Hoe kan ik Laptop Harde Schijf Aansluiten op Desktop?

6 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

In dit artikel vind je de stappen om de harde schijf van een laptop veilig op een desktop aan te sluiten. Je leert over de verschillende adapters of connectoren die kunnen worden gebruikt om de harde schijf van een laptop op de desktop aan te sluiten en je leert ook over de voor- en nadelen van het proces.laptop harde schijf aansluiten op PC

Laptop- en desktopcomputers werden beschouwd als de slimste van de moderne tijd. Deze twee dingen betaalden platforms voor zowel hun ontwikkeling als de ontwikkeling van de industrie. Hoewel ze op dezelfde manier werken, verschillen de fysieke componenten qua grootte en andere factoren om de gebruiker op zijn ernstige grensniveaus te troosten.

How to Connect Laptop Hard Drive to a Desktop?

De harde schijven die in laptops worden gebruikt, kunnen worden onderverdeeld in drie IDE-, SATA- en solid-state schijven (SSD en SSHD). Hoewel deze schijven over het algemeen in deze generatie worden aangetroffen, ligt de grootste moeilijkheid bij de desktop-moederborden. Alleen als het moederbord ondersteuning biedt en een optie biedt om de harde schijf aan te sluiten, is het alleen mogelijk om deze aan te sluiten. Er is een kans dat een laptop ernstig beschadigd raakt en gegevensherstel op de harde schijf moet uitvoeren.Harde schijf van laptop op PC aansluiten.

Obstakels bij het aansluiten van de harde schijf van een laptop op een desktop:

Moederborden van vroeger die gebruik maken van PS2 connector of add-on-ondersteuning om andere hardwarecomponenten aan te sluiten, zijn niet geschikt voor harde schijven van laptops. Ze hebben niet de mogelijkheid om de harde schijven van de laptop te accepteren en ondersteunen een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van slechts 100 Mbps. Het moederbord zou moeten hebben IDE and SATA minimaal compatibiliteit om harde schijven van laptops aan te sluiten. Het is een complex proces om SATA- en SSD-laptopharde schijven aan te sluiten op moederborden met alleen IDE-compatibiliteit.

Technieken die betrokken zijn bij het aansluiten van de harde schijf op de desktop.

De harde schijven van de laptop kunnen eenvoudig worden aangesloten op de desktop-moederborden met behulp van connectoren. Deze connectoren en adapters zijn niets anders dan seriële bussen en synchrone apparaten om laptop harde schijven op moederborden aan te sluiten. De harde schijven kunnen op twee manieren worden aangesloten.Harde schijf uit laptop aansluiten op PC

 1. Rechtstreeks met het moederbord
 2. Via USB-apparaten

Het hangt af van de gebruikte connectoren en adapters. Stel dat als het moederbord geen USB-ondersteuning heeft, u IDE-naar-IDE-, SATA-naar-IDE- en SSD-naar-IDE-type connectoren kunt gebruiken om te koppelen. Als het bord USB ondersteunt, is de verbinding geen ingewikkeld probleem en hoeft u de CPU-kast en bedrading niet te openen.Harde schijf desktop aansluiten op laptop.

Stappen om de harde schijf op het bureaublad aan te sluiten:

Voordat u begint, moet u de pc uitschakelen en de netsnoeren uit de stopcontacten halen, omdat dit de ductiele componenten kan beschadigen.

 • Verwijder de harde schijf uit de laptop
 • Zoek het type harde schijf op het label
 • Controleer de specificaties van het pc-moederbord
 • Koop de connector of adapter die nodig is
 • Sluit de harde schijf correct aan op de adapter en het moederbord van de pc
 • Controleer de aangesloten harde schijf in BIOS

Wijzig de jumpers op de harde schijf of wijzig de prioriteit van het eerste opstartapparaat om de harde schijf van de laptop te koppelen als een niet-opstartbaar opslagapparaat.

(Jumper - een minuscuul mechanisch onderdeel in HDD dat aangeeft of het moederbord primair of secundair is)

De snelheid van de gegevenstoegang en het ophalen is afhankelijk van het moederbord van de desktop en de processorsnelheid, omdat de harde schijf slechts een secundair opslagapparaat is en de volledige controle op de desktop-pc ligt. De belangrijkste nadelen van het gebruik van USB via een directe verbinding met het moederbord zijn:

 • Schijven die via USB zijn opgestart, kunnen niet gemakkelijk worden opgestart. Het vereist een handmatige wijziging van de instellingen in het BIOS.
 • De werkelijke snelheid van de omvormer wordt niet bereikt vanwege het langzame en onstabiele synchronisatieproces.

Typen connectoren en adapters:

Tegenwoordig zijn ze beschikbaar om tegen lage kosten te bundelen in pc-hardwarewinkels en e-commercewebsites. Hier wordt het type weergegeven op basis van zijn functionaliteit. Zij zijn IDE to IDE, IDE to SATA, IDE to USB, SATA to IDE, SATA to SATA, SATA to USB, SSD to IDE, en SSD to SATA.

Voordelen van het aansluiten van de harde schijf van een laptop op een desktop:

 • Op het moment van gegevensherstel van de beschadigde laptop met behulp van software voor gegevensherstel.
 • Hoewel de laptop maximaal is beschadigd en niet kan worden vervangen, zal de verbinding van de HDD met de desktop-pc efficiënt zijn.
 • Extra schijfruimte

Nadelen:

 • De laptop kan een heel ander besturingssysteem bevatten. Er lijkt een master-slave-probleem te zijn bij rechtstreekse verbinding met het moederbord
 • De desktop-pc die USB-poorten in uitbreidingskaarten gebruikt, biedt geen goede ondersteuning voor laptop HDD naar USB
 • Het is moeilijk om connectoren en adapters te vinden voor de harde schijf van een laptop met eSATA- en mSATA-technologieën
 • Master-slave-verwarring bij het opstarten van twee verschillende harde schijven met verschillende besturingssystemen

Waarschuwingen:

Alle connectoren die IDE-harde schijven ondersteunen, moeten minimaal zijn IDE 2.5 en hoger. En als het moederbord alleen IDE ondersteunt, dan moet dat wel zijn IDE 2.5 compatibel, anders eindigt het proces in aanvallen.

Als u de harde schijf van de laptop verbindt met de desktop om gegevens te herstellen, gebruik dan een krachtige tool zoals Remo Data Herstel Software om gegevens te herstellen. Omdat sommige toepassingen van derden niet compatibel zijn met aangesloten schijven. De herstelsoftware kan bijvoorbeeld alleen zijn ontwikkeld voor harde schijven van het SATA-type of de software biedt geen ondersteuning voor door het besturingssysteem beschadigde harde schijven, enz.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software