Geen Opstartschijf Gedetecteerd of de Schijf is Defect Fout Reparatie

3 minutes read

Vraagt u zich af hoe u de fout Geen opstartschijf gedetecteerd in Windows kunt oplossen. In dit artikel vindt u manieren om de fout snel op te lossen. Gebruik in het geval van gegevensverlies tijdens het proces een betrouwbare tool voor gegevensherstel, zoals Remo Hard Drive Data Recovery-tool om moeiteloos gegevens te herstellen.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

De computer controleert de harde schijf of het SSD-station op opstartinformatie wanneer deze opstart. Het werkt op basis van de ontvangen informatie om het besturingssysteem op te starten. Maar als de computer geen besturingssysteem of geldige opstartinformatie op de harde schijf / SSD kan vinden, krijgt u een foutmelding met de melding - Er is geen opstartschijf gedetecteerd of de schijf is defect.Geen opstartschijf gedetecteerd schijf defect.

Hoe deze foutmelding op te lossen? Wij vertellen het je. Lees verder voor de oplossingen om dit probleem op te lossen:

Fix 1: Controleer of de harde schijf of SSD goed is aangesloten

Als de verbinding tussen de harde schijf / SSD en de computer niet goed is, kan het systeem er geen toegang toe krijgen om opstartinformatie te ontvangen. Dit resulteert in de foutmelding. Open dus de behuizing van de computer, koppel de schijf los van het systeem, reinig alle aansluitingen en poorten en sluit de schijf opnieuw aan op het systeem. Zorg ervoor dat de aansluitingen goed vast zitten. Start nu de computer op en kijk of het probleem bestaat.Geen opstartschijf gedetecteerd.

Fix 2: kijk of de schijf defect is

Deze fout kan hoogstwaarschijnlijk te wijten zijn aan een defecte SSD of harde schijf, omdat de fout aangeeft dat de opstartschijf defect is. Om dit te controleren, sluit u de schijf aan op een andere reeds opgestarte computer en kijkt u of u toegang hebt tot de inhoud.Er is geen opstartschijf gedetecteerd.

Fix 3: schone installatie van Windows

Als de bovenstaande methoden niet werken, betekent dit dat de opstartschijf van de computer niet defect is, maar dat het besturingssysteem of de opstartinformatie die op de opstartschijf stond, kan worden gewist. Als dit het geval is, is de beste oplossing om Windows helemaal opnieuw te installeren. Wees echter voorzichtig dat een schone installatie van Windows leidt tot gegevensverlies.

Als u gegevens bent kwijtgeraakt na een schone installatie, kunt u deze Windows Recovery-tool gebruiken om uw bestanden te herstellen. Het helpt om gegevens ophalen van niet-detecteerbare harde schijf, ontoegankelijke schijf, geformatteerde schijf, enzovoort. Niet alleen dat, zelfs bestanden van beschadigde, beschadigde of opnieuw geformatteerde partities kunnen gemakkelijk worden hersteld. Het ondersteunt ook RAID-gegevensherstel, bestandsherstel na herpartitionering, RAW-schijfherstel, enzovoort.

About the Author: Remo Software