Gegevensherstel op externe harde schijf - Een ultieme gids 2024

17 minutes read

Bent u op zoek naar herstel van een externe harde schijf? Gebruik Remo Recover, een gebruiksvriendelijke tool om gegevens van een externe harde schijf te herstellen. Deze tool werkt met geavanceerde algoritmen voor gegevensherstel om herstel van de externe harde schijf uit te voeren onder verschillende scenario’s voor gegevensverlies. Zoals verwijderen, corruptie, formatteren, enz. Probeer deze tool en herstel nu al uw foto’s, video’s, audiobestanden, documenten en nog veel meer!

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Een externe harde schijf is een opslagapparaat dat wordt gebruikt om een back-up van uw bestanden te maken. Het wordt ook gebruikt als middel om de opslagcapaciteit van de computer uit te breiden. Als u te maken krijgt met gegevensverlies op de externe harde schijf, verliest u al uw back-ups die over meerdere jaren zijn verzameld.

Als u gegevens bent kwijtgeraakt, hoeft u zich geen zorgen te maken! Al uw gegevens van een externe harde schijf kunnen eenvoudig worden hersteld. Dit artikel is het meest geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar gratis manieren om gegevens van externe harde schijven te herstellen onder meerdere scenario's, zoals formatteren, verwijderen, corruptie en nog veel meer. Als u iemand bent die op zoek is naar de snelste en veiligste manier om uw externe harde schijf te herstellen, vindt u hier een speciaal gedeelte waarin wordt besproken hoe u gegevens van een externe harde schijf kunt herstellen met behulp van een professionele hersteltool voor harde schijven.

Wat leert u in deze herstelgids voor externe harde schijven?

Redenen voor defecten aan externe harde schijven

 1. Human Error: Menselijke fouten zijn een van de meest voorkomende redenen voor het verlies van gegevens van een externe harde schijf. Er zijn verschillende gevallen waarin u per ongeluk bestanden kwijt kunt raken, zoals per ongeluk formatteren, verwijderen, enz.
 2. Virus-infection: Als u uw externe harde schijf aansluit op een computer die is geïnfecteerd met een ernstig virus of malware, is de kans groot dat u uw bestaande gegevens daarop kwijtraakt.   
 3. Unexpected Power Surge: Een probleem met een stroomstoot resulteert niet alleen in een scenario voor gegevensverlies, maar beschadigt ook uw externe harde schijf. Een extreme stijging van de spanning kan uw schijf op elk moment kapot maken. Tijdens een stroompiekprobleem kunt u de externe harde schijf loskoppelen van uw computer voordat u gegevens verliest. 
 4. Failed System Update: Elke mislukte systeemupdate terwijl de externe harde schijf in gebruik is, kan resulteren in een scenario voor gegevensverlies. Soms kan het uw externe harde schijfgegevens zoals video's, documenten, enz. beschadigen.
 5. System Crash: Een systeemcrash of een mislukte herinstallatie van het besturingssysteem wanneer uw externe harde schijf op de pc is aangesloten, kan resulteren in een scenario voor gegevensverlies.  
 6. Corruption or Drive Errors: Fouten op de externe harde schijf, zoals het niet kunnen formatteren van de schijf, de schijf wordt niet gedetecteerd, bestandssysteemfouten, enz., kunnen resulteren in een krachtige formattering van de schijf. Dit kan op zijn beurt leiden tot gegevensverlies als u geen back-up heeft gemaakt.
 7. Physical Damage: Als u een ongewoon geluid, zoals een klikgeluid, van uw externe harde schijf hoort, is dit een duidelijke indicatie dat uw schijf zich in een abnormale staat bevindt. Dit kan te wijten zijn aan fysieke schade of slijtage van een extern onderdeel van de harde schijf.

Tips om gegevens van een externe harde schijf te herstellen

 1. Stop met het gebruik van uw externe harde schijf zodra u gegevens verliest totdat u geen herstel uitvoert.
 2. Voeg geen bestanden toe op uw externe harde schijf en werk deze ook niet bij. Dit is om te voorkomen dat de bestanden die moeten worden hersteld, worden overschreven.
 3. Gebruik geen onbetrouwbare methoden of hulpmiddelen om gegevens op de externe harde schijf te herstellen. Dit kan leiden tot permanente verwijdering of kan gegevens beschadigen.
 4. Maak regelmatig een back-up van uw belangrijke externe harde schijfgegevens naar een ander apparaat of cloudopslag zoals Google Drive.
 5. Verwijder uw externe harde schijf niet op onjuiste wijze.
 6. Voer een scan uit voordat u uw externe harde schijf op uw computer gebruikt.
 7. Sluit uw schijf niet aan op met virussen geïnfecteerde computers.
 8. Houd uw Windows Defender- of antivirussoftware up-to-date.
 9. Gebruik betrouwbare software voor gegevensherstel, zoals Remo Recover om gegevens op de externe harde schijf te herstellen.
 10. Koppel uw externe harde schijf los of verwijder deze wanneer u het eerste teken van een stroompiek ziet.

Hoe gegevens herstellen van een externe harde schijf?

In dit gedeelte hebben we drie verschillende delen van de informatie behandeld. Het eerste deel gaat over gratis en betrouwbare manieren om gegevens van een externe harde schijf te herstellen. Het tweede deel bevat informatie over de professionele hersteltool voor externe harde schijven die u kunt gebruiken in geval van permanent gegevensverlies. En in het laatste deel hebben we besproken wat u moet doen als uw harde schijf fysiek beschadigd of kapot is, om gegevens ervan te herstellen.

Deel 1: Maak gebruik van gratis methoden:

OpdrachtpromptOm gegevens te herstellen van een corrupte externe harde schijf
Items zichtbaar makenOm ontbrekende bestanden van een externe harde schijf te herstellen
Installeer de apparaatstuurprogramma's opnieuw Om het probleem met de externe harde schijf niet gedetecteerd op te lossen

1. Opdrachtprompt - Herstel logische corruptie

Wanneer u gegevens van uw externe harde schijf verliest als gevolg van corruptie, kunt u CHKDSK gebruiken. Het is een gratis Windows-hulpprogramma om corruptie van het bestandssysteem vanaf elk opslagapparaat, zoals een externe harde schijf, te herstellen.

Als u geen toegang heeft tot uw schijf, voert u de opdrachtpromptfunctie uit op Windows 11/10, die mogelijke fouten op uw externe harde schijf identificeert en repareert. Nadat de opdrachtprompt is voltooid, wordt er een nieuwe map in .chk-bestandsindeling gemaakt met uw verloren gegevens. Door het .chk-bestandsformaat te wijzigen naar het oorspronkelijke bestandsformaat, hebt u toegang tot uw bestanden vanaf de externe harde schijf.

Stappen om de opdrachtprompt uit te voeren om een corrupte externe harde schijf te repareren:

 • Type cmd in uw Windows-zoekvak.
type cmd in the search box
 • Open de opdrachtprompt door het Run as Administrator keuze.
type the chkdsk command
 • Na voltooiing van de opdrachtprompt worden alle logische problemen met betrekking tot uw externe harde schijf opgelost. En u hebt er eenvoudig toegang toe tot uw verloren gegevens.

2. Maak ontbrekende of verloren bestanden zichtbaar op de externe harde schijf

In de meeste gevallen zou u kunnen denken dat u daadwerkelijk gegevens van uw externe harde schijf bent kwijtgeraakt als gevolg van corruptie of om een andere reden. Maar dat kan te wijten zijn aan het feit dat bestanden verborgen raken. In dergelijke gevallen kunt u bestanden zichtbaar maken in haal ontbrekende gegevens terug van een externe harde schijf.

Stappen om bestanden zichtbaar te maken van de externe harde schijf:

Windows 11:

 • Open de Verkenner op uw Windows 11 door op de knop te drukken Windows En sleutels in één keer.
 • Ga naar de externe harde schijf waarop u bestanden bent kwijtgeraakt en klik op de View keuze.
click on view tab
 • Onder de Show optie, selecteer Hidden items om toegang te krijgen tot ontbrekende bestanden op de externe harde schijf.

Windows 10:

 • Sluit uw externe harde schijf aan en open File Explorer vanuit de taakbalk.
 • Selecteer de View tabblad en klik op Options.
click on view tab
 • Selecteer de View tabblad, kies Show hidden files, folders, and drives, en klik OK.
click on show hidden files

3. Installeer de apparaatstuurprogramma's opnieuw - Niet gedetecteerd Externe harde schijf

Als uw externe harde schijf niet compatibel is met uw Windows-computer of niet goed functioneert, kunt u proberen de stuurprogramma's opnieuw te installeren naar de nieuwste versie. Dit helpt u bij het repareren van de externe harde schijf herkent of detecteert geen problemen.

 • Type Device Manager in het zoekvak en open het.
open device manager
 • Vouw de Disk drives optie om uw externe harde schijf te vinden.
 • Klik met de rechtermuisknop op de externe harde schijf en selecteer Uninstall apparaat.
uninstall the device
 1. Restart de pc. Zodra het is voltooid, worden de nieuwste stuurprogramma's automatisch opnieuw geïnstalleerd.

Deel 2: Met behulp van een professionele tool voor gegevensherstel

Om gegevens van een externe harde schijf te herstellen heeft u een van de beste herstelprogramma's voor externe harde schijven zoals Remo herstellen.

Remo Recover is een gebruiksvriendelijke tool ontworpen om gegevens herstellen van een harde schijf en diverse andere opslagapparaten zoals een externe harde schijf, SSD, SD-kaart, USB-drive en nog veel meer. Deze tool werkt met geavanceerde algoritmen voor gegevensherstel om verloren of verwijderde bestanden van een externe harde schijf met eenvoudige klikken te herstellen.

use-remo-recover-to-recover-data-from-external-hard-drive

Deze tool wordt zeer erkend en gedownload door meer dan 15 miljoen gebruikers over de hele wereld. Het biedt 24/7 gratis technische ondersteuning en helpt u bij het herstellen van gegevens van verschillende merken externe harde schijven. Zoals WD Elements draagbare schijf, Seagate Game Drive/draagbare schijf, Maxone 500GB Ultra Slim Drive, Toshiba Gaming/Canvio Basics draagbare schijf, Silicon Power draagbare externe harde schijf, SanDisk Extreme draagbare externe SSD, WD draagbare gamingdrive, Samsung T5 draagbare SSD , en nog veel meer.

Voordelen van het gebruik van Remo Recover-software:

 1. De tool werkt met de Deep Scan functie om gegevens te herstellen van een externe harde schijf die beschadigd is, beschadigd, geformatteerd, niet herkend of niet gedetecteerd.
 2. Remo herstellen werkt met een read-only mode interface om verwijderde of verloren bestanden/partities van een harde schijf te herstellen. Dit zorgt voor veilig gegevensherstel op de externe harde schijf zonder wijziging van de originele inhoud.
 3. Deze externe harde schijf hersteltool ondersteunt de recovery of more than 300 file formats zoals foto's, onbewerkte afbeeldingen, documenten, video's, audiobestanden en meer.
 4. Remo herstellen supports various file systems zoals exFAT, NTFS, FAT32, FAT, enz. Bovendien is het compatibel met de nieuwste versies van Windows- en Mac-besturingssystemen, waaronder Windows 11/10 en macOS Monterey/Big Sur.
 5. De tool biedt een free preview van herstelde foto's of video's. Dit kan u helpen het herstelresultaat te beoordelen voordat u ze op de gewenste locatie opslaat.

Stappen om herstel van externe harde schijven uit te voeren met Remo Recover-software

Stap 1: Downloaden en installeer Remo Recover op uw Windows- of Mac-computer en sluit uw externe harde schijf erop aan.

Stap 2: Selecteer in het hoofdscherm de externe harde schijf waarvan u gegevens wilt herstellen.

Opmerking: Als u de schijf niet kunt vinden, kunt u de optie selecteren Can’t find the drive.

select-the-external-hard-drive

Stap 3: Klik op de Scan optie om het scanproces te starten.

click-on-the-scan-button-to-start-the-scanning-process

Opmerking: Zodra de Quickscan is voltooid, start de tool automatisch Deep Scan. je kunt op klikken Dynamic Recovery View om de herstelresultaten te zien.

use-dynamic-recovery-view-to-recover-data-from-external-hard-drive

Stap 4: Ga naar de Lost and Folder Files in de Tree structure en vind uw verloren bestanden op de externe harde schijf.

Stap 5: Selecteer ten slotte de verloren bestanden die u wilt herstellen en klik op de Recover optie om de herstelde bestanden terug te krijgen naar de gewenste locatie. 

Deel 3: Gegevensherstelservice

Onder verschillende scenario's voor gegevensverlies, variërend van het per ongeluk verwijderen tot beschadiging van de externe harde schijf, hebt u begrepen hoe u gegevens kunt herstellen met behulp van handmatige methoden of herstelsoftware voor externe harde schijven. Het herstellen van gegevens van een fysiek beschadigde externe harde schijf is echter niet zo eenvoudig. Het is een uitdaging als u de bovenstaande probleemoplossing gebruikt.

Wanneer uw externe harde schijf fysiek kapot of beschadigd is, kunt u er geluid uit horen. Dit geeft aan dat uw gegevens die erop zijn opgeslagen, gevaar lopen. Tijdens slijtage van de externe harde schijf is het herstellen van gegevens een uitdagende taak. Zorg er daarom voor dat u een back-up van al uw bestanden heeft gemaakt.

Als u gegevensverlies ervaart door een kapotte externe harde schijf, neem dan contact op met een gecertificeerde dataherstelservicespecialist. Een van de beste manieren om een betrouwbare dienstverlener te selecteren, is door niet alleen de herstelkosten als de enige factor te beschouwen. U kunt ook zoeken naar verschillende parameters, zoals jarenlange ervaring met gegevensherstelservice, het aantal opgeloste gevallen, locatie of gemakkelijke toegang tot het gegevensherstelservicecentrum, gegevensprivacy en nog veel meer.

Bovendien brengt een betrouwbare dienstverlener voor gegevensherstel de herstelkosten in rekening, afhankelijk van vele factoren, zoals de hoeveelheid gegevens die moet worden hersteld, de gezondheid van uw schijf, de complexiteit van het gegevensverliesscenario, enz. 

Enkele populaire merken externe harde schijven ondersteund door Remo Recover

MerkBeschrijvingOplossing
SeagateEen toonaangevende fabrikant van betrouwbare en hoogwaardige harde schijven, bekend om hun uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies. Ze bieden een breed scala aan harde schijven voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van de harde schijf van Seagate.
Western DigitalEen bekend merk harde schijven dat opslagoplossingen met hoge capaciteit biedt voor desktops, laptops en bedrijfstoepassingen. Ze staan bekend om hun innovatieve technologieën en betrouwbare producten, zoals hun NAS (network-attached storage) harde schijven die naadloze en veilige toegang tot uw gegevens bieden.Klik hier om gegevens herstellen van westerse digitale harde schijven..
ToshibaEen populair merk harde schijven dat bekend staat om zijn krachtige en betrouwbare opslagapparaten. Ze bieden een reeks harde schijven voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om perform Toshiba harde schijf herstel.
HitachiEen gerenommeerde fabrikant van harde schijven die hoogwaardige, betrouwbare en innovatieve technologieën in hun producten levert. Ze bieden een reeks harde schijven voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van harde schijven van Hitachi.
Kingston TechnologyEen toonaangevende fabrikant van hoogwaardige solid-state drives (SSD's) en andere geheugenproducten. Ze bieden een breed scala aan SSD's voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van Kingston SSD.
SamsungEen bekend merk dat hoogwaardige solid-state drives (SSD's) en andere geheugenproducten produceert. Ze bieden een reeks SSD's voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van Samsung-harde schijven..
CrucialEen vertrouwd merk dat hoogwaardige solid-state drives (SSD's) en geheugenproducten produceert. Ze bieden een reeks SSD's voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van Crucial SSD.
SanDiskSanDisk produceert hoogwaardige solid-state drives (SSD's) en geheugenproducten. Ze bieden een reeks SSD's voor desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van SanDisk-harde schijven/SSD's.
IomegaIomega staat bekend om hoogwaardige externe harde schijven en netwerkopslagoplossingen. Ze bieden een scala aan producten voor thuis en zakelijk gebruik.Klik hier om gegevens herstellen van Iomega-harde schijven.
FujitsuEen fabrikant van krachtige en betrouwbare harde schijven voor diverse toepassingen, waaronder desktops, laptops en zakelijke opslagoplossingen.Klik hier om gegevens herstellen van Fujitsu-harde schijven.
LaCieLacie is ook een populaire fabrikant van hoogwaardige externe harde schijven en opslagoplossingen voor creatieve professionals en bedrijven. Ze bieden een reeks producten met geavanceerde functies en strakke ontwerpen.Klik hier om gegevens herstellen van LaCie-harde schijven..
Tafel: Merken harde schijven ondersteund door Remo Recover.

Lees ook: Back-up van bestanden naar een externe harde schijf. Als u een probleem ondervindt met betrekking tot het back-uppen van bestanden, klikt u op de link om vrijelijk toegang te krijgen tot de inhoud,

Veel Gestelde Vragen

Kunnen gegevens worden hersteld van een beschadigde externe harde schijf?

Ja, gegevens kunnen worden hersteld van een beschadigde externe harde schijf. Wanneer u een kleine beschadiging op de externe harde schijf hebt opgelopen, gebruikt u de opdrachtpromptfunctie om gegevens te herstellen. Maar als uw schijf ernstig beschadigd is of volledige gegevens op de externe harde schijf wil herstellen, gebruik dan Remo Recover-software.

Kan een bestand worden hersteld van een defecte externe harde schijf met Remo Recover?

Ja, u kunt bestanden herstellen van een defecte externe harde schijf met Remo Recover. Maar de enige voorwaarde voor gegevensherstel van een defecte externe harde schijf is dat deze gedetecteerd moet worden in Schijfbeheer.

Hoe een externe harde schijf formatteren?

Door te formatteren worden alle gegevens gewist die op uw externe harde schijf zijn opgeslagen. Zorg er dus voor dat u een back-up heeft gemaakt van al uw belangrijke gegevens. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om een externe harde schijf te formatteren:
1.) Sluit uw external hard drive naar uw pc
2.) Open This PC, en zoek uw externe harde schijf..
3.) Right op de schijf en klik op de Format keuze.
4.) Kies het bestandssysteem NTFS (het meest geschikt wanneer u uw schijf op Windows gebruikt) of exFAT (het meest geschikt wanneer u uw externe harde schijf zowel op Windows als Mac gebruikt) en op Start klikt.

About the Author: Remo Software