Hoe kan ik Laptop Harde Schijf Aansluiten op Desktop?

Laptop- en desktopcomputers werden beschouwd als het belangrijkste brainstorm van het moderne tijdperk. Deze twee dingen betaalden platforms voor zowel hun ontwikkeling als de ontwikkeling van de industrie. Hoewel ze op elkaar lijken, verschillen de fysieke componenten in grootte en andere factoren om de gebruiker te troosten op zijn ernstige grensniveaus.

De harde schijven die worden gebruikt in laptops kunnen worden onderverdeeld in drie IDE-, SATA- en solid-state drives (SSD en SSHD). Hoewel deze schijven over het algemeen in deze generatie worden aangetroffen, ligt de grootste moeilijkheid bij de desktop-moederborden. Alleen als het moederbord ondersteunt en de mogelijkheid biedt om de harde schijf aan te sluiten, is het alleen mogelijk om het te verbinden. Er zijn kansen dat een laptop ernstig kan beschadigen en moet worden uitgevoerd hdd gegevens herstel.

Obstakels:

Moederborden van vroeger die PS2-connector of add-on-ondersteuning gebruiken om andere hardwarecomponenten aan te sluiten, zijn niet geschikt voor laptop-harde schijven. Ze hebben geen voorziening om de laptop-harde schijven te accepteren en ondersteunt een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van slechts 100 Mbps. Het moederbord moet minimaal IDE- en SATA-compatibiliteit hebben om laptop-harde schijven te verbinden. Het is een complex proces om SATA- en SSD-laptop-harde schijven op moederborden aan te sluiten met alleen IDE-compatibiliteit.

Betrokken technieken:

De laptop-harde schijven kunnen eenvoudig met connectoren op de moederborden van het bureaublad worden aangesloten. Deze connectoren en adapters zijn niets anders dan de seriële bussen en synchrone apparaten om laptop-harde schijven met moederborden te verbinden. De harde schijven kunnen op twee manieren worden verbonden.

 1. Direct met het moederbord
 2. Via USB-apparaten

Dit hangt af van de gebruikte connectors en adapters. Stel dat als het moederbord geen USB-ondersteuning heeft, je IDE kunt gebruiken om IDE, SATA naar IDE en SSD naar IDE-type connectoren te linken. Als het bord usb ondersteunt, is verbinding geen ingewikkeld probleem en hoeft de CPU-kast en bedradingsmaterialen niet te worden geopend.

Stappen:

Voordat u begint, moet u de pc uitschakelen en de voedingskaarten uit de stopcontacten verwijderen, omdat hierdoor de ductiele componenten kunnen worden beschadigd.

 • Verwijder de harde schijf van de laptop
 • Zoek het type harde schijf uit het label
 • Controleer op pc-moederbordspecificaties
 • Koop de connector of adapter die nodig is
 • Sluit de harde schijf correct aan met de adapter en het moederbord van de pc
 • Controleer in het BIOS op de aangesloten harde schijf

Wijzig de jumpers op de harde schijf of wijzig de prioriteit van het eerste opstartapparaat om de harde schijf van de laptop te koppelen als niet-opstartbaar opslagapparaat.

(Jumper – een minuut mechanische component in HDD die het moederbord aangeeft of deze primair of secundair is)

De snelheid van de gegevenstoegang en -herkomst hangt af van het moederbord van de desktop en de processorsnelheid, omdat de harde schijf slechts een secundair opslagapparaat is en het volledige besturingselement op de desktop-pc staat. De belangrijkste nadelen van het gebruik van USB via een directe verbinding met het moederbord zijn

 • Schijfeenheden die via USB zijn opgestart, worden niet meteen opgestart en vereisen een handmatige wijziging van de instellingen in het BIOS
 • De werkelijke snelheid van de schijf wordt niet bereikt vanwege het langzame en onstabiele synchronisatieproces

Typen connectoren en adapters:

Tegenwoordig zijn ze tegen lage kosten beschikbaar in pc-warehousewinkels en e-commerce websites. Hier wordt het type weergegeven op basis van de functionaliteit. Ze zijn IDE tot IDE, IDE tot SATA, IDE tot USB, SATA tot IDE, SATA tot SATA, SATA tot USB, SSD tot IDE en SSD tot SATA.

Voordelen:

 • Op het moment dat het herstel van gegevens van de beschadigde laptop met behulp van data recovery-software.
 • Hoewel de laptop maximaal is beschadigd en niet kan worden vervangen, is de verbinding van de harde schijf met de desktop pc efficiënt.
 • Extra schijfopslagruimte

Nadelen:

 • De laptop kan een besturingssysteem bevatten dat geheel anders is. Er verschijnt een master-slaafprobleem bij het rechtstreeks verbinden met het moederbord
 • De desktop-pc die USB-poorten gebruikt in uitbreidingskaarten biedt geen goede ondersteuning voor laptop HDD naar USB
 • Het is moeilijk om connectoren en adapters voor de harde schijf van een laptop te vinden met eSATA- en mSATA-technologieën
 • Master slaaf verwarring bij het opstarten van twee verschillende harde schijven met verschillende besturingssystemen

Waarschuwingen:

In alle connectors die de IDE-harde schijf ondersteunen, moet minimaal IDE 2,5 en hoger zijn. En als het moederbord alleen IDE ondersteunt, dan moet het compatibel zijn met IDE 3.5 anders zal het proces eindigen in aanvallen.

Als u de laptop HDD met desktop verbindt om gegevens te herstellen, gebruik dan een krachtige tool zoals Remo Data Herstel Software om gegevens te herstellen. Aangezien een toepassing van derden compatibel is met aangesloten schijven. De herstelsoftware kan bijvoorbeeld worden ontwikkeld voor alleen harde schijven van het SATA-type of de software biedt geen ondersteuning voor beschadigde harde schijven, enz.

 

Hoe kan ik Laptop Harde Schijf Aansluiten op Desktop? was last modified: December 6th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*