart, wacht u tot de scan is voltooid en klikt u op Close
 • Werp uw pen drive uit met Safely Remove Option en sluit hem dan weer aan.

Als u wordt gevraagd om uw corrupte USB te formatteren, formatteer dan niet. In plaats daarvan, weet hoe een beschadigde flashdrive te repareren zonder te formatteren met gratis methoden gegeven in het gemarkeerde informatieve artikel.

Herstel Bestanden van een Beschadigde USB met Behulp van de Opdrachtprompt:

Opdrachtprompt kan een snelle maar effectieve oplossing zijn om verwijderde bestanden usb terughalen. Volg deze stappen zorgvuldig om fouten op te lossen en bestanden te herstellen van de corrupte USB-drive.

 • Plaats uw pen drive in de computer en druk op de Windows knop op het toetsenbord
 • In de Type here to search doos, typ cmd en klik op de Command Prompt app

go to the command prompt

 • Typ of kopieer en plak in het opdrachtvenster chkdsk G: /f. Vervangen G: met uw USB-driveletter,

type the command in the prompt window

 • Zodra het proces is voltooid, werpt u uw pen drive uit met Safely Remove Option en sluit hem weer aan.

Notitie: De mogelijkheid om usb stick bestanden terughalen met behulp van chkdsk is veel minder. De kans op beschadiging van de bestanden is ook groot als je niet weet wat je doet. Schakel over naar Remo Recover om de gegevens van de beschadigde flashdrive te herstellen met deze zelfverklarende tool.

Herstel Bestanden van een Corrupte USB-Flashdrive met Behulp van USB Recovery Software

Ja, u kunt effectief bestanden herstellen van uw beschadigde flashdrive met behulp van professionele corrupte USB-herstelsoftware. Over een professional gesproken USB-herstelsoftware, wat de beste USB-hersteltool is om een beschadigde flashdrive te herstellen?

Gebouwd met een krachtig data bestanden van kapotte usb stick halen, is Remo Recover de veiligste beschadigde USB-hersteltool. De tool onderscheidt zich van de massa door zijn zelfverklarende interface die je door het herstelproces leidt, zelfs als je niet zo technisch onderlegd bent of niet goed bent met gadgets.

Dus waar wacht je op? Snel downloaden Remo herstellen nu om bestanden van uw beschadigde USB effectief te herstellen.

Hoe bestanden te herstellen van corrupte USB drive?

 • Download, installeer en start de Remo USB gegevensherstel tool.
 • Selecteer uw beschadigde USB-station en klik op Scan om het proces van het herstellen van gegevens van de beschadigde flashdrive te starten. Als u uw USB niet kunt vinden, klikt u op de “Can’t find the drive?” optie.

select the drive from where you want to recover data

 • De tool begint de schijf te scannen om bestanden van corrupte USB te herstellen. Met Remo Recover kunt u de herstelde bestanden bekijken, zelfs wanneer de scan bezig is, klik gewoon op de Dynamic Recovery View.

click on dynamic recovery view

 • Zodra de scan is voltooid, kunt u een voorbeeld van uw herstelde bestanden bekijken vanaf de beschadigde USB. Dubbelklik gewoon op het bestand dat u wilt bekijken.

preview the files by double clicking on it

 • Selecteer de files die u wilt herstellen. Klik op de Recover knop en selecteer de location waar u de herstelde gegevens wilt opslaan.

select a location to save the recovered files

Zodra het gegevensbesparingsproces met succes is voltooid. U kunt de herstelde bestanden bekijken op de locatie die u hebt geselecteerd.

De tijdsduur voor het scanproces is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens op uw pen drive.

Herstel USB-drives met fysieke schade:

Als u denkt dat uw USB-station niet wordt weergegeven of niet wordt herkend vanwege fysieke schade, moet u deze snelle oplossingen proberen.

 • Probeer USB-drives aan te sluiten op andere USB-poorten
 • Verwijder vuil uit de poorten die mogelijk uw USB-verbinding blokkeren
 • Als geen van de bovenstaande methoden werkt, moet u mogelijk contact opnemen met een professionele hersteldienst

Laatste Woorden:

Alle bovengenoemde methoden zullen u Waar is de Prullenbak op USB? te repareren. Het wordt echter aanbevolen om voorbereid te zijn op toekomstige scenario’s voor gegevensverlies door regelmatig een back-up van gegevens te maken. Als je het artikel leuk vond, zorg er dan voor dat je het woord deelt en hieronder reageert als je vragen hebt.

Veel Gestelde Vragen

1. Hoe open ik bestanden op een beschadigd USB-station?

Wanneer uw USB-flashdrive beschadigd raakt. Meestal heb je geen toegang tot de schijf. Door de eerder in het artikel genoemde methoden te volgen, zoals het toewijzen van een stationsletter, wordt uw schijf toegankelijk. Het openen of openen van corrupte bestanden kan alleen worden gedaan met behulp van goede software voor gegevensherstel, zoals Remo Recover.

2. Hoe repareer je een beschadigde flashdrive zonder te formatteren?

Formatteren is de enige overgebleven optie om een corrupte flashdrive nieuw leven in te blazen als alle andere methoden mislukken. Door te formatteren wordt het bestandssysteem van uw schijf volledig gewist en wordt een nieuwe kopie van het bestandssysteem opnieuw geïnstalleerd.
Als u uw flashdrive niet wilt formatteren, raden we u aan dit artikel door te nemen om andere manieren te vinden om dit te doen repareer een USB-flashdrive zonder te formatteren.

3. Kan ik een beschadigde USB-flashdrive repareren zonder gegevens te verliezen?

Het antwoord is bijna altijd "NEE". Afhankelijk van de ernst van de corruptie kunnen de handmatige methoden al dan niet werken. Gegevensverlies is bijna onvermijdelijk, voor het geval u geen back-up heeft. Daarom raden we u aan eerst gegevens van uw beschadigde USB-flashdrive te herstellen met Remo Recover. Probeer dan de bovengenoemde methoden. 

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 410