Reparatie VLC Speelt Geen Video af MP4

Het is gewoon je slechte dag! VLC-speler is de meest gebruikte spelers en ondersteunt bijna alle soorten videoformaten. Hoewel MP4 wordt ondersteund door VLC, zijn er momenten waarop je hebt schokkerig probleem met afspelen van video of je VLC-speler weigert je favoriete video af te spelen. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat je een oudere VLC hebt, zijn de video-instellingen niet ingeschakeld en is zelfs je MP4 corrupt! Er zijn echter oplossingen om al dergelijke problemen op te lossen, lees gewoon vooruit om enkele eenvoudige methoden te kennen om VLC te repareren die geen MP4-probleem spelen.

In dit proces om het probleem op te lossen, is het eerste wat u moet doen om te controleren waar het probleem ligt, is dat uw MP4 corrupt is of dat uw VLC de boosdoener is. Geen zorgen, het is een no brainer-taak! Speel eerst je MP4-video af op andere mediaspelers en speel ook andere MP4-video op VLC-speler.

 • MP4 werkt aan andere spelers, dan is het jouw VLC die de schuldige is; om problemen met uw VLC-speler op te lossen, gaat u gewoon met deel 1
 • Als uw MP4 niet op andere mediaspelers kan spelen, is uw MP4-video beschadigd. Het is een eenvoudige taak, volg gewoon de stappen van deel 2

Om corrupte / niet-afspeelbare MP4-videodownload te repareren en Remo Repair MOV-tool te installeren.

Deel 2: Los problemen met de VLC-speler op – MP4 speelt niet op VLC

MP4 videocodecprobleem – converteer MP4 naar VLC-compatibel

Een van de problemen met MP4-video die niet op VLC wordt afgespeeld, is dat uw VLC niet compatibel is met de MP4-codec. Daarom, om het probleem op te lossen, converteert u gewoon de MP4-video naar een VLC-compatibel formaat. U kunt het VLC codec-pakket downloaden van de officiële VLC-site en voor het converteren zijn er verschillende online MP4-convertors beschikbaar. Kies degene die het beste bij u past.

Schakel hardwarevideodecodering in VLC uit

Een andere reden voor VLC om MP4 niet te spelen, kan zijn dat uw hardwarecodering van de speler de weergave-effecten niet aankan. Het lijkt erop dat je video te veel ondertitels bevat en dat de videokaart die je gebruikt de video niet kan versnellen. De beste oplossing om dit op te lossen, is het uitschakelen van de hardware-videodecoderingsoptie op VLC. Hieronder zijn de stappen om dit te doen:

 • Open VLC-speler en ga naar
  Tools –> Preferences. Klik vervolgens linksonder in het venster opShow Settings en selecteer ALL 
 • Hier worden alle opties nu weergegeven. Hier navigeren naar
  Input / Codecs-> Video Codecs -> FFmpeg
  Schakel hier de ‘Hardware decoding’ keuze
 • Als het klaar is, kunt u nu VLC sluiten en opnieuw openen. Probeer vervolgens gewoon uw MP4-video af te spelen en controleer of dit werkt. Als dit niet helpt, probeer dan de volgende optie.

Upgrade VLC naar de nieuwste versie

Soms, wanneer uw MP4-codec niet compatibel is met de VLC, kunt u geen MP4-video afspelen. Dat betekent dat je misschien de oudere versie van de speler hebt, en daarom moet je upgraden. Download dus gewoon de nieuwste VLC codec-pakketten of upgrade de VLC-speler naar de nieuwste beschikbare versie.

Configureer de video-uitvoermodus op VLC

Nu is het tijd om de configuratie van de ‘Video-uitvoermodus’ te controleren. Hier hoeft u alleen maar het kenmerk ‘X server’ correct te configureren. Open hiervoor gewoon de VLC-speler en ga naar

Tools -> Preferences -> Video section -> controleer de Enable Video in het geval dat er niet op is geklikt.

Vink vervolgens het vakje aan voor Window decorations, voor het geval dat niet is aangevinkt. Selecteer vervolgens ‘X11 video output (XCB)’ in de Output drop-down menu. Sla nu gewoon alle instellingen op en open uw VLC-speler opnieuw. Nu zou je MP4-video met succes op de VLC-speler moeten worden afgespeeld.

Part 2: Repareren VLC speelt geen video af MP4 bestand met Remo Reparatie MOV

MP4-videocorruptie kan om verschillende redenen optreden, onjuiste overdracht, codec-problemen, synchronisatieproblemen tussen audio en video, onderbreking tijdens het comprimeren van de video en nog veel meer. Remo Reparatie MOV tool zal snel al dergelijke problemen oplossen en uw MP4-video’s repareren. In het proces is uw originele video veilig, omdat de tool een nieuw gezond bestand maakt en vervolgens de audio- en videostreams afzonderlijk kopieert. Dit maakt de mov reparatie proces veiliger en gemakkelijker.

De vriendelijke interface heeft geen technische expertise nodig om de tool te gebruiken. Je hoeft alleen nog maar een gezond MP4-bestand te leveren, met dezelfde codecs. Ook is het hele proces slechts 3-stappenproces, dat moet u gewoon doen Select – > Repair – > Save.

Volg de onderstaande uitleg hoe reparatie VLC speelt geen video af MP4 of andere spelers probleem

Om dit probleem op te lossen waarbij geen MP4-video’s worden afgespeeld, download en installeer eerst Remo Repair MOV tool. Start vervolgens de software en volg de onderstaande instructies:

Stap 1: Kies vanuit het hoofdscherm ‘Healthy file’ en bieden de locatie van een gezonde MP4-video van dezelfde codec

Stap 2: Geef nu het pad van uw niet-afspeelbare MP4-bestand door te raken ‘Corrupted File’ keuze.

Stap 3: Klik vervolgens op ‘Repair’ om het MP4-videoherstelproces te starten

Stap 4: Zodra het proces is voltooid, kunt u een voorbeeld van de gerepareerde MP4 bekijken door op te klikken ‘Preview’ optie en ‘Save’ het bestand op elke gewenste locatie.

Hiermee zou de corrupte / niet-afspeelbare MP4-video moeten worden afgespeeld op VLC en andere mediaspelers. U kunt deze tool gebruiken om zelfs MOV-video’s die corrupt zijn te repareren. Hoe dan ook, is het cameramodel dat wordt gebruikt voor het maken van deze MOV- en MP4-video’s, deze tool lost ze allemaal op. Itc an snel video repareren gopro, Canon, Nikon en andere top DSLR’s. Dit zijn enkele van de eenvoudige methoden die u helpen bij het oplossen van MP4 die niet met VLC speelt. Ik hoop dat deze gids je helpt bij het oplossen van je probleem met het afspelen van video.

Reparatie VLC Speelt Geen Video af MP4 was last modified: January 10th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*