Mac Herkent SD Kaart niet

SD-kaart kan niet op een Mac worden geactiveerd, is een van de meest ongebruikelijke fouten op Mac. Aangezien SD-kaarten op grote schaal worden gebruikt op camera’s of als draagbare opslagschijf, zijn de gegevens op SD-kaarten persoonlijker en zelfs cruciaal. Er zijn ook meerdere gebruikersgevallen waarin deze fout is opgetreden en gebruikers de toegang tot de gegevens op de SD-kaart volledig hebben verloren. Lees mee reparatie Mac herkent SD kaart niet en begrijp de mogelijkheid om weer toegang te krijgen tot een niet-verwijderbare SD-kaart.

Ten eerste kan in deze situatie een van de volgende 3 apparaten een fout veroorzaken:

 • SD-kaart
 • Kaartlezer of SD-kaartadapter
 • Mac of MacBook

Volg daarom de volgorde om het apparaat te verifiëren, problemen op te lossen en te repareren om toegang te krijgen tot uw SD-kaart op Mac.

Tip van een expert om de SD-kaart te repareren die de Mac-fout niet koppelt

Wanneer de SD-kaart of een ander station niet op de Mac wordt weergegeven, is de vuistregel die moet worden gevolgd voordat u verschillende methoden probeert om de SD-kaart te repareren, niet op de Mac wordt weergegeven, het “ reinigen van de contactpunten van de SD-kaart ”. Het is misschien eenvoudig, maar het is zeker het proberen waard. Omdat uw SD-kaart of Mac op de lange termijn mogelijk een laagje stof op de contactpunten heeft ontwikkeld, wat tot deze fout heeft geleid.

Naast het reinigen van de contactpunten van de SD-kaart, blaast u ook een windvlaag in de kaartlezer om eventueel aanwezig stof te verwijderen. Na het reinigen van de SD-kaart en kaartlezer deze opnieuw plaatsen, controleer of uw Mac uw SD-kaart herkent. Als jouw Mac herkent SD kaart niet, de fout kan kritiek zijn. Volg de rest van de pagina om de fout op te lossen.

Waarschuwing: Als u denkt dat de SD-kaart is beschadigd, moet uw eerste prioriteit zijn gegevens terughalen SD kaart.

Controleer of de SD-kaart correct werkt

Als Mac de SD-kaart niet herkent, kan dit zijn omdat de SD-kaart is beschadigd of is er mogelijk een fout opgetreden. De beste manier om ervoor te zorgen dat de SD-kaart functioneel is, is door de SD-kaart op een andere Mac of Windows-computer aan te sluiten en er problemen mee op te lossen. (Zorg ervoor dat u samen met de SD-kaart ook de kaartlezer controleert)

Controleer bovendien bij het oplossen van problemen met de SD-kaart op een andere computer op een paar ongebruikelijke fouten die erop wijzen dat de SD-kaart is beschadigd.

Een SD-kaart die geen formatteerfout heeft, is bijvoorbeeld zo’n probleem waardoor Mac de SD-kaart niet kan koppelen. Vervolgens is het “schijfhulpprogramma kan deze schijffout niet herstellen” ook een fout die aangeeft dat de SD-kaart volledig is beschadigd. Let dus op dergelijke foutmeldingen terwijl de SD-kaart is aangesloten op een andere Mac.

Als zowel de SD-kaart als de kaartlezer op een andere computer werken, is de fout mogelijk op Mac. Als de SD-kaart niet werkt op een andere computer, verwijder dan de SD-kaart en sluit de kaartlezer afzonderlijk aan en controleer of deze werkt of niet.

“Wanneer ik een SD-kaart plaats, gebeurt er niets op de Mac” – Maak je geen zorgen kunt u eenvoudig oplossen

Hoe Repareren Mac Herkent SD Kaart niet

Hier zijn de instructies om de status van de kaartlezer of SD-kaartadapter te controleren. Verbind de SD-kaartlezer zonder SD-kaart met Mac. Ga nu naar Apple System Profiler of ASP.

 • Klik op Apple-menu> selecteer Over deze Mac-optie

ASP bevat details van alle hardware en software die beschikbaar zijn op de Mac, zoals serienummers, versienummers en hardwaregegevens. Dus als uw SD-kaart correct werkt, moet ASP ook details van de kaartlezer weergeven.

Over het algemeen worden de gegevens van de kaartlezer weergegeven in het hardwaregedeelte onder de USB-gegevens met de titel “Geheugenkaartlezer”. Als de details van de geheugenkaartlezer worden weergegeven, is alles in orde, zo niet, dan is de kaartlezer mogelijk beschadigd, dus verwissel de kaartlezer.

Hiermee is het oplossen van problemen met SD-kaart en SD-kaartlezer voltooid. Als alles met betrekking tot de SD-kaart en SD-kaartlezer werkt, kan de fout te wijten zijn aan Mac.

Stel de SD-kaart in om te verschijnen op Mac

Er is eigenlijk een verschil tussen de fouten die de SD-kaart niet op de Mac laat zien en de SD-kaart kan niet worden geactiveerd op de Mac. Het verschil is dat de SD-kaart niet wordt weergegeven, wat betekent dat de Mac de SD-kaart gewoon niet weergeeft in het schijfhulpprogramma.

In het geval dat de SD-kaart de Mac niet aankoppelt, wordt de SD-kaart weergegeven in het schijfhulpprogramma, maar wordt deze gemarkeerd als niet-koppelbaar of niet herkend. Veel gebruikers interpreteren beide problemen als hetzelfde.

Als de Mac de SD-kaart echter niet weergeeft, kan het zijn dat de externe schijven zijn uitgeschakeld. Als de externe schijven zijn uitgeschakeld, wordt de SD-kaart niet weergegeven. Hier zijn de details om het te repareren.

 • Ga naar> Finder> Voorkeuren. Selecteer in het voorkeurenvenster het tabblad “Algemeen” waar u de opties kunt zien
 • Harde schijven
 • Externe schijven
 • Cd’s, dvd’s, iPods
 • Verbonden servers
 • Als de optie externe schijven niet is gemarkeerd of niet is aangevinkt. Selecteer het en zorg ervoor dat er een vinkje naast die optie staat.

Plaats nu de SD-kaart opnieuw en controleer of deze wordt weergegeven. Als de SD-kaart wordt weergegeven in de Finder-app, controleer dan of deze kan worden gemonteerd of niet. Als de SD-kaart Mac OS koppelt, zijn al uw fouten verholpen.

Als de SD-kaart echter nog steeds geen Mac aankoppelt, kunt u de fout verhelpen met behulp van het EHBO-hulpprogramma. Als u haast heeft om toegang te krijgen tot de gegevens, kan dat gegevens terughalen SD kaart Mac met behulp van Remo.

Voorzorgsmaatregel: Zoals eerder vermeld, moet u, als u bevestigt dat uw SD-kaart is beschadigd, altijd prioriteit geven aan het herstellen van de gegevens voordat u de SD-kaart repareert. Remo is een van de beste software voor het herstellen van SD-kaarten, hoe ernstig uw SD-kaart ook is beschadigd, u kunt de gegevens ervan nog steeds herstellen. Met een speciale optie voor fotoherstel, Remo gegevensherstel software kan zelfs alle RAW-fotoformaten detecteren. Dus, bekijk de tool zonder fouten.

Hoe repareer ik de SD-kaart die de Mac niet kan koppelen?

Eerste hulp is een gestroomlijnde tool die alle fouten op de SD-kaart oplost en corrigeert. Hieronder volgen de instructies voor het gebruik ervan om uw SD-kaart op Mac te monteren.

 • Ga naar> Hulpprogramma> Schijfhulpprogramma en selecteer de SD-kaart die de Mac niet kon koppelen
 • Klik op de optie Eerste hulp en wacht tot het proces is voltooid
 • Zodra het proces is voltooid, moeten al uw SD-kaartgerelateerde fouten worden opgelost.

Zelfs als de eerste hulp de fout niet verhelpt, blijft er maar één mogelijke verklaring over. Uw SD-kaart is ernstig beschadigd. U hebt twee opties: gegevens herstellen met behulp van Remo-software voor gegevensherstel of uw SD-kaart vervangen door een nieuwe. Vervanging is meestal het geval wanneer de schade aan de SD-kaart fysieker is.

Mac Herkent SD Kaart niet was last modified: januari 27th, 2021 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*