Oplossen het Foutbericht "De Parameter is Onjuist"

2 minuten lezen
Written by
 
Updated on
november 2, 2023

“De parameter is onjuist”

Vroeg of laat moet elke Windows-gebruiker dit bericht tegenkomen bij het openen of openen van een schijf. Het is een van de vaak voorkomende foutmeldingen en verschillende redenen dragen eraan bij.

Voordat we ingaan om na te denken over de verschillende oplossingen die kunnen helpen om van deze situatie af te komen, laten we eerst een licht werpen op de redenen die deze fout veroorzaken.

 1. Bestandssysteem Corruptie: wat doet een bestandssysteem nu? Het organiseert en beheert de gegevens op elke partitie van het besturingssysteem. Elke partitie neemt een bepaald type bestandssysteem aan en de bestanden worden overeenkomstig in deze partities opgeslagen. Wanneer een bestandssysteem beschadigd raakt, komen problemen met betrekking tot de schijf te voorschijn die het ontoegankelijk kunnen maken.
 2. Mislukken van CreateMailbox: U wilt een zakelijk account of een consumentenaccount met een mailbox maken. Wanneer de procedure voor CreateMailbox in het MPS (Microsoft Provisioning-systeem) mislukt, wordt een dergelijk bericht aangetroffen.
 3. Onjuiste verwijdering van de harde schijf: Vaak nemen we niet de moeite om de “de harde schijf uitwerpen” optie en verwijder de Hoe Kan Ik Gegevens Van Onleesbaar Externe Harde Schijf Terughalen?. Het is een roekeloze praktijk. Opstartrecords van de partitie kunnen worden vernietigd als de externe harde schijf met geweld wordt verwijderd. Deze records helpen het besturingssysteem om gegevens van de schijf te lezen en te schrijven. Maar als ze beschadigd zijn, is de schijf ontoegankelijk.
 4. Onjuist afsluiten van de PC: problemen met betrekking tot de interne harde schijf of partities beginnen weer op te duiken wanneer het systeem abrupt wordt uitgeschakeld. Stroomuitval is ook een van de redenen die problemen met de partitie veroorzaakt en de harde schijf maakt het uiteindelijk ontoegankelijk of onleesbaar.
 5. Problemen met de USB-poort: De USB-poort is de brug die de externe harde schijf met de computer verbindt. Een vlotte werking van de USB-harde schijf is belangrijk om toegang te krijgen tot de externe opslagapparaten. De USB-poort werkt normaal gesproken niet meer goed vanwege een zwakke voeding of schommelingen in het aanbod.
 6. Slechte sectoren: een enkele slechte sector is in staat om een ​​hele rit ontoegankelijk te maken. Sommige slechte sectoren zijn herstelbaar, terwijl sommige onherstelbaar beschadigd zijn. Bovendien kan het repareren van één slechte sector het ontstaan ​​van andere slechte sectoren niet stoppen.
 7. Virusaanval: Virusinfectie of malware-aanval kan een drive ook onleesbaar of ontoegankelijk maken.

Op weg naar de oplossing...

Hoe Oplossen Foutbericht De Parameter Is Onjuist ?

Oplossing 1: Formatteer de drive

 1. Verbind de externe schijf met het systeem via het moederbord of USB-kaart.
 2. Ga naar Deze pc-> Beheer-> Schijfbeheer.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de schijf. Kies voor 'opmaken'. Klik op 'OK' wanneer de pop-up verschijnt.
 4. Stel de indeling van het volumelabel en bestandssysteem in. Selecteer de optie "Voer een snel formatteren uit" en klik op "OK" als het klaar is.

Zodra de schijf is geformatteerd, is deze weer leesbaar en toegankelijk.

Oplossing 2: Voer de 'CHKDSK' operatie

 1. Klik op de knop 'Starten'. Ga naar Alle programma's-> Accessoires.
 2. Ga naar 'Opdrachtprompt' en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer 'Uitvoeren als beheerder'.
 3. Om toegang te krijgen als beheerder, voert u het wachtwoord in of klikt u op 'Toestaan'.
 4. Typ vervolgens de regel 'chkdsk d / e / f'; welke naam dan ook is toegewezen aan de externe schijf.

Opmerking: uw ontoegankelijke station kan waardevolle gegevens bevatten die u van tijd tot tijd nodig zou kunnen hebben. Het kan worden hersteld met behulp van een efficiënte data recovery-software. Lees verder: Hoe kan ik toegang tot de gegevens van ontoegankelijke harde schijf?

Scroll naar boven