Defragmenteren en Optimaliseren Windows 10 Harde Schijf

Soms worden bestanden op de harde schijf van de Windows 10 gefragmenteerd en voor uw computer is het tijdrovend om de verschillende plaatsen op uw harde schijf te controleren. Als gevolg hiervan wordt het prestatieniveau van de computer verlaagd. Als u het Windows 10-systeem efficiënter wilt laten werken, moet u het optimaliseren en harde schijf defragmenteren Windows 10.

Net als andere besturingssystemen kiest Windows 10 automatisch de optimalisatie die bij uw schijf past. Standaard wordt Optimize Drives Utility automatisch volgens een wekelijks schema uitgevoerd op het tijdstip dat is ingesteld voor automatisch onderhoud. Maar u kunt schijven op uw pc ook handmatig optimaliseren!

Hoe defragmenteren en optimaliseren Windows 10 harde schijf?

Wanneer u dit hulpprogramma uitvoert om de vaste schijf te defragmenteren Windows 10, worden de verspreide bestanden opnieuw gerangschikt en bezetten ze de ruimte naast de opslaglocatie. Dit ordelijke beheer van bestanden op de harde schijf kost veel minder tijd om de bestanden te lezen en te schrijven. Als gevolg hiervan wordt het prestatieniveau van Windows 10 PC verhoogd met de verhoogde snelheid van gegevensoverdracht.

Na het gebruik van deze tool, merkt u een verbetering van de opstarttijd van bestanden en applicaties die beschikbaar zijn op de harde schijf.

Hoe vaak is defragmentatie vereist voor uw computer?

Eigenlijk is er geen specifieke set regels of nummers om een ​​harde schijf te defragmenteren, maar het zou goed zijn als je de schijf defragmenteert wanneer het fragmentatieniveau tussen 5-7% ligt. Ook moet u defragmentatie uitvoeren wanneer u enige traagheid in het besturingssysteem constateert.

Hoe optimaliseren en defragmenteren Windows 10 harde schijf?

Een van de gemakkelijkste manieren om optimaliseren en harde schijf defragmenteren Windows 10 is om Defrag in het zoekvak te typen en de optie Defragmenteren en Stations optimaliseren te kiezen.

De volgende methode om Optimize Drives Utility te openen is via het Configuratiescherm.

  • Open het Configuratiescherm op uw computer
  • Ga naar de optie Systeem en beveiliging
  • Klik in het venster Systeem en beveiliging op Defragmenteren en optimaliseer de optie Drives onder Systeembeheer
  • Selecteer het station dat u wilt defragmenteren en klik op de optimalisatieknop om het proces te starten
  • Haast je niet! Laat Windows 10 het proces voltooien

Analyse van de schijfstations van Windows 10

In de vensters Optimize Drives vindt u nog een optie samen met Optimize, Analyse genoemd. Dit is een alternatief voor Optimize, dat kan worden gebruikt om de harde schijf te analyseren.

Wanneer u op deze knop klikt, analyseert de Optimize Drives-tool het geselecteerde station en ziet u vervolgens het percentage fragmentatie op dat station.

Afhankelijk van deze informatie kunt u eenvoudig beslissen of u de harde schijf wilt defragmenteren.

Het proces plannen – Schijfdefragmentatie

Het proces van schijfdefragmentatie Windows 10 wordt standaard eenmaal per week ingesteld. U kunt het proces echter dagelijks en maandelijks plannen met behulp van Optimize Drives. Klik hiervoor eerst op Instellingen wijzigen in het gedeelte Schemaoptimalisatie. Vanuit het volgende venster krijgt u de optie om te schakelen tussen maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse opties. Controleer ook of de optie Uitvoeren op een schema is ingeschakeld. Zodra u op de knop Kiezen klikt, betekent dit dat u een schijf hebt geselecteerd die u wilt opnemen in het schema Defragmentatie.

Een belangrijke opmerking over Solid State Drives (SSD’s)!

Omdat SSD’s een andere bestandsindeling hebben, een goede lees- en schrijfsnelheid hebben en niet vertragen zoals traditionele harde schijven, hoeven SSD’s niet gefragmenteerd te worden. Defragmentatie kan hun levensduur verminderen. Zelfs u kunt een SSD-schijf opnemen voor het optimalisatieschema.

Als Systeemherstel echter is ingeschakeld op Windows 10, wordt het SSD-station automatisch gedefragmenteerd als het voelt dat het moet worden gedaan. U kunt Windows 10 gebruiken om met deze instelling om te gaan, omdat deze beter weet wat goed is voor uw computer.

Net als defragmentatie en optimalisatie is er nog een aspect genaamd Opmaak die bijdraagt ​​aan het versnellen van uw computer en de snelheid van externe opslagapparaten. Nou, formatteren is een goed idee. Maar soms verliest u uw waardevolle gegevens als u geen back-up hebt gemaakt voordat u formatteerde. Dus het onderhouden van back-ups is een verstandig idee!

U kunt ook leren hoe u gegevens terugkrijgt van een geformatteerde externe harde schijf met de hulp van Remo Hard Drive Recovery Software en klaart de klus in een paar eenvoudige stappen.

 

Defragmenteren en Optimaliseren Windows 10 Harde Schijf was last modified: mei 24th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*